Phelsume po meni nisu gusteri koji bi zadovoljili tvoj uzrast....mozda ti glupo zvuci ali to su gusteri isključivo za gledanje...jako su plašljivi i rijetko ćeš ih viđat...bar ovaj koje sam ja imao... predpostavljam da će ti s vremena na vrijeme doć gušt uzet ga u ruku (kao i svim početnicima a još pogotovo ako su mlađi...) a to sa njim bas neide tj ide ali ipak ti nebi preporucio a tokay (Gecko gecko)....to je priča sam za sebe...meni je stvarno impresivan ali je agresivan za poludit...opet kazem iz svog iskustva (mozda neko ima nekog koji se voli mazit i češkat

ali sumnjam...) ako te ugrize vijeruj da boli...poprilično (opet iz iskustva) ,još si ti mlad...odkine ti ruku bez pola muke...

šalim se naravno.... ovako moj bi ti savjet definitvno bio uzet leoparda iz nekoliko razloga:
- stvarno je prejednostavan za drzanje ( ne zahtjeva Uv lampe, neonke, prigušnice, bla bla bla)
- ne zahtjeva prevelik terarij (nemoj ovo krivo svatit pa slozit neki 20x20cm...ja jednog drzim u nekih 60x40 cm)
- nejede previse (jede ali ni blizu bradatoj ili vodenoj)
- mozes ga hendlat (bolje ga ne maltretirat ali ako nemozes odolit....)
- nisu agresivni (imao sam ih stvarno desetke i nikad nisam dozivo ugriz...)
- "uredni su" (pod tim mislim da vrše nuždu u jedan dio terarija koji sami odaberu sta ti znatno olaksava čišćenje)
Eto mozda sam nesto izostavio ali u svakom slucaju kuzis bit...dobro razmisli ,zbroji i oduzmi pa odluči sam...
Pozdrav