Lipanj 30, 2025, 01:32:46 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Moj mali paučić  (Posjeta: 3643 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline prcagna

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
Moj mali paučić
« u: Studeni 03, 2008, 16:46:08 poslijepodne »
Ovako ljudi imam malu 2 i po mjeseca staru tarantulu Brachypelma albopilosum. Velik je ko nokat na srednjem prstu, dakle negdje oko cca 1cm možda i manji, fakat je sitan.

Trebam ga nahranit ovu subotu i znam da treba jest male crviće, e sad mene zanima gdje da ih nabavim. I druga stvar frend mi ima male izlegle zohariće, pa jel bi mogao njih dat umjesto crvića?

I još jedna stvar što se tiće vode, on je zasad na vlažnoj zemlji, al ne znam jel ja već njemu trebam dat neku posudicu sa hranom ili kad vec?

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Moj mali paučić
« Odgovori #1 u: Studeni 03, 2008, 17:11:30 poslijepodne »
Naravno da mu mozes dat male zohare oni su jos bolji od crvica...
Ne tak malom pauko netreba nikakva posuda za hranu jer neces imat koristi kad nece u nju moc uc; a ako ce moc izac onda ce i hrana moc izac....najbolje bi ti bilo da ga stavis na vatu u plasticnu kutijicu jer mu se onda hrana nece moc nikam zavuc moci ces normalno cistit znaci da su ti stvari oko brige dosta lakse nego na zemlji
I da pauk mora imat posudu s vodom a ti ces to rijesit tak da u plitku posudu stavis vatu i onda nju vlazis, obavezno vatu unutra jer ce se inace pauk utopi a i nece moc pit
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Studeni 03, 2008, 19:05:18 poslijepodne »
te "crvice" mozes tu preko foruma nabavit malo se raspitaj il odi u oglase pa vidi

Offline Tinny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #3 u: Studeni 03, 2008, 19:58:02 poslijepodne »
ja ti imam sve i svasta od hrane svih velicina pa ak ces nesto htjet javi ;)
=)

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 04, 2008, 09:40:06 prijepodne »
@ivborosa... ivek..ne pričaj bedastoće... i tako malim paucima se može dat posuda za hranu... oni mogu hodat po svim površinama isto kao i odrasli primjerci...

@prcagna.. mali žohari (ovisno koje vrste)..ako su veličine kao pauk mogu ga ugrist i ozlijedit... ako ćeš ić davat pauku malog žohara onda žohar mora bit veličine abdomena pauka ili malo veči... u svakom slučaju kod tako malih paukova žoharima bi trebao odsječ glavu...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 04, 2008, 18:51:19 poslijepodne »
@ivborosa... ivek..ne pričaj bedastoće... i tako malim paucima se može dat posuda za hranu... oni mogu hodat po svim površinama isto kao i odrasli primjerci...

Hmm pa u pravu si znam nisam mislil nis glupo ali je mozda tak ispalo; ja se ispricavam ak sam nekaj fatalno pogrijesil ali jednostavno neznam kakva bi to posuda bila stvarno...mozda cep od boce ali opet mi je cudno da bi pauk usel nutra po hranu a nekaj plice onda mislim da bi i hrana mogla izac van tak da ne vidim svrhu....stojim pri svome da je najjednostavnije stavit ga u plasticun kutiju s vatom i onda mu ubacit hranu, to sam videl kod tebe a imal sam i pauka na tresetu i fakat je uzas jer se crv zakopa u roku 2 sec i onda dok rastumbam terarij da ga najdem pauk umre od stresa xD
Definitivno puno lakse i po meni bolje je ne stavljat pauku treset dok ne naraste do par cm da mu mos davat vec malo vece crve i zohare...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 04, 2008, 19:27:36 poslijepodne »
ja sam ih držao samo u posudici sa vatom jer sam ih imao milion... i onda je problem provjeravat i pazit dal paukić nađe hranu ili ne..

ako imate samo par paukova u svakom slučaju bi preporučio da se stavi i treset... pauk se može ukopat i sakrit.. manje je pod stresom..a vi ga možete promatrat kako se ponaša... posudica za hranu može biti bilo šta... najjednostavnije... plastićna kutija od filma za fotič, odrezana na pola... pauk koji got...može i nutra i van..a mali crvići i žohari nemogu nikud...

Offline prcagna

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Studeni 04, 2008, 20:10:34 poslijepodne »
Mali se presvuko prekjučer i brijem si to i pojeo. I sada je upgradean u veći taprver (one plastićne posudice). Nabavio sam i treset al mi je nekek pregrumenast, mislim da ću to smrvit. pa mu dat.

Posuda za vodu je ćep od mlijeka u kojoj je natopljena spužva, a hranu sam mu brijo davat tak da mu stavim na onu vaticu za lice, jer znam da moram to počistit poslje.

Trebam ga nahranit u subotu, pa ti se Tinny možda i javim još par dana prije tog, moram sam vidit s frendom i njegovim žoharima.

Kaj mislite to okej zvući za njega?

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #8 u: Studeni 04, 2008, 20:48:06 poslijepodne »
a jel možeš stavit slike da vidimo malu beštijicu.
umjesto soužve ja bi ti preporućio da stavišđ namoćenu vatu

Offline prcagna

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Studeni 04, 2008, 21:29:36 poslijepodne »
i mislio sam na vatu, sam sam se krivo izrazio. Sad sam ga ostavio da predje u veću posudu iz manje, jer ne znam kak da ga izvadim, premali je da ga uhvatim, slomio bi ga, pa sam ostavio manju kutijicu u veču, već će sam izać.

