Srpanj 23, 2025, 18:25:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Otkačena moly  (Posjeta: 4202 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline bluecat

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Otkačena moly
« u: Listopad 09, 2008, 22:48:35 poslijepodne »
Malo čudan naslov,   ali kada gledam svoju zlatnu moli :clown: kako se druži sa crnom :heart:, drugačije ju niti ne mogu opisati.
Naime, crna moly je par dana bila sama  :(i danas smo kupili zlatnu :klap:. Međutim, od kad su se vrlo brzo sprijateljili zlatna se trese lijevo desno kao da pleše. i tako non stop kad stoji. Pliva normalno ali je jako brza i djeluje mi nekako živčano. Gurka druge ribice i zavlači se u stijenu u rikverc i opet se tamo trese... I tako cijeli dan od kad je došla doma... Crna moli je stalno sa njom i povremeno također pleše.Je li to ponašanje u redu ?! 

Offline Neve

• Punopravni član
Odg: Otkačena moly
« Odgovori #1 u: Listopad 09, 2008, 23:14:23 poslijepodne »
bubana molly, nama je pomoglo lagano tretiranje sa soli na par dana. Ne mogu se sjetiti gdje sam vidio kako se zove to "stanje" ribe...
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #2 u: Listopad 10, 2008, 02:28:00 prijepodne »
Hm... Ako stvarno plese, onda imas zaljubljenog decka koji zavodi curicu... :D
Tuzlanka u Sarajevu

Offline bluecat

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Listopad 10, 2008, 09:06:28 prijepodne »
Uh,  :roll:tek sad ste me stavili u nedoumicu?!
Ili je zaljubljena ili bubina?!
Jučer naveče zlatna moly se toliko tresla da sam mislila da će uginuti do jutra... :dead:
I eto  :up:jutros fino papa, pliva jurca akvarijem :D sa crnom moli, i tjera sve ribice koje se približe stijeni, X-( tj. brlogu gdje njih dvoje plešu... Izgleda da se ipak radi o curi  :heart:  dečku?
A koja je koja?  :question:Mislim muško i žensko?
Zlatna je agresivnija i nekako muškobanjasta po ponašanju ali dosta sitnija od crne?
I još jedno pitanje za gupije i bete: šta se desi ako ih stavim zajedno :d050: i koliko je gupija najbolje imati?
Trebaju li kuliji imati svoj par ili ih mogu imati tri?
HVALA!!!

Offline doktor

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #4 u: Listopad 10, 2008, 10:17:21 prijepodne »
Što se gupića tiče, najbolje ti je na jednog muškog stavit 3-4 ženkice. Koliki ti je akvarij? Vrlo brzo ćeš imat brojni podmladak, od kojih će nešto i preživjet, ako ih posebno ne sačuvaš. Za betu sa gupićima nisam siguran. Znat će već netko! :up:
U radu je spas!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #5 u: Listopad 10, 2008, 15:48:25 poslijepodne »
Stavi slike molija pa cemo moc reci imas li par ili nemas :)

A za bettu s gupijima nebih preporucila. Mogli bi biti svi zajedno ocerupani.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline bluecat

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Listopad 10, 2008, 17:13:31 poslijepodne »

Eto slikica molyja... Stalno su skupa...
I zlatna moli ispod kamena gdje pleše...
A danas im je tek drugi zajednički dan...

Offline bluecat

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Listopad 10, 2008, 17:15:00 poslijepodne »
Sorry, evo i zajedničke slikice!!

Offline Miki_BL

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 10, 2008, 17:18:32 poslijepodne »
Ako je ono na sta ja mislim pod tim tvojim "PLESOM" nije dobro. Imao sam slucaj sa zivorotkama, a i moli je medju njima, da tako plesu. Medjutim to je nekakva bolest. Lijeci se jednostavno. Slana voda. Moli vole blago slanu vodu i zato njih najcesce i napada ta bolest ako voda ne sadrzi odredjen procenat soli. Naravno, ne stavljaj sol u akvarijum jer neke ribice nikako ne podnose sol (npr. neonkice). Napisi sta imas od ribica pa da damo savjet. Moli mozes prebaciti u zaseban akvarij i izlijeciti ju u slanoj vodi ali to nije rjesenje jer ces da ju vratis u zajednicki akvarij gdje nema soli.

Mozda i grijesim u tvom slucaju (i ja bih volio da grijesim) i da to nije bolest vec da je to samo neka razigrana moli.

