Super, super početak...tj. drugi početak...bravo, svaka čast...
Posebno mi se sviđa ova uzvisina desno, a smještaj akvarija je predivan...
Par sugestija i ideja, ako može:
- na panj bih stavio mahovinu i/ili paprat (Microsorum pteropus)
- kamenje je lijepo, ali bilo bi još ljepše da je iste boje/texture,
- još bi filter zaklonio nekim grmom i s druge strane (npr. Rotala, meni jako lijepa biljka)
- možda bi bilo dobro, pogotovo ako misliš stavljati Glossu pojačati svjetlo s barem još jednom lampom od 45w,
Odgovori na pitanja:
1. U stabilnom sistemu s dovoljno bilja i redovitim izmjenama vode, dobrom filtracijom i primjerenim brojem riba, alge nemaju šanse. Vjerojatno će se svesti na minimum same od sebe nakon kaj akvarij sazrije, možeš to ubrzati algojedima (sijamski algojedi, anistrusi, otocinclus, kozice, puževi jabučari/nerite...)
2. Po mojem iskustvu, prije 2 tjedna...

Neki će ti reći drukčije, ali meni se čini (opet iz iskustva) da što češće i obilnije tijekom cikliranja mjenjaš vodu, to manje algi imaš. Kasnije vodu mjenjaš tjedno recimo 20-30%
3. Jato od 20-30 neonki (ali tek nakon kaj akvarij sazrije do kraja, tj. nakon 3-4 mjeseca, jer su dosta osjetljive), 10-ak corydorasa, gupija 2-3m+8-10ž (ali pazi, nakon dva mjeseca ćeš ih imati 100..najmanje) ILI bette 2ž+m (možeš držati skupa gupije i bette, ali samo ako su bette ženke, mužjaci su agresivni prema gupijima)+par algojeda (gore nabrojanih)
4. CO2 možeš na početku DIY ( vidi
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=88&Itemid=83, samo bocu od litre i pol zamjeniš karnisterom od 5 litara, i shodno tome pojačaš kvasac i šećer) + Nutrafinove ljestvice kao difuzor. Ako želiš neko kvalitetnije i pouzdanije rješenje, imaš neke gotove sisteme npr. Nutrafinov, koji također djeluju na principu fermentacije. Najkvalitetnije rješenje bi bio kompresirani CO2 u boci, koji se lagano (uz pomoć redukcijskog i igličastog ventila) pušta van, i otapa isto ljestvicama (vidi
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=89&Itemid=83). Takvo rješenje je također i najskuplje...

Sretno s akvarijem...