Srpanj 19, 2025, 10:59:32 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: mješanje gupyja, platyja i neonke s nešto čistača???  (Posjeta: 3336 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Andor

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 64
mješanje gupyja, platyja i neonke s nešto čistača???
« u: Studeni 03, 2008, 07:32:22 prijepodne »
Je li uputno držati zajedno guyje, platyje i neonke s nešto čistača (tipa sijamski algojed)?
Koje bi bilje bilo idealno za tu kombinaciju ako uopće mogu ići zajedno?
Pozdrav ;)
Andor

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: mješanje gupyja, platyja i neonke s nešto čistača???
« Odgovori #1 u: Studeni 03, 2008, 08:17:55 prijepodne »
mogu ići zajedno, ali pazi na neonke - njih moraš useliti u dobro pripremljen i stabilan akvarij i kad ih nabaviš, držati 15-20 dana u karanteni...
a bilje bi bilo dobro imati neko sa sitnijim listićima, da se bebe živorotki mogu sakrivati nutra (ako ne želiš nabaviti i kotilicu ili mrijesni akvarij)...a s obzirom da su živorotke srednje-američke ribice, pokušaj malo proroštati po početnoj stranici i nabaviti im i bilje iz tih krajeva...

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Studeni 03, 2008, 15:42:37 poslijepodne »
mogu ići zajedno, ali pazi na neonke - njih moraš useliti u dobro pripremljen i stabilan akvarij i kad ih nabaviš, držati 15-20 dana u karanteni...
a bilje bi bilo dobro imati neko sa sitnijim listićima, da se bebe živorotki mogu sakrivati nutra (ako ne želiš nabaviti i kotilicu ili mrijesni akvarij)...a s obzirom da su živorotke srednje-američke ribice, pokušaj malo proroštati po početnoj stranici i nabaviti im i bilje iz tih krajeva...
jel kotilica kao ona plasticna posuda koja pliva po akvariju? Naime ja sam davno imao zivorotke i bilo je jedno 20-30 sicusnih malisana i ja sam kako sam negdje procitao stavio ih u to sto pliva po vodi i uredno to svaki dan par puta onako izmjenio vodu, da udje friska, ali za jedno tjedan dana pomor bio  :dead: jel netko zna mozda zasto je tako?
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Studeni 03, 2008, 17:02:20 poslijepodne »

jel kotilica kao ona plasticna posuda koja pliva po akvariju? Naime ja sam davno imao zivorotke i bilo je jedno 20-30 sicusnih malisana i ja sam kako sam negdje procitao stavio ih u to sto pliva po vodi i uredno to svaki dan par puta onako izmjenio vodu, da udje friska, ali za jedno tjedan dana pomor bio  :dead: jel netko zna mozda zasto je tako?
je. ne moraš im mijenjati vodu tako često, vjerovatno su ti zato  i uginule :( ja nisam imala kotilicu, neg su bile u akvariju od 180 l i uspješno se sakrivale u vodenoj leći. vodu sam mijenjala kao i inače, jednom tjedno 15%.
zg centar

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 03, 2008, 19:26:04 poslijepodne »
je. ne moraš im mijenjati vodu tako često, vjerovatno su ti zato  i uginule :( ja nisam imala kotilicu, neg su bile u akvariju od 180 l i uspješno se sakrivale u vodenoj leći. vodu sam mijenjala kao i inače, jednom tjedno 15%.
Smrc... da sam barem tada znao  :(
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Studeni 03, 2008, 20:35:15 poslijepodne »
čak je najbolja varijanta imati ih u glavnom akvariju s puno biljaka, pa neka se sakrivaju...prvo što opstanu najbolji, a drugo, budu puno ljepše razvijeni jer imaju puno prostora...
a postoji i varijanta da staviš naopako na dno onu košaricu od biljaka, mrežastu, pa se mališe (da vidiš kako brzo skuže!) skrivaju nutra... :)

Offline Andor

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 64
« Odgovori #6 u: Studeni 06, 2008, 18:18:06 poslijepodne »
Ljudi, ludilo ste. Otkud sve to zante?
Hvala.
Pozdrav.
Andor

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #7 u: Studeni 06, 2008, 18:40:45 poslijepodne »
znat češ i ti kad toliko vremena, volje i truda uložiš u čitanje raznih textova, knjiga, foruma, itd. i kad budeš toliko godina u ovom hobby-u! :) ;)

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #8 u: Studeni 07, 2008, 09:46:31 prijepodne »
A zašto mijenjati vodu u kotilici???Pa ona mora imati proreze sa svih strana da akvarijska voda cirkulira kroz nju.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #9 u: Studeni 07, 2008, 13:02:59 poslijepodne »
A zašto mijenjati vodu u kotilici???Pa ona mora imati proreze sa svih strana da akvarijska voda cirkulira kroz nju.

ma, znaš, njene su rupice male, pa zna malo "ustajati" se voda - a ovako, ako svaki dan kotilicu malo izvadiš i odmah vratiš u vodu, voda se uzbućka i osvježi...dobar je to štos! ;D

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #10 u: Studeni 07, 2008, 13:09:38 poslijepodne »
Aaaaa to,ja mislila da mijenja vodu samo u kotilici.My bad :-[

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Studeni 07, 2008, 13:15:07 poslijepodne »
ma, znaš, njene su rupice male, pa zna malo "ustajati" se voda - a ovako, ako svaki dan kotilicu malo izvadiš i odmah vratiš u vodu, voda se uzbućka i osvježi...dobar je to štos! ;D
Tak mi je dobar stos bio da su mi sve ribice, ma ni tjedan dana stare, krepale  :'(  :'(
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #12 u: Studeni 07, 2008, 13:21:00 poslijepodne »
a radio si to? nekak mi malo ne štima stvar....ne izvučeš kotilicu skroz, da ribice ostanu na suhom ... samo, recimo, 2/3...ili čak samo 1/2...

ili neš drugo nije štimalo...

no, najbolja je varijanta, koliko god zvučala okrutno, ostaviti bebe u akvariju s puno biljaka (pogotovo sa signim lišćem) ili nekim malim mrežastim skloništem, i ti koji prežive se, prvo dobro razviju, a drugo, prežive najjači i najpametniji...

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Studeni 07, 2008, 13:47:35 poslijepodne »
a radio si to? nekak mi malo ne štima stvar....ne izvučeš kotilicu skroz, da ribice ostanu na suhom ... samo, recimo, 2/3...ili čak samo 1/2...

ili neš drugo nije štimalo...

no, najbolja je varijanta, koliko god zvučala okrutno, ostaviti bebe u akvariju s puno biljaka (pogotovo sa signim lišćem) ili nekim malim mrežastim skloništem, i ti koji prežive se, prvo dobro razviju, a drugo, prežive najjači i najpametniji...
Ma trecinu sam digao u zrak pa spustio, pa opet digao pa spustio, tako par puta, da malo voda prodje. A ova druga varijanta je i meni najbolja bila, skrivale su se na svim mogucim mjestima, i tak je ispalo najbolje. Kasnije sam poklonio, bilo ih previse  :) Al ovih prvih mi zao...
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #14 u: Studeni 07, 2008, 14:54:11 poslijepodne »
slažem se...najbolja je ova druga varijanta...
heh, sve se čovjek uči, samo i meni bude žao kad to učenje malo previše "košta"  :nerd: