Srpanj 21, 2025, 19:48:36 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tetratec EX 700 filter problem  (Posjeta: 7810 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline denco1

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Tetratec EX 700 filter problem
« u: Listopad 07, 2008, 13:33:15 poslijepodne »

Evo ovako, kupio sam Tetratec-EX 700 filter.i nisam ni malo zadovoljan. :down:

Jako slabo pobire prljavstinu i cestice iz vode...gotovo nikako, a kada ga idem oprati prilikom izmjene vode, spuzve i filter materijal unutar filtera su gotovo skroz cisti...

Cini mi se da sva prljavstina prolazi pokraj onih posudica unutar filtera u kojima se nalazi filter materijal.Pazim kako sve poslozim, prema strelicama koje pokazuju kako moraju posudice bit okrenute unutar filtera,ali taj filter jednostavno ne radi ono zbog cega sam ga kupio i stvarno mi ide na zivce...imam ga vec jedno godinu dana i vec mi je prekipjelo jer svako toliko moram u akvarij ubacivati drugi unutarnji filter da malo sredi situaciju i pobere prljvstinu koja se nakupila.

Ima li tko iskustva sa ovim filterom?

Inace akvarij ima 230 lit
« Zadnja izmjena: Listopad 07, 2008, 17:00:21 poslijepodne od denco1 »

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Odg: Tetratec EX 700 filter problem
« Odgovori #1 u: Listopad 07, 2008, 13:42:39 poslijepodne »
kod mene se ovako nesto nije nikada desavalo i moj cist ko lud, operem ga i za tjedan dana j ezmazan da je to cudo....mene je mucila ona klasicna boljka njihovih losih dihtunga ali sa ovakvim problemom se nisam susrela :o
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
« Odgovori #2 u: Listopad 07, 2008, 15:59:02 poslijepodne »
Ja imam isti problem i na identican nacin rjesavam situaciju.Stvar je u tome sto oni ne ciste ni upola onoliko koliko stoji tamo.Smanji mu se protok ,a ja imam nesrecu da mi je litraza ak na gornjoj granici od one napisane . Tako da bi poucena ovim iskustvom uvijek kupila mnogo jaci filter(ex 1200) ili ovaj koristila za manje akvarije.Jer kad sam ga koristila na manjem voda je bila kristalno cista i bez onih sitnih cestica koje lebde svuda okolo .
Koliko litara filtriras sa ex 700?

Offline Dombe

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #3 u: Listopad 13, 2008, 19:26:07 poslijepodne »
Meni je loš bio u 200lit.

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #4 u: Listopad 21, 2008, 19:49:30 poslijepodne »
LJudi Eheim broj 1 Fluval broj 2  moje mišljenje a sve ovo drugo je klasa ispod
Virovitica - Brezovica

Offline denco1

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Listopad 28, 2008, 16:48:51 poslijepodne »
Ma moram jos jedanput dodat i napomenut ...ovo je najgori filter koji sam ikada imao....akvarij mi se kupa u prljavstini...vodu mijenjam cesce nego ikad(jer moram), preporucam svima da nikad ne nabave ovaj filter jer je k a t a s t r o f a !!!!

Offline Renata

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 29, 2008, 08:06:30 prijepodne »
Tri godine ga imam i ama baš nikakvih problema nisam imao, a i zadovoljan sam njegovim radom

Offline Domba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #7 u: Listopad 29, 2008, 08:29:07 prijepodne »
Imam ga i ja i zadovoljan sam radom. Nikad problema nisam imao, a jedan od najstarijih je.
Moraš dobro pazit kada vraćaš košarice da ti dobro ulegnu jedna u drugu kako bi se stvorio kanal kroz koji voda odlazi prvo do dna, a tek onda van preko medija. Jer ako to nelegne do kraja i ostane ti lufta normalno je da nečisti jer voda izlazi krajem. Ja se uvijek moram malo pomučit dok ih posložim i uštimam, a onda radi ko blesav.
Toliko sam zadovoljan da imam još tri ex-1200 uz njega.
OSIJEK-ČEPIN/MALAWI

