Srpanj 20, 2025, 23:42:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: eupava sme?a alga  (Posjeta: 2019 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vlais

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
eupava sme?a alga
« u: Listopad 21, 2004, 08:39:00 prijepodne »

ljudi kako da se riješim sme?e eupave alge sa svojih biljaka?

pomaže li sijamski algojed i gdje ga mogu naai(sve sam obišao o zg i ne mogu ga naai)koliko paaaaaaaaaaaaaaraaaaaaaaaa????????

inaee što se tiee zelene alge sa stakla i kamenjaništa mi nije pomoglo osim sigurno najboljeg lijeka.tablete algo stop depot.na bi ih ni rukom tako oeistio.
NOVA GRADIŠKA

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
eupava sme?a alga
« Odgovori #1 u: Listopad 21, 2004, 09:56:00 prijepodne »

Neznam di se u zg-u mogu naai algojedi, ali cjena im je od 15-20kuna, nebi smjela biti viša...

Offline vlais

• Punopravni član
eupava sme?a alga
« Odgovori #2 u: Listopad 21, 2004, 13:00:00 poslijepodne »
MA BIO SAM I U BELUGU,PET CENTAR,TUKANO.......NIGDJE.CIJENA JE ,AKO JE TAKO SUPER.JEL MOGU VIŠE KOMADA STAVITI U ISTI TANK(200)L?
NOVA GRADIŠKA

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
eupava sme?a alga
« Odgovori #3 u: Listopad 21, 2004, 13:14:00 poslijepodne »
na 200litara preporuaio bi ti 3-4 max... a možeš prave sijamce naa u viliju po cijeni od 18.5kn/kom...

Offline vlais

• Punopravni član
eupava sme?a alga
« Odgovori #4 u: Listopad 22, 2004, 08:45:00 prijepodne »
puno hvala..........sve sam obišao i na kraju došao do vilija .BILA JE SUBOTA I BILO JE NARAVNO POLA 3,NISAM ZNAO DA VILI RADI DO 2.OTICI CU OVIH DANA DO VILIJA!!!!!!!!!!THANKSSSSSSSS.
NOVA GRADIŠKA

Offline damjan

• Punopravni član
  • **
eupava sme?a alga
« Odgovori #5 u: Listopad 23, 2004, 03:33:00 prijepodne »

Moram još jedanput pitati??????? Stvarno ti nestala zelena alga od onih tableta? I, na kak dugo? Nikad u životu to nisam koristil pa me strah. Imam 300 L akvarij i rade mi se na boenim i prednjem staklu (inaee, uvijek se tješim da mi je to od vanjskog svjetla buduai da mi je blizu prozora-inaee to sam eul od jednog akvriste da je to jedan od uzroka). I jel su to onak sitne alge (otprilike 1 mm dužine), svijetlo zelene, ko nekakve sitne vlasulje (il kak bi to opisal...)

A za te sme?e mogu ti reai da sam se ih uspio riješiti? Dobio od frenda (kad mi je dal biljke) i znaš kaj...ja sam što eešae (recimo svaka 2 tjedna eistio dno, kamenja, drva, stakla, filter,biljke na kojima je bila alga bacal iz akvarija...i sve ostalo...uvijek mijenjao do treaine vode...i eto, nestale nakon 4 mj, bez ikakve kemije)...zato, budi jako strpljiv i probaj to, pa tek onda druge metode...ako ti se da.

Offline vlais

• Punopravni član
eupava sme?a alga
« Odgovori #6 u: Listopad 25, 2004, 08:56:00 prijepodne »

tableta je super,stavlja seu filter gdje je najveca cirkulacija vode.

oeistila je sve kao što sam i napisao(bolje ih ne bi ni oprao).ne volim nij ja kemiju ali mislim da ovo nije ništa što bih ikome moglo smetati.
NOVA GRADIŠKA

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
eupava sme?a alga
« Odgovori #7 u: Listopad 26, 2004, 00:19:00 prijepodne »
Ja sam imao akvarij prekriven sme?im algama dok se nije zaciklirao i onda su nestale same od sebe (nekih 3-4 tjedna od stavljanja vode). Sad ih više oupae nemam. Imam jedino nešto malo zelenih i malo koneastih na vrhu na biljkama (da li su zelene ili neke druge ??? - jako su tamne, skoro crne).
Inaee imam 100L, 18W lampu, 2 ancistrusa i 2 flying foxa
Risbo

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
eupava sme?a alga
« Odgovori #8 u: Listopad 26, 2004, 11:31:00 prijepodne »
Vlais podrzao bih damjana . Cesce mijenjanje vode uz ciscenje dna , za 10-tak dana do dvije sedmice zacudices se rezultatima.
Oh sto te volim joj

