Kolovoz 11, 2025, 15:26:35 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pitanje u vezi Co2  (Posjeta: 1390 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dombe

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
Pitanje u vezi Co2
« u: Studeni 20, 2008, 22:29:25 poslijepodne »
Koji co2 sistem koristiti u akvarij od 75lit?

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
Odg: Pitanje u vezi Co2
« Odgovori #1 u: Studeni 21, 2008, 00:55:36 prijepodne »
Diy CO2 znači sa smjesom kvasca i šećera. Pogledaj na početnoj strani pod uradi sam!

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2008, 15:20:28 poslijepodne »
Koji co2 sistem koristiti u akvarij od 75lit?

Moze i co2 bocu nista te ne sprecava dok god imas iglicasti ventil i po mogucnosti elektro magnetni.

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #3 u: Studeni 21, 2008, 15:53:31 poslijepodne »
Moze i co2 bocu nista te ne sprecava dok god imas iglicasti ventil i po mogucnosti elektro magnetni.

Mi mozes reci kolika je pouzdanost tih ventila? u smislu da ne podivljaju i isprazne bocu u jednom danu pa imamo olimpijadu ledjno 60cm  :punch: Jel ih treba s vremenom mjenjati, servisirati, slicne neke stvari?
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Force

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 21, 2008, 20:09:22 poslijepodne »

Mi mozes reci kolika je pouzdanost tih ventila? u smislu da ne podivljaju i isprazne bocu u jednom danu pa imamo olimpijadu ledjno 60cm  :punch: Jel ih treba s vremenom mjenjati, servisirati, slicne neke stvari?

Elektro mahnetni dok radi radi isto kao srce pluca i sve ostalo sto moze jednom nepovratno otici.

Iglicasti ventil je doslovno smanjena verzija pipe na sudoperu kad ga jednom podesis to je to naravno da ima oscilacija zavisno od pritiska tj tlaka boce.

Ako zelis kirursku preciznost onda jos PH regulator ali mislim da je vecini komplet oprema skupa pa se zadovolje sa elektromagnetnim i iglicastim ventilom plus nekakav difuzor koji mozda ne otapa svaki mjehuric 100% pa samim time i ako dode do rasteljavanja PH ne bi trebao toliko podivljati.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 24, 2008, 01:43:25 prijepodne »
Mislim da je boca za ovakav manji akvarij nepotrebna, ali ko voli nek izvoli... Nutrafinove lijestve i diy bočica će biti čisto dovoljno.

Što se tiće boca za co2, njima moraš raditi atest svakih nekoliko godina, ali teško da će se isprazniti odjednom... jedino ako si pametan ko ja, pa ne nabaviš odmah iglični ventil  :cekic po bulji:

Offline Force

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 24, 2008, 11:13:26 prijepodne »
Mislim da je boca za ovakav manji akvarij nepotrebna, ali ko voli nek izvoli... Nutrafinove lijestve i diy bočica će biti čisto dovoljno.

Što se tice boca za co2, njima moraš raditi atest svakih nekoliko godina, ali teško da će se isprazniti odjednom... jedino ako si pametan ko ja, pa ne nabaviš odmah iglični ventil  :cekic po bulji:

Atest se radi svakih 5 godina, sto se tice secera i kvasca probajte staviti sve skupa na popis pa vidite koliko vas to dode na bazi 3 mjeseca, toliko otprilike traje i co2 boca od 500g. Na manjim akvarijima vjerovatno i duze jer moze ici 1 mjehuric svake 2-3 sekunde a ne mjehuric po sekundi.

Najbolje je probati jedno i drugo pa se odluciti sto je kome draze i jednostavnije.

Offline gremlin

• Novi član
  • *
  • Dob: 48 Lokacija: Biograd na Moru
« Odgovori #7 u: Studeni 26, 2008, 21:41:52 poslijepodne »
Dali bi se za akvarij mogla koristiti boca za paintball od 20oz to je ako se ne varam oko 550g nisam siguran ako da koliko bi trajala u 120 litarskom akvariju
ajme meni nije mi dobro

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 26, 2008, 23:13:03 poslijepodne »
Ne znam kako bi na nju namontirao ventil, ali u principu je moguće, samo mislim da bi ti to trajalo max mjesec do dva.

Offline gremlin

• Novi član
  • *
  • Dob: 48 Lokacija: Biograd na Moru
« Odgovori #9 u: Studeni 27, 2008, 08:51:31 prijepodne »
Kolike su otprlike dimenzije boca? :( Moj prostor je visok 40cm mislim da bi stala neka od 500g ali bi rado neku veću ako stane.
ajme meni nije mi dobro