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • www.23whiskeystreet.com
« Odgovori #8 u: Listopad 31, 2008, 22:20:59 poslijepodne »
Kod mene sve uredno radi, baš sam ga sinoć čistio, bio je žestoko prljav
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 07, 2008, 09:16:13 prijepodne »

Taman ga pohvalio kad eto noćas prozujao i procurio, vode posvuda.....ne mogu vam opisati svoje oduševljenje, a tek ženino dok je pokušavala spasiti parket
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 07, 2008, 09:21:40 prijepodne »
na kojem mjestu je procurio?
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Studeni 07, 2008, 09:39:39 prijepodne »
Vode je bilo posvuda, curilo je s vrha negdje ali sam morao na posao.....znati ću više kad s vratim

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #12 u: Studeni 07, 2008, 09:47:17 prijepodne »
Joj koja banana :roll:

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #13 u: Studeni 07, 2008, 12:03:01 poslijepodne »

Taman ga pohvalio kad eto noćas prozujao i procurio, vode posvuda.....ne mogu vam opisati svoje oduševljenje, a tek ženino dok je pokušavala spasiti parket
a joj znam  kak ti je..., ali majku mu njgovu dobro cisti :up:
Zagreb/Dubrava

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Studeni 07, 2008, 16:32:04 poslijepodne »
Sorry što kidnapiram temu, no bolje nego da otvaram istu novu. Naime, filter se prilično jako čuje kao kad ležaj ode i pušta na spoju glave i kante, ima li tko kakvu ideju? Nedavno sam ga čistio i pobrisao neku mast što je bila okolo (vjerojatno zajeb godine), zna li tko kakva je to mast i gdje je ima za nabaviti, odnosno što bi se drugo moglo upotrijebiti ako je to u pitanju?

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Studeni 07, 2008, 19:19:51 poslijepodne »
Sorry što kidnapiram temu, no bolje nego da otvaram istu novu. Naime, filter se prilično jako čuje kao kad ležaj ode i pušta na spoju glave i kante, ima li tko kakvu ideju? Nedavno sam ga čistio i pobrisao neku mast što je bila okolo (vjerojatno zajeb godine), zna li tko kakva je to mast i gdje je ima za nabaviti, odnosno što bi se drugo moglo upotrijebiti ako je to u pitanju?

Rastavio sam ga do zadnjeg šarafa, sve presložio i već jedno pola sata radi normalno i  nigdje ne curi, sad dežuram :D

Offline denco1

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Studeni 07, 2008, 20:25:47 poslijepodne »
ajde drago mi je da vama filter valja ali meni je stvarno los.....pazim kako posude stavim ali svejedno nikako  ne cisti....ne znam sta napravit.....

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Studeni 08, 2008, 19:12:28 poslijepodne »
Kod mene evo prošlo već više od 24 sata i sve radi normalno, ne znam šta sam mu to bio napravio da je podivljao :D, ali sad idemo po sistemu "live and let live" ;)

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
« Odgovori #18 u: Studeni 08, 2008, 19:35:58 poslijepodne »

Evo ovako, kupio sam Tetratec-EX 700 filter.i nisam ni malo zadovoljan. :down:

Jako slabo pobire prljavstinu i cestice iz vode...gotovo nikako, a kada ga idem oprati prilikom izmjene vode, spuzve i filter materijal unutar filtera su gotovo skroz cisti...

Cini mi se da sva prljavstina prolazi pokraj onih posudica unutar filtera u kojima se nalazi filter materijal.Pazim kako sve poslozim, prema strelicama koje pokazuju kako moraju posudice bit okrenute unutar filtera,ali taj filter jednostavno ne radi ono zbog cega sam ga kupio i stvarno mi ide na zivce...imam ga vec jedno godinu dana i vec mi je prekipjelo jer svako toliko moram u akvarij ubacivati drugi unutarnji filter da malo sredi situaciju i pobere prljvstinu koja se nakupila.

Ima li tko iskustva sa ovim filterom?

