Jučer sam imao neuspijeli pokušaj ubacivanja novih riba.
Zbog učestalog matretiranja ostalih sustanara ovog akvarija Ventralisi su dobili nogu, premiješteni su kod kolege Malky-a u njegov 250 litarsli Tanganyika tank ( velika hvala ).
U ovoj su jučer uplovile Xenotilapia sp. "ochrogenys ndole" F1 njih 6 komada, ali bez obzira na sve prilagode i razmiještaj akvarija, nažalos s mukom u grlu moram reči da su dvije otišle u viječna lovište.
To su ribe poput Enantiopus : lude, glupe, smotane i vrlo plahe. Zabijaju se u sve i svašta, svih se boje i što je naj gore zavuču se i neznaju se više izvuči.
Hvala Deusu na povijerenju, ali uz sav svoj trud i sve moguče pomočne uređaje tipa, plastični stapići, slamčice i noževe. Nakon 2 sata borbe i učestalog guranja ruku u akvariji odlučio sam prespavati i vidjeti što če se desiti.
Ujutro su čak samo 2 bile u poziciji za vječna lovišta, mrežica u ruke i momentalni premještaj u 54 litarski akvarij s malcima.
Največa greška je bila ta što sam precijenio njihovu veličinu, znači kada malo odrastu sele se natrag. Ostalo ih je 4 komada.
Ventralisima sve najbolje