Srpanj 20, 2025, 23:53:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoc oko gupija molim  (Posjeta: 1977 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline burmanac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
pomoc oko gupija molim
« u: Listopad 02, 2008, 17:52:38 poslijepodne »
Ovako kolege akvarisi,ja sam u teraristici vec duze vrijeme ali me supruga natjerala da joj izradi akvari i tu sada drzi 8 zenki i dva muzijaka gupija ima i dva algara i dva somica akvari je dug 60cm sirok 35cm a visok 40cm stavio sam kvarcni pjesak bilje jednu sedru i neki kao panj ali od pecene gline,temperatura u stanu nikada nije ispod23 e sada ako mi neko moze napisati ili dati adresu gdje mogu da saznam opsirno o uzgoju uslovima i razmnozavanju bio bih jako zahvalan

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Odg: pomoc oko gupija molim
« Odgovori #1 u: Listopad 02, 2008, 18:37:03 poslijepodne »
Prvo stavit grijač da temp bude 28oC. Ak si od algojeda uzeo sijamce, pokloni ih što prije jer im je ovo premalo mjesta, uzmi otocincluse.
pošto se gupii množe ko blesavi ne trebaju ti nikakvi profi savjeti... pusti ih i počet će. Kad je trudna ženka pred porodom, izdvojuš ju u kotilicu i kad ih sve izbaci nju što prije makneš iz kotilice. Na DIY imaš kako napraviti za male hranu
Zagreb

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #2 u: Listopad 03, 2008, 01:21:05 prijepodne »
Prvo pohvala za zenu i odabir. :klap: Jer je ovo taman savrseno za vasih 85 litrica...
Sve kako treba! :up: Mozda samo napraviti jato od najmanje 6 jedinki somica (coridorasa), jer oni ne vole kad su sami.

Sto se temperature tice, bez obzira na vanjsku temperaturu prostorije ipak preporucam grijac na 25...

Kako Vandalka kaze gupijima nije potrebno nista posebno za razmnozavanje.
Bas zbog toga sam protivnik kotilica.

Lijepo nabavite plutajuceg bilja (vodene kuge (egeria densa) ili rogolista (ceratophlum demersum)) i ono ce biti idealno skrivaliste za mlade gupice.

Tako necete imati preveliki broj malaca (sto kasnije vjerujte mi moze biti problem), a i misljenja sam da tako samo najpametniji prezive...

Sretno i u ovom predivnom hobiju...

P.S. Nadam se da ste procitali vodic za pocetnike sa pocetne... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #3 u: Listopad 08, 2008, 21:10:28 poslijepodne »
Prvo stavit grijač da temp bude 28oC. Ak si od algojeda uzeo sijamce, pokloni ih što prije jer im je ovo premalo mjesta, uzmi otocincluse.
pošto se gupii množe ko blesavi ne trebaju ti nikakvi profi savjeti... pusti ih i počet će. Kad je trudna ženka pred porodom, izdvojuš ju u kotilicu i kad ih sve izbaci nju što prije makneš iz kotilice. Na DIY imaš kako napraviti za male hranu
ma gupiji su! što će im 28  :o
ja preporučam od 24-26
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 08, 2008, 22:14:50 poslijepodne »
Da, temperatura oko 25! :)