Lipanj 29, 2025, 21:37:14 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Geniculata-problem  (Posjeta: 994 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline toncek12

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Geniculata-problem
« u: Rujan 26, 2008, 15:39:40 poslijepodne »
procitao sam sve teme i nigdje da nadem odgovor na moje pitanje i jos veci problem,pa sam odlucio otvorit novu temu.
Znaci ovako:vec duze vrijeme zelim ocistit ter.svojoj geniculati(ispec zemlju...itd.) al nikako da ju premjestim u neku drugu posudicu.problem je u tome sta je ona jaaakooo agresivna nesmijem joj opce priči sa nekim predmetom a kamo li rukom da ju pomaknem od jeb..ene posudice za vodu.cijelo vrijeme je na njoj i nikako da je uhvatim negdje na sredini tera.da je poklopim nekom kutijicom i maknem van.pa bih vas molio da mi nekako pomognete ako mozete,da mi date neki dobar savjet ili bilo kako drukcije jer sam vec ocajan ter.je sav u kaosu.nisam joj ga ocistio vise od god.dana samo zbog tog problema molim vas za pomoc.Unaprijed hvala!pozz...svima

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
Odg: Geniculata-problem
« Odgovori #1 u: Rujan 26, 2008, 21:23:08 poslijepodne »
probaj je uloviti rukom ali za leđa(da teu slučaju ne bi ugrizla) te je stavi u neku kutiu i jako je ztvori...

Probaj tako ali pricekaj i druge odgovore :P

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #2 u: Rujan 26, 2008, 21:39:13 poslijepodne »
nebih te htijeo ispravit al kad je čovjek rekao da mu se jedva približi bilo čime kamo li s rukom a još je i agresivna i brza...

ja ti preporučujem da uzmeš dvije plastične ili staklene kutije(iste dimenzije)i da je pomalo "zatvaraš" tako da legano i pomalo ju zatvaraš između te dvije kutije tako da približavaš pomalo te dvije kutije pauku i on če se pomalo na to popenjat i ti češ je zatvorit kad ona bude u sredini i u to vrijeme dok je ona u tu kutiju ti slobodno očisti pomalo terariji...ili možeš postavit nekog brašnara u tu posudu i onda ga zatvoriš ili ga nekako privučeš u to...

možeš ga i zatvorit u jednu kutio s poklopcem pošto je uvjek uz staklo isto kao i sa posudama samo šta umjesto dvije posude ti treba jedna a drugu zamjenjuje staklo,pa probaj
sad ti radi šta češ...

no mi smo početnici pa kako znaš...čekaj odgovor iskusnijeg ;D
« Zadnja izmjena: Rujan 26, 2008, 21:46:02 poslijepodne od Spaljeni »

Offline Fily

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 26, 2008, 21:46:05 poslijepodne »
Slažem se  ;D

Offline RomanC

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #4 u: Rujan 26, 2008, 21:57:01 poslijepodne »
Kolko je velik pauk?
Lampropeltis p. pyromelana, Elaphe schrenckii, Ahaetulla prasina (grey), Trimeresurus albolabris, Cerastes cerastes, Crotalus adamanteus, Agkistrodon taylori, Aspidelaps l. infuscatus, Acanthophis rugosus, Vipera a. ammodytes, Bitis arietans, Naja n. naja, Agkistrodon c. laticinctus

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #5 u: Rujan 26, 2008, 22:12:56 poslijepodne »
ovaj sa dvije kutije je dobra ideja.a velika je oko 18,19cm.to mi prije nikad nije bio problem lako sam je uhvatio al sada,nebi majci,kako je to brzo i agresivno ajme.priđem joj sa nekom spuzvicom dugom 40cm ona ju pocne trgat zubima,od fobasa napravi kašu.kad bi joj bacio miša mislim da od njega nista nebi ostalo.a kamo da idem rukom na nju

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
« Odgovori #6 u: Rujan 26, 2008, 22:38:09 poslijepodne »
nemoj nikako pokusavat rukom... treba je znat uhvatit pravilno ...to rade samo strucnjaci

Uzmi bocu od cole od 2,5l....prozirna je pa ce ti bit lakse nadzirat je.....
 s jedne strane odrezi joj dno ....s druge skini cep ...taj dio ce ti bit "rukohvat".Poklopi je ...ona ce se instinktivno pocet penjat po stijenkama boce.Tada je samo prebacis u drugi ter.  ili posudu.Pomoci ce ti  duzi stapic kojim ces je istjerati iz boce (gurnes ga kroz rupu od cepa).....

Strpljivo....vidjet ces da nije problem.
« Zadnja izmjena: Rujan 26, 2008, 23:04:27 poslijepodne od Slavac »
ZG-istok

Offline Fily

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 27, 2008, 13:00:44 poslijepodne »
Imate pravo bolje ne riskirat rukom

sta moze biti od ugriza?   :o