Inace akvarij ima 230 lit

to je preslab filter za takav akvarij, za to bi islo ili tetra 1200 ili fluval 405.
Ja sam na tu litrazu imao ex600 i 404 zajedno.

i tetra i fluval rade savrseno pod uvjetom da su dobro konfigurirani sa pravilnim rasporedom medija i dodatnim medijima za finu filtraciju. Tetra dosta tiša, fluval nesto glasniji. Tetra savrsen sustav selfpriminga, fluvalov dosta losiji.
Ex 600 je na jednom starom 75L akvariju ocistio vodu u roku 1h, što unutarnji filter nikad nije bio u stanju.

Offline spaceair

• Novi član
  • *
« Odgovori #19 u: Studeni 08, 2008, 20:24:34 poslijepodne »
kako konfigurirati tetro ex 700 da če radit kristalno cisto vodu? :nerv:
mora da bude ugalj ,da se koristi?

sada imam 4 gajba pvc goba
          3 gajba isto
          2 makaroni
          1 vata i makaroni.
« Zadnja izmjena: Studeni 08, 2008, 20:28:32 poslijepodne od spaceair »

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Studeni 08, 2008, 20:39:27 poslijepodne »
Kod mene nikad nije bilo problema s vodom, kristalno čisto i bez ugljena.

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #21 u: Studeni 08, 2008, 20:46:09 poslijepodne »
kako konfigurirati tetro ex 700 da če radit kristalno cisto vodu? :nerv:
mora da bude ugalj ,da se koristi?

Ovako posloži slojeve, prikazujem kako stoje u filteru, znači od vrha prema dnu, kako je nacrtano:

akvarijska vata (košarica na vrhu, ugljen ispod nje tako da je vata skroz na vrhu)
spužve
PVC bioballsi
i keramika na dnu

znači prateći tok vode (u TetraTec filterima od dna prema gore vrhu) ide se prema sve finijim materijalima.

Ugljen treba koristiti prema potrebi, također ovisno i o stanovnicima koji ga naseljavaju, ima puno informacija na forumu o tome pa malo pogledaj u kojim slučajevima ga treba koristiti i kako...
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
« Odgovori #22 u: Studeni 09, 2008, 01:39:56 prijepodne »
Upravo tako,

od grubljih prema finijim materijalima, ja također ugljen nikada ne koristim.

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #23 u: Studeni 10, 2008, 09:20:58 prijepodne »
nemoj se tjesit ali procurit ce ti za cca tjedan dva ako ga ugasis jer ce nestat vakuma a problem ti je u dihtungu izmedju glave i kante...obavezno kupi i promjeni taj dihtung (ima ih u Villiju), a sto se tice masti, mozes dihtung namazat sa melemom  :-[
Zagreb/Dubrava

Offline mostarac

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #24 u: Studeni 27, 2008, 10:50:19 prijepodne »
Pozdrav svim akvaristima!

Javljam se na ovu temu i ujedno se izvinjavam na uzurpaciji posta,ali da ne otvaram novu temu jer imam jedan problemčić sa istim filterom.
Već dvije godine imam Tetratec ex 700 u akvariju od 120 lit.( 13 ribica a dobro ubiljen) i radi bezprijekorno.Čistim ga svako dva mjeseca i vidim da bi to mogao činiti i rjeđe.Prilikom zadnjeg čišćenja pukao mi je vrh koljena gdje se natiče crijevo.Tog dijela nema kupitti u Splitu, a napominjem da sam ja iz Mostara.Ako neko ima rezervni dio ili zna gdje ima kupiti bio bi mu zahvalan.

Evo mog odgovora na predhodni post:Buku ti stvara zrak koji ti ostane u filteru.Kad ga puniš vodom nemoj ga nikada prepuniti,dovoljno je samo da malo  voda pređe zadnju rešetku,a kad ga uključiš samo ga malo još nadrukaj ručno.Sa strana ti curi voda iz razloga što ga vjerovatno prepuniš i trebaš obavezno navlažiti običnom vodom dihtung poklopca.

evo dijela koji je pukao

Mostar/BiH