Srpanj 21, 2025, 17:26:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako preseliti akvarij  (Posjeta: 1130 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ChILd_ReBoRn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Kako preseliti akvarij
« u: Studeni 24, 2008, 22:46:51 poslijepodne »
Dakle.. na naglo se ispostavilo da cu se relativno brzo selit.. dakle so sad.. rasturit sve.. preselit/poklonit ribe i nosit sve prazno pa opet od nule.. ili ispraznit vodu do minimuma ( ribe drzat posebno negdje) i sve zajedno sa stalkom selit? rijec je o prvom katu i akvariju od 240l....
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: Kako preseliti akvarij
« Odgovori #1 u: Studeni 24, 2008, 23:07:25 poslijepodne »
Isprazniti do minimuma, staviti akvarij na jednu debelu dasku (vecu dakle od akvarija) i naci 4 mrcine koje ce to dici i kasnije ih castis pivom. Naci frenda sa kombijem (dovoljno da stane sve to sa daskom unutra). Vodu pospremiti cim vise u kanistre (posudi pa pokusaj nekih 160-180L pospremiti, al cim vise to bolje, ribice nekako spremiti i to je to. Simple as that :D

Cek, ustvari evo ti link ovaj http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=88
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 24, 2008, 23:10:45 poslijepodne »
Po meni najbitnije razraditi plan i naci ekipu. Ostalo sve ide lakse. Ako vas bude 5-6 svako puno svoj kanistar sa cijevi do tusa, ispraznit cete akvarij za 20min. Ribice najbolje (mislim da to i u clanku pise) staviti u onaj frizider prenosivi da se ne bi ohladile. Necu ti sada ovdje pametovati, to je velki posao, al mislim ako si stvarno ulozio puno truda u ovaj postav koji imas onda bi bilo bolje da ga ovako sacuvas

A tezinu racunaj da ce ti ostati kamenje (to mozes sam procjeniti kolko je tesko) + nekih po meni 30-40L vode, znaci sve skupa negdje sa akvarijem mislim da to ne bi smjelo ici preko 100kg, a 4 covjeka to itekako dignu, naravno, malo po malo.
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #3 u: Studeni 24, 2008, 23:15:28 poslijepodne »
jasno mi.. brine me kak izvadit somove van (ima ih 6), botiu i ostalo.. ma vidit cu.. karnisteri nisu proiblem.. imam ih jedno 40 komada doma za vodu.po 10 l...a daska mi netreba.. nosim skupa sa stalkom... on j eod masivnog drveta tak da mi to najsigurnije.. filtere posebno i sve ostalo olaksat kolko ide,.,.. a necu kombi.. rentat cu kamio vjerojatno.. previuse je toga...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 25, 2008, 00:14:37 prijepodne »
Pa to je jos i bolje, znaci vec dosta toga imas sredjeno, sada samo ekipa i jedno popodne + par porcija rubeljovih cevapa i mislim da je to to :D svakako izvjesti kada kreces u akciju i koju slikicu nabaci. A to ces uskoro (citaj tjedan-dva) ili kroz koji mjesec?
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Studeni 25, 2008, 08:01:08 prijepodne »
Ribe najbolje stavi u vrećice (zamoli u dućanima, rado će ti dati ako veliš za što trebaš) i odmah u frižider torbu - u njoj su u tamnom - dakle, bit će mirne, i u toplom (izolira)... Ako trebaš torbi - viči, ima valda ljudi na forumu koji ti mogu posuditi. A što se tiče lova na somove i ekipu - huh...možda da probaš to učiniti kad su pospani - rano ujutro ili predvečer... -?