Srpanj 27, 2025, 13:34:04 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Iguana , molim pomoć  (Posjeta: 1148 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline D.med

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Iguana , molim pomoć
« u: Listopad 02, 2008, 13:47:56 poslijepodne »
Prvo pozdrav svim članovima i onima koji če to tek postati.

Nažalost imam problem i ovaj put stvarno nisam siguran kako ga riješiti(samo se nadam da neče završiti amputacijom  :sad: ).

Dakle na samom prijelazu sa tijela na rep stvorila se nisam siguran kako da to nazovem ali rekao bih rana.Čini mi se kao zaostala koža nakon presvačenja ali u nekoliko slojeva.Nažalost nije me bilo doma neko vrijeme i za iguanu se brinula sestra a baš si i nisu najbolji otkad je sestra dobila sa repom  :punch:.I eto što se dogodi  >:((znam sam sam si kriv).
E sad šta se tiče ponašanja iguane sve je ostalo u redu on normalno jede kreče se (stalno jurca po sobi) u biti ponaša se normalno nije previše agresivan, u biti čak mu paše kad ga diram po toj nazovimo to tako rani.Gura se isto kao kad mu skidam kožu pri guljenju.

Još da napomenem star/a (više nisam siguran mislio sam da je muško ali više nisam siguran) 2 godine i dug 96 cm.90% vremena provodi van terarija u sobi gdje ima složenu policu kraj karniše sa dvije žarulje (Sun glo spot lampa od 75 W i sun glo dayligt lampa od 40 w).
Terarij je dimenzija 150*50š*70v i u njemu se nalazi neonska žarulja serra tera uv-a i uv-b special od 18w i podni klabel grijač ali u njemu je samo ako baš nikoga nema doma(ili kad sam uđe jesti ili mu puhne).

Nadam se da sam vam dao sve potrebne podatke i molio bih vašu pomoć jer stvarno neznam šta da readim a veterinari joj.

Evo sad ču postavit i slike sam da skontam kak se to radi  :nerd:

Offline D.med

• Novi član
  • *
Odg: Iguana , molim pomoć
« Odgovori #1 u: Listopad 02, 2008, 14:08:26 poslijepodne »
Evi i slika.

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #2 u: Listopad 02, 2008, 18:17:30 poslijepodne »
izgleda ko da je zaostala koza jer ostatak repa je zdrav.
nekroza iliti odumiranje tkiva sumnjam da je jer nisam jos cuo ni vidio da pocinje tak na pocetku repa vec od kraja pa na gore( iz mog iskustva).
eventualno ak ima neko gljivicno oboljenje il tak nes al odi za svaki slucaj veterinaru.
od kud si?
R-46

Offline D.med

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Listopad 03, 2008, 19:57:09 poslijepodne »
Ma iz bjelovara sam ta da bi mi bilo malo problematično(pošto je prilično hladno a i nije baš oduševljen vožnjom) voziti ga u zg veterinaru.
A ovi naši veterinari nemaju pojma >:(Citiram veterinarku:stvarno nezna što bi to moglo biti bilo bi ti najbolje da odeš sa njime u zagreb.

Stvarno neznam šta da radim podigao sam vlagu i stalno ga prskam vodom po tom mijestu.
Čini mi se kao da je malkoc bolje ali stvarno nisam siguran.

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #4 u: Listopad 04, 2008, 03:37:54 prijepodne »
u zg imas super veterinarku pa ak ces dolazit bum ti reko di ides.
R-46