Frida: Fluval 205 za ovih 50 litara sam kupio jer za biljne akvarije najpoznatiji svjetski aquascaperi (Takashi Amano, ekipa sa Creative aquascape uniona) preporucuju protok filtera 10X litraza akvarija, i da je volumena 8-10% litraze akvarija. Napravio sam vec dosta scapeova u zivotu, i ljudi su pravu. Kad se biljni akvarij razraste protok mora biti jako dobar da bi co2 i nutrijenti dosli do biljka koje su zakrcene drugim biljkama inace dobijes alge. Ovaj fluval, deklariran na 700 l/h je kazu hagenovci protoka 480 l/h kad je napunjen, a volumen mu je 4.5 litara, znaci idelan je. Imao sam Eden 501 sa 300l/h i nije dovoljan, mozda za duplo manju litrazu.

F. Chief Alge su se zadnjih par dana pojavile malo onih smedih po staklu...al citam da je to normalno poslije cikliranja. Drugih nikakvih nema, cak ni po mahovini.
Cigo Mahovinu sam pricvrstio nesto flaksom nesto crnim koncem, jer mi nestalo flaksa.

Nemam dva difuzora, samo jedan desno, lijevo su drop checker i ulaz i izlaz od filtera.
Renta vidjet cu hoce li ici nesto iza kad se razraste sve po panjevima u punom sjaju...mozda valisneria ili eleocharis vivipara.