Evo fotki novog postava.
Novost je u tome sto sam konacno nabavio pravi kamen - velike komade, tako da je greben sada slozen od 3 veca komada i par manjih koji to pridrzavaju. Sada je "prozracniji" nego ijedan koji sam slozio do sada, a veliki komadi kamenja mi omogucuju da lako slazem koralje prema zahtjevu za svjetlost. U displayu sada ima oko 10 kg LRa, dok se u sumpu i refugiumu nalazi jos barem toliko.
Mekane koralje su uglavnom izbacili SPSovi, dok na najjacem svjetlu pri vrhu centralnog kamena drzim acropore, za koje sam slucajno otkrio da odlicno napreduju u takvom nutrient rich tanku...tak da ih sad imam 5-6 komada i odusevljen sam njima.

Na mjestu zelene plateice imam jos dosta prostora, za jedan red koralja..koje za sada nemam (pa ako ima tko za kakvo mijenjanje - PP). Nedavno sam pisao da imam
problema sa pocilloporom, ali nakon skidanja fosfata koralj se skroz oporavio

, a iznenada su se oporavile i calaustree, pa ce uskoro doci plave. Iz tanka je odselila echinopora lamellosa, prekrasan koralj al naprosto preopasan na tako malom prostoru.
Od zivotinja, tu su:
stenopus hispidus
green brittle star i jadranske zmijace komada 2
nemo
damsel (bila su dva, al je jedan odselio kod njinsa, jer su maltretirali ostatak akvarija)
pjevčić oštronosić kom 1 (takodjer jedan odselio kod njinsa)
dva kardinala
mandarinac
Cekam blue-ov uvoz, pa ce i nemu doci drustvo, a i scopasica ce opet zaplivati unutra...

Planaria je i dalje problem, koji mandarinac nije rjesio...doduse, ionako je šansa da to napravi bila mala. S druge strane, mandarinac je postao super ljubimac. Ispocetka se uzasno plasio kada god bih se priblizio akvariju, ali otkako se naviknuo na
živu artemiju, naučio se i na moju ruku, pa sada dežura kada nesto radim u akvariju u nadi da cu okrenuti kakav kamen ispod kojeg će biti hrane. Doslo je do te mjere da sam ga prekjucer rukom uhvatio i stavio u refugium da mu malo poboljšam ishranu. Neko vrijeme je navlacio polipe euphyllie, ali ga je to prošlo (sorry pamook, sad ga mogu uhvatiti, ali vise nije na prodaju!

)
Aditivi su i dalje EasyLife, a potrošnja kalcija je poprilična sa ovakvim koraljima, pa razmisljam o bailingu...
Fotkama je smanjena plava boja, al ostalo nije nabrijavano..