naći...neznam di ćeš je nabavit jer nije tako ćesta vrsta al evo da ti odgovorim malo o držanjupošto nije tako ćesta vrsta...ja sam mislio na neku scolopendu al sam se predomislio...neći:
naći afrićka divovska stonoga...Archispirostreptus gigas treba relativno mali prostor...za jednog minimalno terariji dimenzija bi bio 25d*20š*20v a 35d*20š*25v stanu 4-6jedinke...treba im barem podlogu od 10ak cm makar bolje malo više a za podlogu se koristi treset,trulo lišće i drveta jer nekad vole grickati

.
Dnevna temperatura je 20-26°C makar bi bilo bolje nekih 23-26°C a po noći može past ispod/oko 18°C(nije potrebno grijanje tako reć).
Treba im jako velika vlaga koja se postiže špricanjem terarija više puta sedmićno tako da zemlja jeste vlažna al ne namoćema(utopljena).
Nije ima potrebna posuda s vodom jer uzimaju vodu iz hrane i iz podloge.
vole se zakopavati.
Hrane se raznim povrćem,briketima,trulim lišćem i drvetom(trulim).
Narastu do 25cm(najveća je stonoga na svijetu).
Blage su naravi i kad ćete je dirnut će se sklupćat u krug...navikavanjem se može naućit da se ne sklupća kad je uzmete na ruke...može se držat po rukama.
Kada se skupća pušta neki otrov iz noga,nije posebno toksićna samo treba paziti da poslje "hendlanja"se operu ruke i da se ne stavljaju u usta/oči jer može dić do iritacije.
Evo link sa slikama koji je mogao bilo ko nać
http://images.google.hr/images?gbv=2&hl=hr&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=Archispirostreptus+gigas&spell=1Nadam se da sam pomogao.

Informiat ću se više o tome di se može nabavit pa ću ti javit na pp salem.