Gupi u borac mogu zajedno u vecini slucajeva. Ni jedan borac nije iste naravi i sa njim se nikad ne zna koju ce rubicu dirati a koju nece. Meni je napadao skalara koji je 7-8 puta veci od njega a skalar kukavica BJEZAO. Papucar  :down:.

Borca kupuj u trgovini iz akvarijuma u kojem ima i drugih ribica i tu mozes i da procjenis da li je agresivan ili je dobrica.

Gupi, 1 muzjak na 3-4 zenke kao sto napisa DOKTOR. Jedino ako je muzjak gay onda mu stavi jos 3-4 muzjaka  :roll: .

Offline Miki_BL

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 10, 2008, 17:21:43 poslijepodne »
Evo vidjeh slike.

Moli ti ne izgledaju zdravo nikako.

Previse su mrsave i stomak im ide u spic umjesto da je zaobljen.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #10 u: Listopad 10, 2008, 18:29:50 poslijepodne »
svakako ih obje stavi u blagu otopinu soli, recimo 1 čajna žličica na 25 do 30 l vode...i tako bi bilo najbolje da bude stalno, osim ako nemaš ancistruse, neonke, koriće, jer oni nikako ne podnose sol...onda je frka.... -?

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #11 u: Listopad 10, 2008, 19:31:55 poslijepodne »
Evo vidjeh slike.

Moli ti ne izgledaju zdravo nikako.

Previse su mrsave i stomak im ide u spic umjesto da je zaobljen.
pa kako i bi,njima treba soli malo ponekad,znaš gdje obitavaju u prirodi.

svakako ih obje stavi u blagu otopinu soli, recimo 1 čajna žličica na 25 do 30 l vode...i tako bi bilo najbolje da bude stalno, osim ako nemaš ancistruse, neonke, koriće, jer oni nikako ne podnose sol...onda je frka.... -?
svaka čast! :up:
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline bluecat

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Listopad 10, 2008, 21:53:17 poslijepodne »
Pozdrav!
Hvala na savjetu ali mi baš nije jasno-zašto mislite da su molyji bubini?!
Ribice su vesele, zaigrane,sjajne,  pohlepno papaju, igraju se zajedno, plešu zajedno...?
Šta se dobiva slanom otopinom? Kakva je bolest u pitanju i koji su simptomi?
 :)Bila sam danas u pet centru gdje su kupljene sve ribice u zadnjih pet dana i akvarist veli da su izgleda zaljubljene :heart:?!!!??
Ili stilisti dakako-ha-ha-ha!malo humora!

Što se tiče bete i gupija :punch:, kako sam tek danas saznala da ih nije dobro staviti zajedno, a nisam stigla na vrijeme otkazati kupovinu ribica, sviđalo se to njima ili ne - sad su skupa :klap:. Beta sa svoje 2 cure i dva muška gupija. Malo su se mjerkali, tjerali jedni druge i već sam mislila da će biti frke a kad ono-smirili se svi :pivkan:, zauzeli svoja mjesta pod suncem (čitaj:neonkom!)i elegantno se podnose. Plivaju  čak i jedni pored drugih ali nema okršaja... Ma za sad sve pet! Inače beta je podosta razumna i ne zlostavlja oko sebe, ma baš je elegantna faca. Tako se dobro postavi u obrani teritorija da ju je divota gledat! Neda se isprovocirat :hyper:,hladnokrvno ignorira gnjavatora,  ali kad sustanar pretjera-elegantno se okrene i sa par zamaha peraja potjera gnjavatora!
Eto za sad o iskustvu beta i gupija!

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #13 u: Listopad 10, 2008, 22:13:57 poslijepodne »
štaje ovom crnom sa očima??? imaju sklopljene peraje,i tak.... po tom znaš da im nije najboljše...
e paaa,jel ne znate razlikovat mužjaka i ženku?
hm....
muški imaju ..pa ono što mužijaci inače imaju ... :D a ženke su ...ajmo reć bucmastije i na tom mjestu ,ajmo reć"ispod repa" di mužijak ima splovilo...imaju perajicu...

recimo..ovo je ženkica

a ovo je mužjak
« Zadnja izmjena: Listopad 10, 2008, 22:19:52 poslijepodne od Faber »
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline bluecat

