Filteri,pa iskreno reeeno u Malawi akvariju ih nema nikad dosta.Vee svi znamo,da ti ciklidi vole jako eistu vodu,i pak to su i krupne ribe,pa mora biti filtracija više nego samo "filtracija".
Kad se spominje filtracija u Malawi ili pak Tanganyika akvariju,uvek imam u mislima neki filter,koji je za tri ili više broja veei od akvarija,no to bi izgledalo otprilike ko da eovek sa konfekcijskom brojem 48 kupi odjelo sa brojem 60.
Tako nekako i sa filterima u istoenoafriekim akvarijima.Konkretno omjer volumna akvarija i crpki,jeste nekako 1:7,što konkretno znaei ,kako vee ste proeitali i u elanku,da akvarij od 200l mora se mu obezbediti protok kroz crpki najmanje 1.400l.
Ja ,ako navedem svoj primjer imam u Juwel RIO 400l akvariju omjer 1:9,pa još se smišljam koji filter staviti.
No što se filtera tiee,barem kod mene,imam dva JUMBO Juwel filtera,koji imaju svrhu mehanieko-biološkog filtera,te jedan kineski filter RESUN SPL 1200.A u jednom akvariju,pored vee spomenutog Jumbo te Resun filter,odlueio sam se za malo modificiran podni filter,vodu iz tla vuee jaka crpka.
Dakle ako se štedi,neka to ne budu filteri.
Uz puno filtera biee vam voda eista ko "suza",ribe lepe a vi sretni,ima još šta boljeg