Offline damjan

• Punopravni član
  • **
eupava sme?a alga
« Odgovori #9 u: Listopad 27, 2004, 02:29:00 prijepodne »
Risbo...prvo bih sa 100% sigurnošau reko da ti nemaš zelene alge (i sam tvrdiš da su tamne, a ove zelene o kojima prieamo su stvarno zelene-nemreš pogriješiti), a te koje u stvari imaš, iako ne znam koje toeno imaš...pretpostavljam da bi ih se riješio bez ikakvog problema. Jedino što bi morao napraviti je pojaeat rasvjetu. Ja na 300L imam 160 w....na 150 L 36 w...i po mojem nedostaje ti bar još jedna lampa. A, i ta koju imaš je pitanje kakva je? Recimo, ja sam jako zadovoljan sa gro-lux lampom, a na ovom veaem imam reflektore...Jer, iako izgleda da je izme?u 18w i recimo 25w, razlika mala ili nikakva, vjeruj mi...upravo ta mala razlika može euda napraviti. To znam iz vlastitog iskustva....Ako ikako možeš, probaj to napraviti...noveani izdatak nije veliki.

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
eupava sme?a alga
« Odgovori #10 u: Listopad 28, 2004, 00:29:00 prijepodne »
Imam 2 vrste algi. Zelene na kamenju i ponekad malo na staklu, a te koneaste su tamne i one su samo na biljkama i samo na vrhu, pod lampama.
Što se lampe tiee, jedan od problema je što sam lampu radio sam (na staklu koje služi kao poklopac) i što sam jedva ugurao tu jednu cijev. Rado bi imao dvije ali nikako da uhvatim vremena za napraviti novu lampu.
Reflektor imam, a lampa je Sylvania aquastar i stvarno dosta jako svjetli.
S obzirom da se te koneaste alge javljaju samo pod samim svjetlom, vjerujem da bi upravo poveaanjem svjetla proširio ih i dublje.
Risbo

Offline damjan

• Punopravni član
  • **
eupava sme?a alga
« Odgovori #11 u: Listopad 28, 2004, 16:59:00 poslijepodne »
Da, kužim te, apsolutno...meni je isto najveai problem vrijeme. Al, kaj da ti velim...nekak, sa velikom sigurnošau mogu reai da je problem samo u rasvjeti (pa bi se trebalo sa tim pozabaviti)...Inaee, jaeina svjetla nije bitna (vjerujem da ti se ribe lijepo vide i sve ostalo,al....), nego kvaliteta raspršavanja. Meni recimo izgleda akvarij tamniji sa reflektorima nego sa lampam, al je puno kvalitetnije za biljke i od onda mi je akvarij mnogo lijepši. Eto, ne znam kaj da ti velim...osim, pozdrav....

Offline rozma

• Punopravni član
eupava sme?a alga
« Odgovori #12 u: Listopad 28, 2004, 23:46:00 poslijepodne »
Citat: vlais

ljudi kako da se riješim smeđe èupave alge sa svojih biljaka?

Ovoj vrsti alge najviše pogoduje tvrda i alkalna voda kaja je bogata makro nutrientima.

Tako?er joj odgovara voda bogata željezom, javlja se navrhovima listova, pogotovo tamo gdje su veaa strujanja vode.

Kako ju sprijeeiti:

1. napravi djelomienu promjenu vode (time smanjiš kolieinu makro nutrienata)

2. smanji tvrdoeu vode(mutacal, destilirana, kišnica, ro, treset.... itd)

3.ispitaj ph vrijednost vode, voda ti je sigurno alkalna, smanji ph vrijednost(dodavanjem co2)

4. jedno vrijeme nemoj gnojiti bilje umjetnim gnojivom toje sadrži željezo jer to pogoduje ovoj algi

5. nabavi sijamce koji se hrane tim algama
Varaždin / Hrvatska

Offline rozma

• Punopravni član
eupava sme?a alga
« Odgovori #13 u: Listopad 29, 2004, 00:25:00 prijepodne »
Citat: vlais

ljudi kako da se riješim smeđe èupave alge sa svojih biljaka?

Tek sam sad skužio da mi nije uspio citat iz prijašnje poruke, ovo je trebao biti taj citat
Varaždin / Hrvatska

Offline vlais

• Punopravni član
eupava sme?a alga
« Odgovori #14 u: Listopad 30, 2004, 13:06:00 poslijepodne »

ljudi uprvu ste,danas sam se vratio iz zg(inaee sam iz nove gradiške)i odnio svoju vodu na testiranje u vili.voda je strašno tvrda,sramota me napisati koliko,ph dobra,nutrienti tako?er poveaani.pao sam na guzicu kad sam vidio rezultate jer vodu uzimam is svog prirodnog bunara,nisam eesto mijenjao vodu jer je akvarij još u sazrijevanju.

probat au sva puno vam hvala......kova voda je mekana,koju onda da sipam''''''
NOVA GRADIŠKA