ja ti mogu reci svoje iskustvo...ja sam krenuo sa svojom tanganyikom od 800l, taman prije nego ce mi se djevojcica roditi...nije tako skupo kao morski akvarij, ali bogme dosta odnese novaca (ako hoces kvalitetnu ribu, kod nas ih nema, to su putevi u inozemstvo, svercanje..) i isto tako sam se lomio...ali, gledam na to ovako...sto bih ja zelio da moje dijete vidi kada odraste? oca koji ima strast prema necemu tako lijepome kao sto je akvaristika ili covjeka koji je nezadovoljan, grintav i vodi zivot od posla do kauca...na kraju krajeva, to je nevjerovatna fascinacija kod djece (znam jer imam 8 malih brace i sestara)...na kraju sam napravio taj od 800l i njoj jedan mali malawi, prakticki iznad glave...i reci cu ti da ju niti duda ne smiri toliko kao kada gleda kako te ribice veselo plivaju...moze citav dan provesti ispred akvarija i gledati ih..a ima samo 3 mjeseca...od milja ju zovem m'Bruna (Bruna se zove). tako da...polako, ne moras na ho-ruk, ali malo po malo i dijete nece trpiti, a ti ces biti zadovoljniji...i mozda i njoj usaditi lubav prema necemu lijepome...stalno pricamo da djeca nemaju volje, ideje i motiva...a kakav im primjer pruzamo?