Stavi ću sliku kad prijedje.

E sad me samo zanima kako da održavam vlažnost u tom tupperwareu???

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #10 u: Studeni 04, 2008, 21:50:54 poslijepodne »
ništa ne trebaš...namoćena vata donosi dovoljno vlage za brachypelme i dosta drugih tarantula
ne trebaš ništa brinut ok je...al reko sam ti več slikaj molog :D

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Studeni 04, 2008, 22:44:44 poslijepodne »
ok gle ti znas bolje od mene ali ja sam recimo svoju parahybanu koja je bila na tresetu jako tesko hranil jer se zakopala u treset i nije napravila apsolutno nikakvu mrezu na ulazu tak da kad sam ubacio crva unutra on se zakopal pa sam probal par puta ubacit u rupu unutra ali se pauk scimal i pobegel a crva sam nasel za 2-3 dana gore na tresetu zivog i zdravog....
Je; moze se naravno i ja sam svoju parahybanu tak othranil (ali je bio oko 2cm kad sam ga dobio)i pauk je prezivio ono najgore dok sam mu jedva nalazio tak sitnu hranu i sad tamani odrasle zohare i fobase ali je definitivno lakse onak kak ti imas na plastici

Ja ne kazem za kasnije ali kako sam i prije naglasio puno je lakse (ne kazem da je bolje iako na svojim paukovima kaj su u plastici na vati ne vidim nista stetno rastu normalno i dosta brzo redobito jedu) pauka dok je mala buhica drzat u plastici a kasnije kad malo poraste onda na treset. Kada bude barem 3cm velik...

Ja osobno cu drzat sve male paukice na plastici jer ne samo da mi smanjuje brigu iako i na tresetu to je max 5min  posla nego ga mogu vidjet kad pozelim a mislim da je to vecini; tak da ga jednostavno ponekad moraju vidjet a onda dok ga iscackas van uhu-hu...ali opet ocu naglasit da ih uznemiravam 2x tjedno kad im spricam i kad ih hranim mislim da to nije puno,

Opet naravno ovisi o vrsti jer za one arborealne je tak svejedno na cemu ce bit kad ce bit u gornjem cosku u paucini

Ovo je samo moje iskustvo

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Studeni 05, 2008, 08:47:40 prijepodne »
paukove možeš gledat i na slikama.. ja sam uvijek želio promatrat kako se oni ponašaju u prirodi i to pokušao simulirat u terarijima...držanjem na plastici dok su mali preskočit ćeš njihovo cijelo "djetinjstvo"... a večina ih ima različito ponašanje kad su mali i kad su veliki...

ti si svojoj parahybanici trebao stavit samo posudu za hranu..kad bi ona bila gladna bi tražila hranu, našla i jela...

@prcagna.. tako malog paukića "usmjeriš" sa pincetom ili nećim da ide u smjeru kojem želiš..dotakneš ga lagano i on će sam krenut...

kakav to "treset" imaš da ga moraš usitnjavat? što se tiće vlage..ako je kutija mala onda će mokra vata bit dovoljna..ali ako je veća i koristiš treset..onda namoči i malo treseta..jer malim paucima treba malo više vlage...

Offline prcagna

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Studeni 07, 2008, 19:57:00 poslijepodne »
Ovaj moj pauk, se nekak ful smirio, presvuko se prije 4 dana i sutra bi trebao jest, al nije više živahan ko prije. Stavio sam mu novi treset, neki sitniji (koji se razvodni) i pobacao par večih komada po njemu.
Stavio sam treset u mikrovalnu na kratko.

I sad me zanima dal mu je dobro? il je to normalno?
I kak to vidit/provjerit dal je okej?

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Studeni 07, 2008, 21:30:36 poslijepodne »
ako se je presvukao prije 4 dana nemoj mu još davat hranu bar još par dana.i nemoj mu previše čačkat po terariju.možda je malo pod stresom a još se i presvukao...zato ti je miran.inače pauci ti znaju bit po dan dva na istom mjestu da se ne pomaknu ni cm hehe. dal mu je ok...ako ima posudu sa vodom,dobru temperaturu i vlagu pauk je ok.samo mu daj hranu za par dana...

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Studeni 07, 2008, 21:36:17 poslijepodne »
Strpi se malo s hranjenjem moj nije htio nist jest i onda samo odjedanput poceo ,a ovo sto se bas ne mice vec ti je rekao toncek12. ponudi mu hranu ak nece vadi van pa mu opet ponudi sljedeci dan tak bar ja radim sade jel to ispravno nek kaze neko iskusniji

Offline prcagna

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Studeni 09, 2008, 19:10:14 poslijepodne »
znam da fakat već previše se raspitujem, al zavuko se u treset, iskopao si je rupu i sad je tamo naglavačke već jedan dan, mislim da ga šora depra

jel to normalno?

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Studeni 09, 2008, 20:24:06 poslijepodne »
nema veze ;)zato i je tu forum...to ti je skroz normalno mozda se i cijeli zakopa u zemlju.nemoj da te to brine to ti je normalno

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Studeni 10, 2008, 11:00:08 prijepodne »
Da to ti je normalno moj smithi si je iskopo rupu i izade van samo jest nemoras se zabrinjavat :D

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #19 u: Studeni 20, 2008, 11:31:23 prijepodne »
Moj Bruno se nikad ne skriva :)I prilično je aktivan,čak hiperaktivan.Voli puno šetati po staklenki.Ja sam mu stavila na dno kokos treset,on je skroz sitni i natopljen vodom.Svakih 10-tak dana pokapam još malo vodom.A jede,hm ima apetita,kad se presvuče jede idući dan