Kolovoz 07, 2025, 21:18:12 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: DRUŠTVO...PAR SLIKICA...JAVITE SE  (Posjeta: 1986 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline damjan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
DRUŠTVO...PAR SLIKICA...JAVITE SE
« u: Listopad 20, 2004, 14:09:00 poslijepodne »

Alooo...ekipa, eto mene. Što obeeao, sada izvršio. Tu je par slikica od moje "male" kade koja ima 300 L. Da eujem komentare???? Jer, svaka dobronamjerna kritika je itekak dobro došla...Inaee, sjekirice su u fazi nabavaljanja i jedva eekam da ih dobim (oni koji me eitaju prek foruma, znaju o eemu prieam...). Toliko zasad...pa se eujemo....pozdrav svim akvaristima

---ovo lagano eudo ima oko 45 kg...ups, pardon, 450 kg....hmmmm

---ovo su komadi na koje mi je i draga ljubomorna

---još jedanput moje ljubimice (jedino...malosu loše slike)

----da mi je biti s njima....

----i, naravno koji gupi, zebrica, moli...ipak imam klince (kom. 2)...njima super, a ja ludim

----eto...pozdrav od nas

P.S. Kolko se eesto moraju zalijevati biljke u akvariju...ha....ha....ha....

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #1 u: Listopad 20, 2004, 14:14:00 poslijepodne »
Lijep akvarij, a pogotovo diskusi! Pohvalno je to što ti ne zauzima puno prostora u dužinu, a daj mi reci da li možeš prorijediti biljku sa površine koja ne dopušta svijetlu da dopire dublje?

Offline damjan

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Listopad 20, 2004, 15:22:00 poslijepodne »
Hvala, hvala...mogu prorijediti (pogotovo ako bi netko želio takvu biljku), ali neka mi se eini...bar sam to primjetio...da se diskusi vole zavlaeiti ispod njih. Kao da više vole biti u polusvjetlu...Inaee, akvarij je stvarno dobro osvijetlen, jedino što se nažalost na ovim slikama nekak to loše vidi....trebal bi nazvati gosp. Lupina pa da to on riješi (njegove slike su ipak-auuuu...boli glava)

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #3 u: Listopad 20, 2004, 15:26:00 poslijepodne »
Lijepo, lijepo
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline acancar

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 20, 2004, 15:38:00 poslijepodne »

ma akvari je ludnica, primjetio sam da si zasadio jos bilja ovog niskog to nisam vidio, mozda i jesam ali se nesjecam, diskusi su mi bili u prvom planu, svaka cas, ribe su u super stanju, samo bi se ja bunio zbog mijesanja riba(ali necu jer je SVAKI AKVARI BIJOTOP(prica) ZA SEBE)

svaka cast majstore samo naprijed!
zagreb/zapad

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #5 u: Listopad 20, 2004, 15:52:00 poslijepodne »

koje su dimenzije? kaj imas od riba?

probaj slikat bez blica i upali svjetlo u akvariju pa onda posalji slike, mislim da bi trebale bit puno, puno bolje

Offline adrian ri

• Punopravni član
    • http://www.alfisti.hr
« Odgovori #6 u: Listopad 20, 2004, 20:42:00 poslijepodne »
Ljepo svaka cast
 Rijeka / Hrvatska
http://www.alfisti.hr

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #7 u: Listopad 20, 2004, 21:40:00 poslijepodne »

Akvarij je super. Mislim da su ti se malo previše razrasle biljke na površini vode,te tako one zaklanjaju svjetlo...Ja bi to malo poeupao van....

jako mi se svi?aju tvojidiskusi....

Offline Buggy

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 20, 2004, 22:53:00 poslijepodne »
Jako lijep akvarij,prvenstveno mislim na biljke i raspored...a na poklopcu svjetlo ide kroz staklo,mislim je li poklopac stakleni?Lijepo je što nije preširok,ali ako je dubok onda se ribe slabije vide...ali sve u svemu diskusi su mrak...
Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline damjan

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Listopad 20, 2004, 23:24:00 poslijepodne »
Društvo…hvala vam na savjetima i pohvalama. Ipak ste Vi najkompetentnija komisija (euj filozofa, ha ha-al je tak). AKVARIJ- je dimenzije 100*50*60
- ima 2 filtera od aquael FZN-3 protoka od 400-1200 L (vanjski, tzv. slapovi)
- 2 grijaea po 200 w potpuno uronjena (koja firma?...pojma nemam)
- 2 reflektora, tj hql lampe po 80 w
      RIBE – imam 2 diskusa (na slici), velieine cca 10-12 cm
- 6 kom nešto manjih cca 6-8 cm
- 8 koma crvenih neonki (kardinal-tetri)
- 2 kom klauna-eikova (izvrsno izgledaju, na slici ih nema…)
- i kao što rekoh…nešto gupija, zebrica, molija (eto, imam klince pa ko je u takvoj situaciji taj me kuži…), koji eistae….itd.
Inaee, namjeravam te sitne ribice staviti u 150 L akvarij…samo što nemam «vremena» (opet klinci…ha,ha. Ko je u takvoj situaciji, taj me kuži…). A u ovu veliku kadu upadaju uskoro nabavljene sjekirice, i u principu to bi bilo to od njega. E da, a što se biljaka tiee? Nemrete vjerovat, al u zadnjih 8-10 mjeseci bio sam sa njima na VI…e i sad kad su konaeno krenule rasti-ja ih trgaj, jel? Al, ekipo, slažem se s vama i to au ueiniti. I na kraju…ja sam potpuno novi kod vas na forumu (u akvaristici se snalazim otprilike 10 g i osim ovog imam još 250 L i 150 L akvarij. O njima u slijedeaem broju)…i nadam se da aemo se eesto euti…
Akvaristi i akvaristice….lijep pozdrav

P.S. Kolko se eesto moraju zalijevati biljke u akvariju…ha….ha….ha….ha….

