Srpanj 21, 2025, 17:30:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: broj trichogastera u akvariju?  (Posjeta: 1128 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline madmax333

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
broj trichogastera u akvariju?
« u: Studeni 19, 2008, 19:33:47 poslijepodne »
koliko trichogastera trichopterusa može ići u rio 180? od ostalih riba unutra je par kulija, 4 microgeophagusa altispinose 2 sijamska algojeda i ancići.
ribar

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Odg: broj trichogastera u akvariju?
« Odgovori #1 u: Studeni 22, 2008, 10:52:43 prijepodne »
Pa oko 4 što se tiče veličine akvarija i "bioopterećenja" samo što to više ovisi o mentalitetu Trichogastera. Ja imam isti takav aq. sa 4 sijamska algojeda i krdom Black Mollyja i dobio sam na poklon 4 Trichogastera - 2 trichopterusa i 2 leeri. Ova prva 2 su bili oba M i stalno su se mlatili, točnije jedan je stalno tukao i natjeravao drugoga, a taj tabator je čak bio nešto manji od "žrtve", tako da sam ovoga većeg ubrzo dao u dobre ruke. Tabator se nakon toga priključio "jatu" - više nikoga ne napada niti ima problema sa kojom drugom ribom. Od ovih leeri jedna je bila ženska koja se isto uskoro priključila jatu a znatno krupniji mužjak se stalno drži u pozadini iza grmlja ili dalje od svih ostalih riba, sramežljivo izađe naprijed samo kad se dijeli hrana a koliko vidim nijedan od ostalih Trichogastera ga nikada nije napadao niti tjerao od sebe - možda ga je neki od malih crnih vragova grizao a da to nisam vidio ne znam, ove druge Trichogastere isto povremeno neki od njih kljucne pa sasvim drugačije reagiraju.
Raspoloživi prostor možeš probati prividno povećati panjevima kamenjem i sl. tako da Trichogasteri mogu podijeliti međusobno teritorij u aq., slično kao ciklidi. Još jedna preporuka koju nisam osobno isprobao a nekako sam sumnjićav prema njoj je da dva Trichogastera koji se stalno tuku razdvojiš na par tjedana, kad ih ponovno staviš u isti aq. trebali bi se ponašati znatno bolje. Ako je ovo netko probao i postigao neki uspjeh volio bih čuti o tome.