Evo i moje (ne)iskustvo s pužičima ...
U početku akvarija bio je jedan imam ga i napr slika na forumu ...
Dok ih je par i ne izgleda tako loše, ali zadnjih mjesec dana kao da je beby buuuuuuum za puže u mom akvariju..
Kupio sam "Snail ex" i prema uputa sa pakiranja tretiram prvi put akvarij .... ribeke i kozice sam premjestio u 10L kantu s vodom u kojoj su i inače . Nakapaš i pričekaš 4 sata te povučeš sa dna koliko se može...Dan nakon toga sve ok .. dva dana ... treči dan pokoji pužič , nadobudno ga pokupiš s mrežicom...četvrti dan još pokoji ..... peti dan

puno prednje staklo, između kamenja samo mile vanka ....šta sad ???? U uputi za snail ex piše nakon 8 dana ponoviti postupak ( koliko će ih biti za još tri dana )...Čistim 2 puta dnevno voda van voda nutra ...pol sata nakom možeš opet ...
Sedmi dan opet ribeki u kanti, snail ex u akvarij, 4 sata, počisti dno ...bla ...bla ....bla . Prvi dan ok....drugi ok....treči evo ti prvoga , drugog ......desetog.... ko je ovdje lud?? Opet 7 dan ribeki u kanti...... Sad sam se odlučil na čistača Botia macracantha možda počne čistiti ...akvarij mi je na dijeti tak da cu sad i kozice postale puno aktivnije jer stvarno hranim na kapaljku....ali da se opet nakotilo puževa nakotilo se....a botia još ispituje kaj je dobro za pohamati a kaj nije ... Još je pre mala ja mislim a i mora se naviknuti na okolinu da bi se počela baviti pužima......
Sve u svemu još ih imam i nakon 20-tak dana i 3 tretmana s Snail ex-om.....
Ni puži nisu kak su nekad bili ...........