Bok,
LED lampe se planiraju koristiti kod mene i kod prijatelja Ante, ali, to je u sekundaru, pa nam se ne zuri.
Da skratim pricu, planirali smo naruciti 200-300 LEDica za tu namjenu, i napraviti popratnu elektroniku (nekih 8 kanala upravljanja - 7 stupnjeva svjetla + nocni mod).
U glavnom, treba ti cca 100 LEDica za 200l akvarij (to ja ciljam za sebe), a LEDica kosta cca 5$.
Sad, ima raznih ledica, nekih koje su skuplje, a daju vise svjetla (lumena), imas jeftinije, a daju manje.
Takodjer, sto vise ledica kupis, jeftinije su

znaci, ako ce se ici na to, ja planiram uzeti cca 300 ledica

.
Generalno gledajuci, LED rasvjeta je bolja utoliko da ne zraci toplinu prema vodi, vec se odvodi toplina s straznje strane rasvjetnog tjela, a potrosnja je nesto manja, ali, nije bas 70%. Ono sto je dobro je da mozes kontrolirati svaku LEDicu, pa samim time mozes bolje glumiti svitanje i zalazak sunca, zavisno o elektronici koju dodas. Takodjer, tu je trajnost LEDica, koja je predvidjena na 10 godina, a ako ti krepa koja, zamjenis samo nju, a ne sve. Osim ako ti sve padne u vodu

ali onda moras razmisliti i o kupovini koralja/riba

U glavnom, planovi su tu... pitanje je samo koliko se vremena ima za implementaciju