malo mi je hrvatski krzljav ali probat cu vam odgovirit.
Gusteri zive visoko na drvecu pa im terarij treba simulirat isto- puno granja i lisca(umjetne ili zive biljke)
standarna velicina teraija za 1-2 ciliatus je 12x12x18 inca.O vdje u Kanadi imamo Exo Terra I zoo med terarije.
Netreba in uv svjetla ili grijaca, oni su ok na sobnoj temperaturi od 16-25 c, temperature preko 29c mogu biti opasne.
Hranim ih gotovom hranom (prah koji se razmuti u vodi) zove se "crested gecko diet" od allan rapashi. To je cjelovita hran i sadrzi se potrebne vitamine minerale itd.Povremeno dobe vocni frape koji napravim.Smiksam voce i jogurt onda smrznem i otopim kolko mi treba za hranu.I povremeno dobe cvrcke poprasene sa calcijom i vit.d3.
Oni su nocne zivotinje, ne jedu jako puno, par liza vocne kasice ili gotove hrane, ili 3-4 cvrcka ovisno kaj hranim.
Rossi je spomenuo "epilepsiju" - to je bilo pomankanje kalcija.
Cesto se dogodi ako su gusteri dugo u transportu ili ako su zenke koje su legle jaja I nisu imale dobre rezerve kalcija.o
Ako imate jos pitanje slobodno pitajte. Ako vam je dobar engleski mogu vam stavit par linkova.
I evo par slika od mojih terarija
www.ciliatus.comwww.thereptileroom.co.uk/care/crested_gecko.php