Kolovoz 04, 2025, 00:43:43 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: HITNO  (Posjeta: 2166 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline macak2

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
HITNO
« u: Rujan 14, 2008, 13:04:36 poslijepodne »
Kupila sam Yuwel Rekord 60, 54l. On ispod ima okvir koji drži staklo. Dakle staklo ne leži direktno na ormariću. U njihovim upustvima piše da ne treba stiropor, ali ja nemam orginalni ormarić, već jedan čvrsti. Staviti stiropor ispod ili ne? Hitno, radovi su u tjeku!

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
Odg: HITNO
« Odgovori #1 u: Rujan 14, 2008, 13:10:08 poslijepodne »
Juwel garantira za svoje akvarije i meni piše da ne treba stiropor. ako imaš  njihov podložak to je sasvim dovoljno. imam i rekord i rio verziju juwela i ne držim stiropor ispod njih.

Offline macak2

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Rujan 14, 2008, 13:18:40 poslijepodne »
Ja sam kupila sve u kompletu, jedino ormarić nemam. Ispod je taj njihov crni okvir koji drži staklo. Znaš li može li se premjestit kutija s filterom? Bilo bi mi bolje da je s druge srane, a ne vidim da bi se mogle maknuti.

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #3 u: Rujan 14, 2008, 13:54:48 poslijepodne »
u riu se ne može micat. a u rekordu( valjda je i moj rekord ali stariji i nemam kutiju za filter) ne znam al mislim da je isto nepomična.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #4 u: Rujan 14, 2008, 13:56:57 poslijepodne »
moze se pomaknuti ako prerezes silikon kojim je pricvrcen za staklo, uzmes opet silikon i zalijepis ga na drugu stranu... iako moj stoji na drugoj strani bez silikona...  :up:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline macak2

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Rujan 14, 2008, 14:24:23 poslijepodne »
Da i ja sam poslije gledala, pa vidim da je silikon, a nek stoji sad, kupit ću neki ukras da stavim pokraj i sakrijem to s vanjske strane. Šteta jer s druge strane mi je zidpa bi bilo savršeno. Ma biti će i ovako.

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #6 u: Listopad 21, 2008, 12:17:52 poslijepodne »
moze se pomaknuti ako prerezes silikon kojim je pricvrcen za staklo, uzmes opet silikon i zalijepis ga na drugu stranu... iako moj stoji na drugoj strani bez silikona...  :up:

Na Riu sam i ja htio micati s desne strane ali fora je sta se onda mora kupiti (ako se kod nas ima za kupiti) dio koji ti povezuje pumpu i onaj plasticni utor kroz koji pumpa vuce. Fora je kaj je napravljen taj komad plastike da drzi pumpu okenutu na lijevu stranu, a na kontra ju ne mozes. Tako da sam odustao od skidanja silikona i cijele kutije. A i lijepo se da zakamuflirati sa Cabombom  :up:
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #7 u: Listopad 21, 2008, 12:20:52 poslijepodne »

Na Riu sam i ja htio micati s desne strane ali fora je sta se onda mora kupiti (ako se kod nas ima za kupiti) dio koji ti povezuje pumpu i onaj plasticni utor kroz koji pumpa vuce. Fora je kaj je napravljen taj komad plastike da drzi pumpu okenutu na lijevu stranu, a na kontra ju ne mozes. Tako da sam odustao od skidanja silikona i cijele kutije. A i lijepo se da zakamuflirati sa Cabombom  :up:
Možeš i pumpu okrenuti na drugu stranu.

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 21, 2008, 12:31:19 poslijepodne »
Možeš i pumpu okrenuti na drugu stranu.

Hm, pls, otkri mi onda tajnu, volio bi znati kako to napraviti jer meni isto ne pase na desno  :) Ja sam pokuavao, ali fora je (barem ono sto sam ja zakljucio) da pumpa i onaj plasticni dio nasjedaju samo na jednu stranu, tj. tako barem pise u njihovim uputstvima ("Namjestite pumpu na adapter te je okrecite u smjeru kazaljke na satu dok se cvrsto ne spoje"). U smjeru kazaljke na satu mi se taj komad i pumpa spoje pod kut od 90 stupnjeva, dok na drugu stranu dodje do nekih cca 120. U prvom slucaju mi tocno onda pumpa gleda na rupu dok u drugom mi gleda u tu kutijicu  :punch:  Ali, koliko sam skuzio tih spojnica ima za kupiti u Pet centru, moze biti da onda je to za drugu stranu da se okrene. Stvarno ne znam.
« Zadnja izmjena: Listopad 21, 2008, 12:35:25 poslijepodne od Ozoman988 »
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 21, 2008, 12:37:24 poslijepodne »
Sada iz znatizelje idem dici poklopac pa da vidim, valjda sam ja pogrijesio  :D Javim kako ce zavrsiti :)
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline tbusljet

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Listopad 21, 2008, 13:16:05 poslijepodne »
Ja sam u riu 180 tankim nozem odvojio kutiju filtera od stakla, i premjestio na drugu stranu bez ikakvih problema!

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 21, 2008, 13:25:19 poslijepodne »
Ja sam u riu 180 tankim nozem odvojio kutiju filtera od stakla, i premjestio na drugu stranu bez ikakvih problema!

A jesi mozda okretao onu kutiju u bilo kojem smjeru ili si samo pomaknuo na drugu stranu, da stoji onako kakva je i bila (sa silikonom na lijevoj stranici umjesto an desno)?

Ajd pls ako je netko to napravio da nabaci slikicu, dvije cisto da vidim(o) kako to vama stoji, bit ce puno lakse (barem meni). Skuzio sam i ja jedan nacin kako se to moze izvesti tako da imam osjecaj da vi na to mislite, a ja bi htio da to bude kako je originalno proizvodjac to zamislio (jer ocito postoje akvariji sa filterom na lijevoj strani posto su rupe na toj kutiji napravljene simetricno). Pozz
« Zadnja izmjena: Listopad 21, 2008, 13:33:45 poslijepodne od Ozoman988 »
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #12 u: Listopad 21, 2008, 14:15:07 poslijepodne »
Pa taj nastavak na pumpi se može okrenut na jednu i drugu stranu.Nemam slike al sam to već puno puta napravila.

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 21, 2008, 14:55:15 poslijepodne »
Pa taj nastavak na pumpi se može okrenut na jednu i drugu stranu.Nemam slike al sam to već puno puta napravila.

Ok, zahvaljujem. I ujedno se onda ispricavam na svojoj gluposti  :-[
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline tbusljet

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Listopad 21, 2008, 16:23:54 poslijepodne »
ja sam okrenuo kutiju za 90 stupnjeva tako da mi je izlazna cijev od filtera gledala prema prednjem staklu... tralala...

Offline Ozoman988

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Listopad 21, 2008, 17:09:34 poslijepodne »
ja sam okrenuo kutiju za 90 stupnjeva tako da mi je izlazna cijev od filtera gledala prema prednjem staklu... tralala...

Dobro, to sam i mislio. Tnx  :up:
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo