Imam jednu dvojbu u vezi ribljih vrsta u akvariju, pa bih vas upitao za mišljenje. U akvariju od 160 litara imam 20-ak tetri (neonke, serpe, crne i crvene fantom tetre...), 2 ženke bette, jednog plecostomusa, corydorase i sijamske algojede (2-3 svakih), i 4 appistograme (par borellii i par cacatuoides). Danas sam preaktički neplanirano (

) na dar dobio 2 skalara od 5-6 cm, jednog silver dollara slične veličine, jednog barbusa i jednu meni nepoznatu ribu, sličnu nekoj botii, albino je, tak da ne znam koje je boje inače. Ja mislim da je vjerojatno albino bicolor, ali budem stavio sliku.

Ne znam koje od tih riba smijem staviti u akvarij...pretpostavljam dollara ne, jer jede bilje, a akvarij je izrazito biljni. Barbusa bih također poklonio, jatna je riba, a ne stane mi još jedno jato. Ako je ta nepoznata riba bicolor, isto pretpostavljam ne, premali akvarij, corydorasi, ruje po podlozi...dakle, pitanje su samo skalari. Sad, zanima me kako bi se skalari te veličine (nisam siguran za spol) ponašali prema tetrama, bettama i apistogrammama (a i obrnuto, ipak su oboje ciklidi). Molim vaša iskustva i savjete, primarno o skalraima, a i o drugim ribama ako sam nešto krivo napisao, i to brzo, jer su sada ribe u daleko daleko premalom akvariju...a stvarno mi je grozno gledati ih uspaničene i šokirane

Hvala...