Offline Danchi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Listopad 21, 2004, 09:55:00 prijepodne »
Super je akvarij! Duskusi su prelijepi! To je ribica koju kupujem kad "padne" veai akvarij!
Zagreb- Travno
Dobro se dobrim vraća...

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
« Odgovori #11 u: Listopad 21, 2004, 10:11:00 prijepodne »
I ja planiram krenuti s diskusima u 1 mjesecu sljedeae godine ,trebat au savjete iz prve ruke i zanimaju me tvoja osobna iskustva.

Akvarij ti je prva liga.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
« Odgovori #12 u: Listopad 22, 2004, 00:17:00 prijepodne »
jako lijepo a pogotovo originilano.Vidim da ti sa akvarijumima radis stoti volis i kako ti se svida.Diskusi , gupi , moli ,samo nastavi tako.Jos jednom za originalnost.
Oh sto te volim joj

Offline damjan

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Listopad 22, 2004, 14:04:00 poslijepodne »
Još samo par rijeei…u zadnjih 10 dana kolko se družim s vama, vidim društvo, da pucate od znanja i vas se stvarno isplati «euvati». Naime, iako se dugo bavim ovim hobijem svako mišljenje iznad svega cijenim i uvažavam…A, sad, htel bi samo reai danchi i banfi – društvo, krenite po diskuse (jedva eekam da vidim vaše…). Što se tiee mojih iskustava, mogu vam reai, da ih možete nabaviti bez ikakvog straha (jesu nešto zahtjevnije, al nije nemoguae)…jedino ak je ikako moguae uzmite si nešto manje jer se oni vrlo brzo prilagode za razliku od starih koji su meni odbijali dosta dugo hranu. Jedino moraš biti dobro oboružan strpljenjem (nekak sporo rastu-bar se tak meni eini)…a za sve ostale (oko ph, tvrdoae i opeenito kakvoae vode-znate i sami-bez panike, to i ovak i onak znate napraviti…). Inaee, po meni što je možda bitno je to da morate imati zreli akvarij (mislim na vodu koja cirkulira min 6 mj, poželjno bar 8-10 mj)….a onda dont vori…i naravno, budi hepi…(ha,ha…ja i engl.). Uskoro au staviti joše jednu sliku akv od 150 L, o kojem se brine moj mali klinac (5 i pol godina)….hm, da eujete njegovo znanje o ribama ….Zajednieka su nam eišaenja, a ostalo (naravno, samo hranjenje…ha,ha,ha) je njegovo…društvo, pozdrav…

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #14 u: Listopad 22, 2004, 21:08:00 poslijepodne »

Ovaj dio sa klincima kužim totalno.

mene kai od 8 god. vea neko vrijeme "kuva" da joj složim akvarij u njenoj sobi, pa kako imam neku DIY kadicu od 40-ak litara ovih dana kreaem u ostvarivanje toga dugo odlaganog plana.Najvjerojatnije ide par gupija i neonki i ostalog šta djeca vole

Offline damjan

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Listopad 26, 2004, 21:48:00 poslijepodne »

Društvo...samo da vam javim. Poeupal ja ono plivajuae bilje i znate kaj...videl sam i prije, otprilike 10-tak mališana kak plivaju i traže usitnjenu hranu (listiae), al da ih ima toliko, nisam ni sanjal...Naime, sigurno, al sigurno ih je bilo pa bar 50-tak i više (otprilike oko 20-30, onak na brzinu sam ih uspel zbrojiti...a ovo ostalo je moja slobodna procjena) i to što zebrica, što blek molija i gupija...Inaee, nešto ih je nastradalo (ove velike ih pojele), al još uvijek ih ima...i to dosta. Eto, ponosan sam na svoju kadu i uvjete koji vladaju u njoj iako ae se kritieari javljati...al, kombinacija svih riba koje imam i to u ukrasnom akvariju, mislim da je to ipak uspjeh

Pozdrav svim akvaristima i akvaristicama

Offline acancar

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 28, 2004, 12:45:00 poslijepodne »

ja bi se prvi javio kao kriticiar ali sta mi vrijedi kad me neces ni slusati,

SVAKI AKVARI JE PRICA ZA SEBE, STOGA NEMA PRAVILJA I NEMOGUCE JE MOGUCE,A PONEKAD MOGUCE NEMOGUCE,

stoga samo hrabro, to je bilo i za ocekivati, koliko je trravuljine i bilo!

pozdrav
zagreb/zapad

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #17 u: Listopad 28, 2004, 13:39:00 poslijepodne »
Damjan, eestitam! Jesam ti rekao da prorijediš travuljinu? Vidiš, ne bi ni znao što se u njoj sve kuha