hmm a da pokusas staviti nekakvu zastitu na neonku....ako nemas gdje ucvrstiti,uzmes u ducanu mrezicu i samo oblozis neonku. O tome bi trebao voditi racuna. Postoje takodjer neke posebne lampe koje dosezu do 1m ako se ne varam (zaboravila sam kako se zovu) skupe su ali su odlicno rjesenje za ogromne terarije...ne znam da li ih ima kupiti kod nas....Medjutim, ove standardne imaju spektar cc-a 20-ak cm....ako je udaljenost od tijela gustera do neonke veca od toga, gotovo da nema koristi od nje...
Fino si se snasao za terarij,meni je u pocetku kad sam tek kupila gustera, razmisljajuci kako sklopiti terarij kad malo odraste, bilo u planu zagraditi kut sobe u staklo, ali previse bi gubila na prostoru pa mi je ovo bila bolja, ali manje isplativija kombinacija. Sve u svemu, da mi stolar nije poremetio planove novi bi terarij vec odavno bio u funkciji....sad trebam nac drugog stolara,objasnit mu sto hocu, tolerirati zbunjene poglede kad mu kazem za sto mi treba, pa se dogovoriti za cijenu i da to napokon rijesim...