Srpanj 18, 2025, 21:58:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Jex - početnici -bolesne ribice!  (Posjeta: 2654 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jex

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Jex - početnici -bolesne ribice!
« u: Listopad 12, 2008, 18:36:11 poslijepodne »
Hi! Nova sam na forumu i moram nesto pitati! Od skora sam kupila momku akvarijum i pocetnici smo u akvaristici.
Akvarijum je na 24 stepeni, a imamo 3 plave neonkice,1 bakarnu neonku, 2 skalara, 2 ksifoforusa , 3 cistaca stakla, a imali smo 3 corydorasa.
Uginuli su jedan za drugim , ne znam zbog cega. Hranili smo ih samo hranom kou dajemo i drugim ribicama. Mozda zbog toga! Bas se brinemo, jer ne znamo sta da radimo! Posle toga nam je `uginula i jedna roze zebrica, a sad je plava neonka nekakao cudna. ne jede i kao da joj je trbuh naduven.
brinemo se i tuzni smo jer ne znamo kako da im pomognemo, a plasimo se da ne uginu i ostale.

MOlimo da nam pomognete nekim savetom!! :(
Unapred hvalaaaaa
« Zadnja izmjena: Listopad 12, 2008, 21:49:29 poslijepodne od babyboom »

Offline Neve

• Punopravni član
Odg: corydoras bolestan?
« Odgovori #1 u: Listopad 12, 2008, 19:02:18 poslijepodne »
Corydorasi kod nas u akvariju uredno jedu šta i druge ribe, tako da ti tu nije problem sigurno. Doduše, kod nas je temperatura na nekih 26-27 stupnjeva.

Ono što bi mogao biti problem je to da ste možda ubacili ribe u akvarij prerano? Ako niste pročitali priručnik na početnoj stranici, bilo bi dobro da to odradite. Ako je cikliranje odrađeno, onda nije loša ideja testirati vodu, ima testera za kupiti u pet shopovima.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: Jex - početnici -bolesne ribice!
« Odgovori #2 u: Listopad 12, 2008, 21:53:18 poslijepodne »
prvo, odvojili smo ovu tvoju temu i stavili je u ovaj podforum jer se očito radi o početničkoj grešci koju ste napravili (na žalost)
dakle, prvo proučite na početnoj stranici Vodič za početnike - vjerojatno će vam odmah biti jasno u čemu ste pogriješili
meni se čini da ste prerano naselili akvarij s previše vrsta različitih ribica,  te ujedno, ne kažeš koliki je akvarij....
uglavnom, sada je jedino što vam je činiti da pod hitno dovedete akvarij u "zrelo" stanje - pokušajte dodavanjem nekog sredstva s dobrim bakterijama, tima biocycle ili tako nešto, nekog sredstva za pripremu vode...i pratite stanje vaših ribica
naime, većina bolesti u akvariju se pojavljuje zbog loše vode, odnosno, kad se u vodi poremeti njezina ravnoteža, ili akvarij nije cikliran kako i koliko treba
a na nezrele akvarije su pogotovo osjetljive neonke, a i bome, corydorasi...
dakle, otpočetka, polako i strpljivo i imat ćete najljepši hobi na svijetu!
sretno!