• Novi član
  • *
« Odgovori #14 u: Listopad 10, 2008, 22:43:57 poslijepodne »

hvala Faber! :P
Napokon nešto konkretno!
Prema opisu dakle, zlatna moly je muško a crna žensko... Tak smo si i mislili...
A crnoj ništa nije loše sa okom, malo mi je mutna voda u akvariju jer je novi i još se u principu formira...Samo je neka mrvica na slici, dobro sam pogledala molyja i oči su mu OK!
Obje moly su sjajne, bez ikakovih naslaga na škrgama, tijelu, perajama i sl.Vesele su, igraju se jedu, maze međusobno,plešu, brane "svoju" špilju. Jutros su istjerale čistača iz nje!
Netko gore je komentirao da su moly mršave i nemaju trbuh... Vidjela sam balon moly, iste obične moly  samo što imaju trbušćić kao balon... Jesam li u pravu? :ying:
I zbog čega se moly stavlja u otopinu soli? Kakva je to bolest i koji su simptomi?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #15 u: Listopad 10, 2008, 22:46:27 poslijepodne »
moli su ribice koje vole lagano slanu vodu...u prirodi žive u blago boćatim vodama, dakle jako blago slanima...i to im paše
osim toga, sol je sjajno sredstvo za dezinfekciju, pa time se prevenira eventualne bolesti u akvariju
ali, važno je ono što smo ti naglasili - ako imaš ribice koje su osjetljive na sol (čitaj post gore) onda ništa od toga, iako će ti neki reći da njihovi ancići dobro žive u jako blago slanoj vodi...pa sad... -?

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #16 u: Listopad 10, 2008, 22:51:55 poslijepodne »
 :o pa kak se formira??? pa akvarij se oko 2-3 tjedna i više katkad "formira" prije no što se smiju ubacit ribice  :o
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #17 u: Listopad 10, 2008, 22:53:00 poslijepodne »
i da,ono su baloon molly...meni osobno su mi odbojni jadničci.. :(
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline bluecat

• Novi član
  • *
« Odgovori #18 u: Listopad 11, 2008, 15:21:23 poslijepodne »
 :)Haj narode!
Pročitah sve postove i neke stvari mi sjedaju... :up:
Mislim da su moje moly sasvim u redu, sad ipak puno manje plešu ali se intenzivno druže :star:. Sjajne su, čiste-bez ikakvih nakupina, naotečenih očiju i tome sl. Vesele su, plivaju, jure akvarijem! :klap:
Mislim da ih ne bi trebalo dirati dok je sve u redu?!
Slažete li se samnom?
Inače, društvo su im cooliji  :roll:, beta sa ženkicama :P, gupiji :P, čistači dna :-[, stakla :-[, colisa lalia :nerd:, neonke :star:...Pa vi odlučite da li im smeta slana voda, ja se još ne kužim u sve to!
Nemojte mi zamjeriti, prije tjedan dana znala sam da postoje toplo i hladnovodne ribice a od toga zlatna ribica i ... i ...pirana i ... ?to je mislim bilo sve! :P

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #19 u: Listopad 11, 2008, 20:28:12 poslijepodne »
s obzirom na "čistače dna i stakla", kako veliš...bojim se da niš od soli...ili doista mala, mala, mala količina...recimo 1 čajna žličica na 50 - 70 l vode, tek toliko... -?

Offline bluecat

• Novi član
  • *
« Odgovori #20 u: Listopad 12, 2008, 09:36:10 prijepodne »
 :) Pronašla sam račun na kojem pišu nazivi čistača. :up:
Dakle radi se o plechostomusu  i  corydorosu :nerd:. Neonke su u stvari glowlight tetre. :klap:
Podnose li one  slanu vodu? :roll:
Neznam čini li mi se, ali kao da mi crnoj moly blijede peraje, -?  mjestimično postaju prozirne. Nisam sigurna da li je takva došla?
Moram napomenuti da nisu izgrickane peraje već prozirne, bez boje, bez nametnika ili nekih slojeva. Da li bi im trebala davati hranu za obnavljanje boje'(ako sam dobro shvatila, i to postoji :o?!)

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #21 u: Listopad 15, 2008, 19:44:25 poslijepodne »
e sad lijepo udomi tog Plehića...i ja ga baš udomljujem,mislio sam da ću imat mjesta za neki veliki akvarij ali sam uspio nać mjesta za samo 75 litara....
što se njega tiče on će ti i na suhom živit(to se sam tak kaže...jako je otporan) ali! jednostavno mu je moj sadašnji akvarij od 60 litara posato jako tjesan,počeo mi je čupat biljke(kad se uplaši pa munjevito pobjegne iza debla...počupa dosta biljaka....

srećom našao sam nekog ko će ga udomit u ogromni akvarij(a to je vrlo teško naći)

N.multifasciatus
 Cayman60