Trebam pomoć. U nazad tri mjeseca imam doslovce pomor u akvariju. Prvo su uginule tri prekrasne botie i to u razmacima od 2 dana. Legnu na bok, strašno brzo dišu i uginu. S vanjske strane sve ribe izgledaju zdravo, bez ranica, bez mutnih peraja, bez ikakvih pokazatelja da su bolesne. Nakon tri tjedna skalar isto tako, legao na bok i brzo disao pa uginuo. Sumnjao sam na crijevne parazite hexomitoze, no nisam ni na koji naćin potvrdio da je to to. Zamijenio sam i vodu, i u tri faze liječio svim mogučim Tetra lijekovima, i onda se ništa nije događalo tri mjeseca sve dok jučer nakon što se umirio na tri dana nije uginuo plecostomus od 18cm koji je u akvariju živio već 4 godine. Jedino što sam primjetio je standardno za bolesnu ribu: spuštene peraje, gubitak apetita, končasti izmet bijele boje, ne reagiranje na kuckanje po staklu akvarija... Jednostavno ne znam što više da radim s akvarijem. Inaće u akvariju su i pandice, platidoras, synodontis, botie, skalari i lemon tetre, ima i panaqua nigrolineatus i ancistrus inspector. Sada je i inspector izgubio bilo kakvu želju za hranom a ima i zaljepljenj peraje (spuštene). Ne znam više što i kako, a svake uginule ribe mi je jako žao jer je puno truda uloženo u akvarije! Hvala unaprijed na odgovorima i savjetima!