Kolovoz 07, 2025, 13:03:12 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: DRUŠTVO-POMOE-NABAVKA SJEKIRICA  (Posjeta: 1282 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline damjan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
DRUŠTVO-POMOE-NABAVKA SJEKIRICA
« u: Listopad 15, 2004, 04:49:00 prijepodne »

Društvo, pozdrav...eto, upravo se ja logiral na vaš forum...Inaee, bavim se akvaristikom oko 10 g. i nikad nisam držal sjekirice. E, pa sad ja vas pitam...gdje i po kojoj cijeni ih mogu nabaviti i da li ih uopae mogu držati sa diskusima i neonkama (o tim sjekiricama stvarno niš ne znam-recimo da ne znam...par informacija i to je to) u zajedniekom akvariju. I, kak je uopae i da li je problem oko hrane za njih?

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #1 u: Listopad 15, 2004, 09:20:00 prijepodne »
Leo zna sve o njima, samo prieekaj pa aeš vidjeti  

Offline Leoo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Listopad 15, 2004, 09:39:00 prijepodne »

Haj. Ovako imao sam ih nekoliko mjeseci. Inaae spadajupod Haracine,porijeklo im je iz Južne Amerike, rijeka Amazona, narastu do 4cm i paše im temt. izme?u 24 i 28 °C i tvrdoaa vode od 6.5-7.5 pH.

Razlika u spolovima nije jednostavna, jedino je ženka malo deblja prije mrijesta, aak se mogu vidjeti i jajašca u njoj, aliuzgoj je dosta težak kolko sam bar ja upoznat s time, mislim da im treba smanjit pH prigušit svjetlo itd, nisam baš posve siguran. (Meni nije uspjelo)

Iskljuaivo su površinske ribe, rijetko se kad spuštaju u doljnje slojeve akvarija (ako kopaš po akvariju), kod mene baš i nije bilo rijetko . Dosta su plašljive i vole iskoeit iz akvarija, zato malo pripazi, jer kad ih stjeraš u eošak može biti svega. Žive u jatu pa ih je bolje imati što više, bar 5-6kom.

Što se tiae hrane kod mene su jele listiae, a i ako im baciš kakvu manju mušicu, sredit ae je bez problema, a s tvojim ribama bi se mogle dobro uklopit, jel su po prirodi mirne i ne pašu im baš nagli pokreti drugih riba.

Eto toliko od mene.Edited by: Leoo
Donja Dubrava...

Bolje biti malo glup, nego malo pametan!

Offline Leoo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #3 u: Listopad 15, 2004, 09:42:00 prijepodne »

Skoro sam zaboravio. Pa dobro nam došao na forum
Donja Dubrava...

Bolje biti malo glup, nego malo pametan!

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Listopad 15, 2004, 09:45:00 prijepodne »
Bravooo

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #5 u: Listopad 15, 2004, 17:45:00 poslijepodne »
Ja ih imam sa discusima i neonkama i to na 30 stupnjeva i sve je OK.
Jedu listiae ili ako im to nedaš sve što ostane na površini vode,vole mirniju vodu (traže si mijesto gdje je najmanje strujanje) vole iskoeiti iz akvarija i to kada im je baš gušt,jer sam masu puta imao otvoren poklopac i nikada ništa,vea samo onda kada misliš ubaciti hranu i juriti dalje za poslom. Edited by: DUBRAVKO

Offline damjan

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Listopad 16, 2004, 14:53:00 poslijepodne »
Društvo...puno vam HVALA. Stvarno ste brzi i kak izgleda, stvar je samo u tome kad bum ulovil vremena...pa u Austriju po njih, na Vogelfarmu (ne znam kak se toeno piše, al svi znate gdje je to.....) Inaee, poslat au i koju svoju sliku na ove stranice pa ak bute pri volji, pogledajte...tolko zasad, a Leoo, irusnjak i DUBRAVKO...još jedan pozdrav od zagorca iz Krapine.

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #7 u: Listopad 16, 2004, 15:22:00 poslijepodne »
Daj napiši s eim raspolažeš, pošalji koju sliku... U ovom slucaju ja bih prefolmurirao onuposlovicu- Kakav akvarij imaš, takav si, a eovjek koji ima akvarij teško da je loš....

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #8 u: Listopad 16, 2004, 17:24:00 poslijepodne »
Damjan kada ideš na Vogelfarmu???!

Offline damjan

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Listopad 16, 2004, 22:00:00 poslijepodne »

E...društvo....bil sam na Vogelfarmi u eetvrtak. Trebal sam crve...al ih nije bilo tak da bum moral u vrlo skoro vrijeme prema gore (vjerojatno kroz kojih 8 dana). Inaee, stavil bih sliku od akvarija i detaljan opis, al ne znam kak...imam suseda (deeko stvarno ok) pa bu mi on to riješil...vjerojatno u ponedjeljak jer sutra delam pa ne stignem.

U vrlo kratkim crtama-akvarij ima 300 l (100 x 50 x 60), po dva grijaea potpuno uronjena (mislim oko 200 w...ne sjeaam se više), 2 reflektora sa lampama od 80 w (kupljeni na Vogelfarmi - ljudi, jesu skupi, ali vrijede...), dva vanjska filtera aquael fzn-3 (kapaciteta do 1200 l/h) - to su oni, tzv. slapovi...kužite, jel? Eto, jedva eekam pa da vidite slike...a ribe? 2 velika diskusa (cca 11-12 cm), 6 kom malih (cca 6-8 cm), 8 kom crvenih neonki (meni predivna riba...), 2 kom klauna ili ti eikova, po koji eistae i to je to...A da, buduai da imam klince (komada 2), vjerujte mi, mora se naai nekakva zebrica, gupi, moli...ma klasika, a ja ludim! Eto, al dolaze sjekirice, a ove bum dal susedu buduai da sam mu upravo danasiskompletiral 150 l akvarij (inaee, moj, al nek ga ima neko vrijeme). Eto, toliko zasad, a onaj strueni opis akvarij (zamisli filozofa...jel...ha,ha,ha) bit ae kroz koji dan...društvo...pozdrav...javite se

P.S. A kolko eesto se zalijevaju biljke u akvariju...ha...ha....ha....ha....???????