hmmm a koliko zenki imas? mozda imas malo mjesta za skrivanje ili si jednostavno premalo preslozio kamenje...
Bio je to izoliran slucaj. Nije se kasnije ponavljalo tako da ne pridajem tome veliki znacaj.
Ono sto sam do sad naucio drzeci malawce jest da za neke stvari jednostavno nema pravila. Odredjeni obrasci ponasanja postoje kod tih riba, ali iznimki ima toliko da nikad sa stopostotnom sigurnoscu ne mogu tvrditi sto bi trebalo uciniti da se situacija ponovi na identican nacin. Te su ribe naprosto nepredvidljive.
Npr u akvariju od 120 litara sam imao tri mrijesta zaredom, a tiskalo se dvadeset i kusur svakakvih malawaca. Vec duze vrijeme su te iste vrste riba, ali u manjem broju, u dvostruko vecem akvariju s vise prostora, skrivalica, boljom vodom, boljom filtracijom, boljom hranom, ali mrijesta nema vec deset mjeseci!
Ono cega takodjer nema i sto je razlika su biljke. U 120 litara sam imao zaostalih biljaka iz amazonske faze akvarija. Sad tog zelenila vise nema.
Pa sad nek netko bude tu pametan i prosudi. Nije da se zalim na nedostatak mrijestova, ipak je to gnjavaza s malim ribicama, ali cudi me da vise ne ide samo od sebe.