Srpanj 18, 2025, 23:31:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Fluval 104 ili Eheim 2211?  (Posjeta: 2982 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ruki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Fluval 104 ili Eheim 2211?
« u: Listopad 21, 2004, 09:05:00 prijepodne »

Treba mi besuman filter, dakle, tih tih tih... Kakva su vasa iskustva?

A moze i koje vase saznanje o kvaliteti ova dva filtera, da!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline miran

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Listopad 21, 2004, 09:17:00 prijepodne »
Ja imam Fluval i prezadovoljan sam po svim pitanjima, ali Eheim ima bolju reputaciju
Zagreb / Hrvatska

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #2 u: Listopad 21, 2004, 11:48:00 prijepodne »

Ma znam to, ali cini mi se da bi eheim 2211 (kojeg nema kod ljubimca (barem na web stranicama), mozda ga tukano ima) mogao (sto mogao, morao!) biti i jeftiniji od fluvala 104 (520 kuna)buduci da je cijena eheima 2213kod ljubimca500 kuna. Cak razmisljam o fluvalu 204 (590 kn) odn. tom eheimu 2213, iakoto sve trazim za akvarij od samo 70l. Mislim da veci volumen filtracionog materijala ne moze skoditi, a protok se lako smanji, zar ne?

No, da se vratim na najbitnije, meni je najvaznija buka. Sa sestrom sam u sobi i ona placipicki na sve sto je glasnije od unutrasnjeg filtera koji je uistinu besuman. Probavao sam s aquaclearovima i oni su preglasni, motor im tandrce onako potiho (da nema zabune, ja uz to mogu spavati), ali sestra, kao sto vec rekoh, PLACIPICKI! Kuja...
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline miran

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 21, 2004, 12:41:00 poslijepodne »
Meni je fluval cca 1m od glave i spavam k'o beba, a i žena se ne buni...što znaei da je bešuman
Zagreb / Hrvatska

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #4 u: Listopad 21, 2004, 13:02:00 poslijepodne »

Ok! Hvala! Ima li sad tko sto reci o ovim eheimovim classic modelima? Na www.aquahobby.com sam procitao, neki tip kaze, da nisu skroz tihi, ali da bolje filtriraju od fluvala, ima li tko informaciju iz prve ruke po pitanju "buke" eheim 2211 ili mozda 2213?

Mozda vam se cini da cjepidlacim, ali glupo mi je dati 500 kuna i da mi jesve isto ko do sad. Hvala na odgovoru...

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 21, 2004, 13:56:00 poslijepodne »
Ja imam Eheim 2213. Kvaliteta, izvedba, reputacija vrhunska. Filter je tih ali pošto je meni u dnevnom boravku gdje je uvik neka buka, glazba ja ga nikad ne eujem. Pošto je u ormariau to ga dodatno prigušuje. Ali pošto tije tanku sobi sa sestrom poslušaj mirana jer eovik ima iskustva s njim. Razlike u kvaliteti nisu velike i Fluval glasi za najbolji filter nakon Eheima. Problem je npr. što su i satovi tihi al eesto neki ljudi po*izde jer euju tik tak. Uzmi fluval neaeš pogrješit. Mislim da je isto tiši od eheima.
Split/Hrvatska

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #6 u: Listopad 21, 2004, 14:16:00 poslijepodne »

E TO! Moja sestra pizdi i na sat koji tiho tika-taka 6 metara od njene glave!

A sto je sa kupovinom "za broj veceg" filtera nego sto mi uistinu treba buduci da za neko vrijeme (godinu dana) mislim nabaviti i "broj veci" akvarij, jel to pretjerano?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #7 u: Listopad 21, 2004, 14:24:00 poslijepodne »

Evo sto sam jos nasao: "Fluvals are also very quiet, though not absolutely silent like the Eheims. Isleep with one 2 feet from the head of my bed and can't hear it at night, however."

Buduci da sam na vise mjesta procitao da je Eheim bolji sto se filtracije, srce me vuce njemu (jos je i jefitniji). Marko, daj molim te opisi koliko je tih kad otvoris ormaric gdje ga drzis, ili nek mi netko drugiko ga imato opise! :D

Offline Zoran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #8 u: Listopad 21, 2004, 17:23:00 poslijepodne »
Tako sam ja kupio fluval 304 za akvarij od 100 lit i ok je samo sad jos malo se nabavlja malkice veci akvarij ili 100 x 3-4
Rijeka/Hrvatska

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 21, 2004, 17:35:00 poslijepodne »
Slušaj nemam fluval da ga usporedim. U potpunoj tišini se euje a pošto ti sestri smeta mislim da bi joj i on smetao. Evo ovako sutra au napisat opet ovdi post (naveeer kad do?em do tanka) kad obavim par testova koliko se on to euje i jel ga moguae ušutkat. Pala mi je na pamet jedna malo glupa ideja al zašto ne? Zar se filter ne bi moga umotat u pokrivae/deku. Nakon toga ne bi više se uopae eua. Mogu provjerit i sutra i javim. A što se tiee velieine uvik je bolji što veai samo bi trebalo napravit malu redukciju i to je to. Izlaz vode ti je cijev koja na sebi ima rupice - usmjeriš je prema staklu i nema frke jer voda tuee u staklo s milimetra udaljenosti pa nema turbulencija. Mislim da bi ovo s pokrivaeem sigurno upalilo...
Split/Hrvatska

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #10 u: Listopad 21, 2004, 17:42:00 poslijepodne »

Ajde super!

