Svibanj 18, 2025, 11:40:46 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Gdje nabaviti jadransko zivo kamenje?  (Posjeta: 2424 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline royal

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Gdje nabaviti jadransko zivo kamenje?
« u: Rujan 30, 2008, 03:04:07 prijepodne »
Bok ekipa,
Apsolutni sam pocetnik u morskoj akvaristici ali sa velikom zeljom da se okusam u njoj.
Oprema je odavno, velikom vecinom, nabavljena i sad pomalo trebam poceti sa unutrasnjoscu akvarija. Pa Vas lijepo molim da mi javite gdje se i po kojoj cijeni moze nabavit jadransko kamenje. Unaprijed svima zahvaljujem.

Offline Black Tiger

• Punopravni član
Odg: Gdje nabaviti jadransko zivo kamenje?
« Odgovori #1 u: Rujan 30, 2008, 08:37:11 prijepodne »
Ljudi koje ja znam većinom su ga sami izvadili iz mora, ali možda ima gdje i za kupit, već će se netko javiti, ali najbolje ti je ako imaš mogućnosti izvadit si ga sam te ga staviti na čišćenje.

A kaj slažeš jadranski ili tropski?
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #2 u: Rujan 30, 2008, 11:02:12 prijepodne »
Bok ekipa,
Apsolutni sam pocetnik u morskoj akvaristici ali sa velikom zeljom da se okusam u njoj.
Oprema je odavno, velikom vecinom, nabavljena i sad pomalo trebam poceti sa unutrasnjoscu akvarija. Pa Vas lijepo molim da mi javite gdje se i po kojoj cijeni moze nabavit jadransko kamenje. Unaprijed svima zahvaljujem.

Nađeš di ribari čiste mreže i tu bi trebalo biti dosta jadranskog kamenja koje im se zaplete u mriže.. Isto tako ako roniš moš ga nać pod morem skoro pa svugdi na dubinama...

Offline royal

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Rujan 30, 2008, 16:42:09 poslijepodne »
Hvala na odgovorima.
Imam namjeru ici na tropski ali kako ce biti poprilicno veliki (cca 500 l) onda ce mi trebat dosta zivog stijenja a to ce mi biti jako skupo ako ne kombiniram pacificke sa nasima.

Offline Otto

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Homo Delphinus is not just a concept!
« Odgovori #4 u: Rujan 30, 2008, 22:16:03 poslijepodne »
Iskreno sumnjam da ćeš baš sam izronit kvalitetan jadranski kamen (sorry ako sam podcijenio tvoje podvodne sposobnosti :D) jer ga nemožeš baš pronaći u "plitkom" moru. Šta se tiće ribara to već prolazi. Samo požuri dok ribari nisu skužili koliko akvaristi plačaju za "običnu škovacu šta im šporka mriže" jer će onda i kod njih ići po 130 kn ko i tonga ;D
Pozdrav

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #5 u: Listopad 02, 2008, 13:35:08 poslijepodne »
Hvala na odgovorima.
Imam namjeru ici na tropski ali kako ce biti poprilicno veliki (cca 500 l) onda ce mi trebat dosta zivog stijenja a to ce mi biti jako skupo ako ne kombiniram pacificke sa nasima.

Onda smo na istome. Ja isto tako planiram tropski. Ok nije više u planu nego u realizaciji i kamen će biti isključivo jadranski morski kamen. Sad neko će reć da nevalja ali ja sam u ST vidio 3-4-5 akvarija sa jadranskim koji itekako dobro funkcioniraju... Znači ako moš nać nekog ko zna kočara ili nekog ko radi na kočarici onda problema sa kamenom nećeš imat jer on ga uvati na tone kad vuče mrižu :)

Offline Xenia

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Listopad 10, 2008, 18:00:02 poslijepodne »
Živi jadranski morski kamen možeš jedino sam ( potajice) izvadit iz mora. Njegovo vađanje i prodaja strogo su zabranjeni. Zabranjeno je čak i prenositi morsku vodu preko granice.
Vjerojatno će mnogi "graknuti" na ovaj odgovor, ali to je eto, inače tako, iako se krši u svim mogućim pogledima.Tek da znaš .
Xenia

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #7 u: Listopad 10, 2008, 18:03:54 poslijepodne »
Živi jadranski morski kamen možeš jedino sam ( potajice) izvadit iz mora. Njegovo vađanje i prodaja strogo su zabranjeni. Zabranjeno je čak i prenositi morsku vodu preko granice.
Vjerojatno će mnogi "graknuti" na ovaj odgovor, ali to je eto, inače tako, iako se krši u svim mogućim pogledima. Tek da znaš.

To nisam znao. Znam da je pod morem dosta toga zabranjeno ali baš ovako nešto nisam znao. Jel imaš negdi taj zakon da ga pročitam sličajno?

Offline Otto

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Homo Delphinus is not just a concept!
« Odgovori #8 u: Listopad 10, 2008, 19:42:15 poslijepodne »
To ti vjerojatno spada u "uništavanje morske flore i faune" kao recimo vađenje prstaca. Iako se to po meni kosi sa nekom normalno logikom jer jedna koča u tjedan dana više toga uništi nego svi akvaristi u Hrvatskoj da prijeđu na morsku ali eto... -?
Da se razumijemo, ja sam protiv svakog uništavanja mora i njegovih dobara :up: