Srpanj 23, 2025, 10:31:52 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: mrtve ribice non stop  (Posjeta: 2721 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline dupin

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
mrtve ribice non stop
« u: Listopad 17, 2004, 21:39:00 poslijepodne »

Ej! Imam jedan veliki problem.Pocetnica sam u svemu ovome pa se nadam da cete imat razumijevanja.Prije nekoliko tjedana sam kupila akvarij cayman 50. Lipo u njega zasadila biljke, sve pognjojila , dodala aquasafe,upalila filter , pretvarala se kao da ima riba u njemu i tako 10 dana dok stvarno nisam ubacila ribe.U imena riba se bas i nerazumin pa cu pokusat bar da ih nekako vizualno opisem.Kupila sam cistaca dna , stakla , i mislim botiu, ako je to tigrasta ribica koja cisti od puzeva.On mi je prvi krepa nakon 2 dana. Onda sam kupila jos par gupija i novog tigrastog cistaca koji mi je medutim ubija sve gupije tako da sam ga na kraju morala izbacit iz akvarija.A rekli su mi da nije agresivan ako je u paru.Sve u svemu kupila sam jos neke male obicne narancaste ribice koje su mi bez razloga krepale.Znam samo da su bile zivoritke koliko sam uspila zapamtit.Nedavno sam kupila jos 5 narancasto zutih ribice ciju cu vam sliku poslat pa bi vas molila da mi kazete da li spada u zivorotke ili ne i koja je to zapravo vrsta.Od tih 5 jedna je opet krepala bez vidljivog razloga,a jednu su druge iznapadale.I prije par dana sam kupila 7 neonki od kojih mi je samo3 prezivjelo ,isto bez ocitog razloga.I cistac tla s kojim sam zapocela akavarij i koji je tjednima normalno zivija krepa je odjedanput.Sad ne znam sta se dogada.Ja sve objasnila u zoo shopu oni ne znaju sta je.Rekli su mi da ako biljke rastu da to znaci da su svi procesi u akvariju ok i da ne znaju sta se to moze desavat.Inace, neonke ne dobivaju nista hrane jer vece ribice sve pojedu na vrhu pa je li postoji neka hrana koja moze past na dno ili tako nesto...

Evo saljem ovu ribicu .....pa ako mi mozete rec koja je to ribica i jos nesto...primjentila sam da mi jedna od njih 4 ima bijele mrlje samo na repu, da li je to znak bolesti ili cega.To se tek danas pojavilo tako da ne virujem da ima veze sa krepavanjem ribica prije 2 tjedna ili prosli tjedan.

Hvala vam puno....sorry sta vam nisam bolje uspila objasnit

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
mrtve ribice non stop
« Odgovori #1 u: Listopad 17, 2004, 22:03:00 poslijepodne »

Iz tvoje druge fotografije se vidi da je onajusmjerivae mlazana "BluWave" filteru okrenut prema dolje, te s razlogom mogu vjerovati da niti nema mreškanja vode tj. dostatne proizvodnje kisika za ribe.

Ako nemaš nikakvu drugu zraenu pumpu uz ovaj filter, moj ti je savjet da taj usmjerivae zaokreneš za 180 stupnjeva i ribama daš dovoljno kisika. HITNO !!!
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline dupin

• Novi član
  • *
mrtve ribice non stop
« Odgovori #2 u: Listopad 17, 2004, 22:08:00 poslijepodne »

Namjerno je okrenut prema dolje, imam dodatnu zracnu pumpu,

hvala na savjetu

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
mrtve ribice non stop
« Odgovori #3 u: Listopad 19, 2004, 17:53:00 poslijepodne »

cini mi se da je ta riba na slici platy(Xiphophorus maculatus) da zivorotka je A to eesto krepavanje riba je vjerovatno povezano sa neodgovarajueim parametrima vode..

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
mrtve ribice non stop
« Odgovori #4 u: Listopad 19, 2004, 18:09:00 poslijepodne »
Kako pripremaš vodu i jesi istestirala vodu.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
mrtve ribice non stop
« Odgovori #5 u: Listopad 19, 2004, 19:26:00 poslijepodne »

prestani s ubacivanjem novih riba dok ne prestanu krepavat... dobro ponjuši vodu, ako ima eudan miris, pogotovo ako podsjeea na moevaru, promjeni 50% vode. Pripremaš li vodu nekim sredstvom (aquasafe ili aquatan)? Puštaš li vodu da malo odstoji prije dolijevanja? Jesi li isprala i prokuhala podlogu (pijesak) prije stavljanja u akvarij? Imaš li kakve ukrase u akvariju koji bi mogli ispuštati nekakve tvari u vodu?
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline tamara

• Novi član
  • *
mrtve ribice non stop
« Odgovori #6 u: Listopad 19, 2004, 20:27:00 poslijepodne »
To se desava... Ja bih ti savetovala da dobro naviknes ribe na vodu kad ih ubacujes u svoj akvarijum. Ako to vec nisi radila, evo ti saveta : iz kese u kojoj donosis ribe iz zoo shopa, prespi ih u jednu posudu koju ces stalno za to koristiti ubuduce, i onda polako dolivaj iz svog akvarijuma po malko vode ( po 1 dl ) u tu posudu da se ribice sto vise naviknu na tvoju vodu. Posle nekoliko puta ( na primer 5 i vise ) ribice mozes mrezicom prebaciti u svoj zamraceni akvarijum, najbolje uvece i ostaviti tako do ujutru.Nemoj sipati vodu koju si donela iz radnje u svoj akvarijum vec samo ribe prebaci, ko zna kakva im je voda, da ne poremetis nesto u svom akv. Po mom iskustvu najvaznije je dobro privici ribu u startu, onda ima manje problema, redje se javljaju bele tackice. Ako ih dobiju, kupi jedan plavi lekic protiv belih tackica, i nemoj izdvajati bolesnu ribu vec leci ceo akvarijum.To je zarazno i mogu ti se zaraziti i ostale ribice, pa je onda bolje leciti ceo akv. kako bi se sve bakterije ubile.

Offline moto

• Punopravni član
mrtve ribice non stop
« Odgovori #7 u: Listopad 20, 2004, 00:20:00 prijepodne »
najbolje je sve izpoeetka... sve prokuhati, isprati filtere,zaciklirati vodu sa par ribica iste vrste, stavi uz aquasafe malo aclimola protiv stresa, i dobro se raspitaj koje ribe idu s kojom i ne prenatrpavaj ga s ribama.... bolje manje riba, nesto biljaka, koji kamen i drvo i to je to... na kraju svega i estetski je lijepše
Vraćam se odmah - Godot