Razmisljam ja cak da za njega napravim poseban ormaric i unutra ga nekim izolacionim materijalom oblozim, plutom ili necim slicnom.

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #11 u: Listopad 21, 2004, 22:24:00 poslijepodne »
Luka jednostavnije ti je da zamjeniš sestru!!!  
Ja imam Fluval i isto je u ormaru i u dnevnoj sobi tako da... ma eovjeee reko sam ti mjenjaj sestru !!!!

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Listopad 21, 2004, 23:37:00 poslijepodne »
Mislim da ae bit dovoljno ga umotat u nešto. Sutra naveeer onda...
Split/Hrvatska

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #13 u: Listopad 22, 2004, 08:13:00 prijepodne »

Vjerujem ja da ce ga deka utisati, ali nekako mi to nije estetski. Ali fora je pomisao da svaku vecer, prije spavanja, ušuškavam u dekicu ehajmica ili fluvalcic!

A o zamjeni sestre sam vec dosta razmisljao... Priznajem, od kad je nastao problem s filterom cak i malo intezivnije, necu lagat!

Al jos uvijek se ne mogu odluciti izmedju eheima i fluvala... Nije to lako...

Offline ZGoda

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Listopad 22, 2004, 10:02:00 prijepodne »
Prijedlog 1: dvije tri šamarelice

Prijedlog 2: umjesto filtera zamotaj deku oko sestrine glave (malo extremno, ali radi sigurno)

Šalim se, naravno  

Svi?a mi se ona ideja s ormariaem i nekom izolacijom!
Zagreb-Savica/Hrvatska

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #15 u: Listopad 22, 2004, 12:55:00 poslijepodne »

LOL!

Ali bed je sto je ona malo vea stara za voaarstvo, samarelice, sljive i ostalo popularno voce. Ili za to sestra nikad ne može biti prestara ha? ;)

Sve mi se eini da au raditi taj freakin ormaria. Nije bed, iveral, ubodna, šarke, pluto ili sto drugo, klamerica ili ljepilo i voila. 2 sata posla.

Ostaje dvojba... Fluval ili Eheim... Ajde, glasajte ljudi jer sam nisam pametan (ništa novog!)... :D

Offline ZGoda

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 22, 2004, 14:57:00 poslijepodne »
Pa ako radiš kutiju onda ti i nije baš bitno koliko je glasan. Moj prijedlog je da ideš na kvalitetu. Ja nemam ni jedan ni drugi filter tak da ti i ne mogu neki preporueit.
Zagreb-Savica/Hrvatska

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #17 u: Listopad 22, 2004, 20:41:00 poslijepodne »

nemam nijedan od gore navedenih, ali koliko sam ja proeitao po razno raznim sajtovima i forumima, i što i sam mislim uzeti vanjskifilter, dajem glas za EheimEdited by: Antimon

Offline moto

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Listopad 22, 2004, 20:53:00 poslijepodne »
ja se uskoro spremam u shoping i mislim da cu uzeti Eheima.... bez nekog specijalnog razloga.... najverovatnije sam žrtva marketinga
Vraćam se odmah - Godot

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Listopad 23, 2004, 00:18:00 prijepodne »
Eto kad si rješia sve dvojbe onda Eheim. Filter eoviee ljudima radi po 20 godina bez prestanka. Imaš pod opisima opreme moj opis filtera. Eheim definitivno. Možda ne možeš kupit mercedes, bmw ili neko drugo auto ali barem u akvaristici mogu imat Eheim.
Split/Hrvatska

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #20 u: Listopad 25, 2004, 19:10:00 poslijepodne »

Sve mi govori eheim eheim eheim... Jeftiniji je 100 kuna, dobiju se mediji s njim (mozda i s fluvalom, ali to ne znam), prica se da mu je bypass nula... Kako je s rezervnim dijelovima?

A opet... Fluval... dosta ga ljudi hvali, pumpica (?) ona za self-priming, novija tehnologija (bas i nije neki argument, nije da je filtriranje vode neka velika mudrost), ljepsi mi je...

Sve u svemu, mislim da cu Eheima... Ako tko ima sto za reci neka kaze sada ili neka suti zauvijek! ;D