ELEKTRIENE RIBE
Jeste li znali da su ribe prije nas koristile "mobitel" ili da mogu proizvoditi elektrienu struju eija jakost je dovoljna za "elektrienu stolicu" ?! Dodam li ovome još (i to na forumu o ribama) da i krumpir brže raste u vrijeme punog Mjeseca (!), znam što me ovdje eeka – lobotomija!

Elektricitet u živom tijelu (
bioelektricitet) ima vitalnu ulogu u održavanju života. Organizam je tako?er i izvor magnetskog polja, (
biomagnetizam), štoviše, može stvarati vlastite magnete i kompase!
¨ Život na Zemlji oduvijek je uronjen u magnetsko i elektrieno polje Zemlje. Ali i Zemlja je oduvijek uronjena u Suneevo magnetsko i elektrieno polje, a ono je uronjeno u galaktieko polje Mlijeene staze... I zato svaka promjena Suneeva polja djeluje i na promjenu Zemljina polja, pa tako i na promjenu polja unutar organizma.
Znamo da "mobiteli" (radio primo-predajnici) nisu izum naših dana – neke ih životinje koriste vea milijunima godina. Zahvaljujuai
kondenzatorskom i
induktivnom svojstvu staniene membrane, neke životinje su razvile poseban oblik komunikacije –
bioelektromagnetska komunikacija – i ponašaju se kao živi radio primo-predajnici!
¨ Temeljni gra?evni element primo-predajnih elektrienih ure?aja (npr. mobitel, TV ili radio) su kondenzator (
kapacitet[/I]) i elektriena zavojnica (induktivitet), a zajedno tvore rezonantni krug[/I]. Kad na radio ili TV prijamniku tražimo neku postaju (kanal) mi ustvari mijenjamo velieinu kapaciteta u rezonantnom krugu prijamnika sve dok ne do?emo na željeni kanal, tj. u rezonanciju s frekvencijom koju odašilje rezonantni krug predajnika (npr. radio Sljeme emitira na FM frekvenciji od 88.1 MHz).