Kolovoz 02, 2025, 17:27:00 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: kocka  (Posjeta: 1248 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sale-kc

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
kocka
« u: Listopad 24, 2008, 19:31:21 poslijepodne »
hej!

evo vidim da svi tu  trazite neke ideje za uredjenje pa se i ja zainteresiral kaj bute meni predlozili...dakle, imate na raspolaganju slatkovodnu kocku 40x40x40cm, unutra je mineralna podloga za bilje, sljunak granulacije 2-4mm sivo-smedje boje, filter unutarnji i grijac.

htio bi da bude biljni akvarij s kojim panjem, ali nikako da ga nabavim pa se preporucam ovim putem kao kupac :)))

sve primjedbe dobrodošle :)

Offline ...bl@cky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: kocka
« Odgovori #1 u: Listopad 24, 2008, 23:15:57 poslijepodne »
ako ti je ta podloga zemlja za cvijeće onda ti preporučam da između nje i šljunka postaviš pjesak debljine 2 cm tako da ti se prilikom ulijevanja vode ne oslobodi tamno smeđa boja koju sadrži zemlja. ako zeliš drvo za takvu kocku najbolje bi bilo da se malo prošećeš po prirodi i pronađeš koju suhu granu sa više ogranaka, prokuhaš je više puta u zasoljenoj vodi da ti se izgubi boja i na nju učvrstiš nekakvu mahovinu(christmas npr.) i dobit ćeš zanimljiv i lijep prizor kad se mahovina razraste, a na dno bih ti preporučio nešto tipa glosse, eleocharisa ili sagittarie. takvom akvariju bi najbolje stajale jatašice poput neonki ili nekih drugih. samo vodi računA da imaš kontrast između bilja i riba jer su takvi akvariji efektni. sad bi uz ovo išao i potpis kolegice ninine mame :D :D :D
Nin/Zadar/Hrvatska

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #2 u: Listopad 25, 2008, 00:48:12 prijepodne »
Drago mi je da kolege poprimaju taj moj "opsirni nacin izrazavanja"... :roll: :D

No Ninina mama u ovom topicu ne moze puniti redove, dok ne cujem koliko svjetla ima taj aq? Te postoji li i kakva mogucnost gnojenja i cime?

Osim toga rekla bih da kolega, vec ima nekakvu viziju svog akvarija, pa ti mozemo predloziti samo biljne vrste... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline sale-kc

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 25, 2008, 18:59:40 poslijepodne »
dakle, da odgovorim :)
podloga je mineralan kupljena...nisam nikad stavljao zemlju pa...
...od rasvjete imam na raspolaganju 40W...mislim da ce to biti dovoljno...?
...svidja mi se ova ideja sa granom i mahovinom, ali nesto slicno imam u drugom akvariju, pa sam htio nesto drugacije ;D
za gnojenje cu upotrebljavat DIY CO2 (flasa velika sa smjesom, flasa manja, cijev i kamen-buc u akvarij :D) i neki od tekucih pripravaka jednom tjedno.

jel to ok?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #4 u: Listopad 25, 2008, 19:51:31 poslijepodne »
Nadam se da pricamo o neonskoj rasvjeti od 40w. U tom slucaju imas 0,65W/l i mozes prilicno mnogo toga... O samom setupu moras sam odluciti. Probaj pogledati neke nagradjivane akvarije da skuzis koji ti se "pravac" svidja. Pa onda prema tome kombiniras...

Meni je ovo prilicno zanimljivo: vidjeti biljnu kocku i jedva cekam slikice... :up:

Sto se tice gnojenja, samo ti fale makroelemeni... :)
Tuzlanka u Sarajevu

Offline ...bl@cky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #5 u: Listopad 25, 2008, 20:14:55 poslijepodne »
Drago mi je da kolege poprimaju taj moj "opsirni nacin izrazavanja"... :roll: :D

opširni odgovori poput tvojih uvijek dobro dođu! a sto se tiće kolege najbolje je da po  gore navedenom savjetu malo prošvrlja forumima i stranicama te pronađe stil koji mu se najviše sviđa.

čekamo fotke uskoro!!!! ;)
Nin/Zadar/Hrvatska

Offline sale-kc

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 25, 2008, 23:42:14 poslijepodne »
supach :) hvala swima...javim kad napravim nekaj :)

Offline sale-kc

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 28, 2008, 23:13:14 poslijepodne »
eto danas postavil pozadinu...crna samoljepljiva folija...i DIY CO2 je postavljen...sutra valjda dolaze donacije bilja  :up: