Naime imam sljedeci plan - sloziti baki za Bozic (dobro, vjerojatno i ranije ako sve uspijem naci, ali to je prigoda

) jedan akvarij od 35-40L, nista preveliko. Dakle, plan je bio kupiti staklo, bez poklopca, filter i grijac imam koji mi stoje, tako da to nije trosak, a za rasvjetu sam planirao ovo, sto je ujedno i moje pitanje.
Naime, vidim da se za jeftinu lovu moze u ducanu kupiti ona stolna lampa (nekih 40-60kn). Na njima pise da ide max 40W, na drugoj 60W. Moje je pitanje ovo: Da li se u takve stolne lampe moze staviti stedna zarulja i zanima me od koliko watta bi mogla ici unutra takva stedna zarulja da odgovara ovom njihovom propisu od max 40/60W??
I naravno, da li je to uopce pametno napraviti odnosno hoce li rasvjeta biti takva adekvatna za neko vise manje nezahtjevno bilje tipa crypte, limun, anubias?
I planiram joj staviti gupy-e unutra posto su joj se u pet shopu najvise svidjeli pa me zanima koja kombinacija i broj bi bio povoljan za tih 35-40L?
Vodu bi ubacio iz svojeg sadasnjeg, ubacio jos pokoje brzorastuce tipa cabomba (vec mi je zauzela dobar dio akvarija, trebat ce to uskoro prorjediti), filter mi radi u mom velkom akvariju (a sta sam pametan, unaprijed sam ga ubacio da se stvore bakterije

).
Zivi mi na 5min hodanja tako da cu kao i do sada ici svaki tjedan 2 puta do nje da odrzavam akvarij i da ribice budu sretne.
Molim sve prijedloge, komentare, upozorenja da mi odma kazete, bolje prije nego pocnem to raditi, dok jos imam vremena. Ako mislite da ovo nije dobar nacin, pls predlozite drugi, stvarno bi ovo volio napraviti pogotovo sto je njen tata bio prof. biologije i imao je akvarij tada kada jos nije prakticki bilo ni stuje, znam da bi ju to jako razveselilo

Evo na kraju jedan apel svima onima koji imaju tako visak opreme i malo slobodnog vremena neka odvoje ako imaju 200-300kn (neka obitelj skupi, stvarno nije puno) i napravite (ako nista barem pokusajte kao ja sada

) nesto slicno, budete razveselili bake i djedove, vjerujem da ce im to biti lijepi poklon za Bozic, a mozda za uzvrat dobijete i kolaca finih

(ja se nadam da ce biti makovnjace, mljac). Eto toliko do mene