Drvo je dobro namišteno jer koliko vidim skriva filter, a na njega (drvo jelte) bi bilo dobro privezat koji anubias barteri var. nana da se uhvati i lagano raste po njemu. Da je polegnut ne bi bia tako efektan, po mojoj procjeni barem. I još oko njega posadit bilje pa ga tako "utopit". Nikako.
Ja bi radije makao kamen, jer mi ne paše u biljnim akvarijima. Mora imat baš neko svoje ja ili jako ideju oko koje se slaže bilje da bi se dobro uklopo - jasno IMHO. Šta se razmještaja bilja tiče, OK. Kada naraste, svakako malo presložit kada vidiš što se uhvatilo, što ne, što uspijeva, a šta ne. Da se ne dogodi da složiš bilje tako da sve fokusiraš na neku biljku, pa da ispadne da joj ne pašu uvjeti i ona propadne, pa imaš nekakav razmještj u kojem se osjeća da je nešto čudno/nedostaje.
Od ribica vidim šverta (mužjaka), bijele mollyje (90% siguran da su oba muška), udovice, jednog corydorasa i (nisam siguran - nekih 70% jer je totalno mutna, ali to znači da je brza riba što odgovara onome što mislim a to je) zebrica. Čudan mix u najmanju ruku.
Obzirom da su sve to mužjaci od živorotki neće biti podmladka, ali da su u paru ženka i mužjak od svake vrste za tren bi bilo tu jako puno ribica. Ako se drže živorotke, nekako (ne iz iskustva jer nikad nisan drža više vrsta živorotki u istome akvariju, nego iz logike, jer od početka razmišljam tako) samo jednu vrstu živorotki bi trebalo držati u jednome akvariju, čisto da ne bude dupli baby boom u akvariju i onda previše ribica, problemi u akvariju i slično.
Corydorasi su jatne ribice, pa bi bilo dobro imati bar nekoliko njih, ne jednoga. A i zabavno ih je gledati - meni su to jako drage ribice. Zebrice (ako je to zebrica) su isto jatne, pa bi i njih trebalo imati nekoliko barem.
Znači nekakva odluka šta točno želiš imati u akvariju bi trebala prethodit maloj čistki koja je potrebna.