Srpanj 17, 2025, 09:41:11 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Haqos expro 1200 vanjski filter  (Posjeta: 180615 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online Rybak

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Haqos expro 1200 vanjski filter
« Odgovori #625 u: Rujan 17, 2013, 10:18:44 prijepodne »
super, ja sam mislio da je to overkill za takav akvarij :D

Offline sasha

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zaprešić
« Odgovori #626 u: Rujan 17, 2013, 11:22:17 prijepodne »

Pa po mojem mišljenju i je overkill, ali budući da s vremenom (čitaj: kad žena dozvoli) planiram ovaj mali akvarij zamijeniti većim, htio sam se odmah osigurati da imam filter kojim ću moći filtrirati taj veći.

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #627 u: Rujan 17, 2013, 19:05:39 poslijepodne »

Pa po mojem mišljenju i je overkill, ali budući da s vremenom (čitaj: kad žena dozvoli) planiram ovaj mali akvarij zamijeniti većim, htio sam se odmah osigurati da imam filter kojim ću moći filtrirati taj veći.

Jako mudra odluka  :D

Offline crasho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #628 u: Rujan 17, 2013, 20:45:44 poslijepodne »
dok čekam par dijelova naručio sam punjenje za haqos: easy life symbiont 300g, akvarijske vate 250g, a od starih materijala imam: keramiku koja dolazi sa filterom, bio balls, spužve original, rio negro za južnoamerički biotop, pošto je bilo puno tema o punjenju odlučio sam ovako puniti od gore prema dolje: 1. vata, 2. spužve, 3, keramika, 4. symbiont.
zanima me trebaju li mi bio ballsi uopće i gdje ih staviti, dali je potrebna vata još negdje osim na početku, recimo ispod 4. košarice da nebi komadić symbionta ili keramike upao u rotor?

i može li se koristiti ovakva obična spužva od 2 cm debljine u filteru?

Offline Therion

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #629 u: Rujan 17, 2013, 21:15:37 poslijepodne »
Ja sam balls-e nakon nekog vremena izbacio, činili su mi se bezveze, zamijenio sam ih sa još keramike. Vatu ja nebi stavljao gore jer se brzo zaštopa, radije na kraju, da pokupi sitni ostatak i da spriječi kao što kažeš eventualne krhotine.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #630 u: Rujan 18, 2013, 00:39:32 prijepodne »
dok čekam par dijelova naručio sam punjenje za haqos: easy life symbiont 300g, akvarijske vate 250g, a od starih materijala imam: keramiku koja dolazi sa filterom, bio balls, spužve original, rio negro za južnoamerički biotop, pošto je bilo puno tema o punjenju odlučio sam ovako puniti od gore prema dolje: 1. vata, 2. spužve, 3, keramika, 4. symbiont.
zanima me trebaju li mi bio ballsi uopće i gdje ih staviti, dali je potrebna vata još negdje osim na početku, recimo ispod 4. košarice da nebi komadić symbionta ili keramike upao u rotor?

i može li se koristiti ovakva obična spužva od 2 cm debljine u filteru?

nemoze se to koristiti u tom filteru, jer to je gusta spuzva i kroz nju jedva voda da prolazi, moze doci do brzog zacepljenja filtera koji ces morati cistiti dva puta dnevno.. to stavljati ni slucajno.. kupi odgovarajucu spuzvu za fitere vanjske, a imas ih u kompletu u elegance reefu za haqosa, kostaju oko 20ak kn i bez brige si.. a tu spuzvu kao sto sam naveo, ne stavljati, to je tapetarska spuzva koja se koristi u svrhu pojacanja za krevete, stolice i td..

Offline crasho

• Punopravni član
« Odgovori #631 u: Rujan 20, 2013, 16:53:00 poslijepodne »
pošto mi je zablokirao gumb za pumpanje vode na filteru i nikako se nije vračao u početnu poziciju odlučio sam rastaviti filter, odvojio sam onu sivu masku i došao do gumba za pumpanje koji radi na 3 opruge, to je rješeno samo me zanima zna li itko tko je rastavljao filter gdje dođe malena crna gumena kuglica? najlogičnije mi je bilo u otvor OUT, ali da vidim da nisam slučajno pogriješio, inače filter radi najnormalnije poslije zahvata :D

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #632 u: Rujan 20, 2013, 17:40:48 poslijepodne »
gumb ce cesto zapinjati...netriba sve rastavljati nego uvuces ostricu noza do gumba i podignes ga lagano
Totalna Steta

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #633 u: Rujan 20, 2013, 18:10:34 poslijepodne »
pošto mi je zablokirao gumb za pumpanje vode na filteru i nikako se nije vračao u početnu poziciju odlučio sam rastaviti filter, odvojio sam onu sivu masku i došao do gumba za pumpanje koji radi na 3 opruge, to je rješeno samo me zanima zna li itko tko je rastavljao filter gdje dođe malena crna gumena kuglica? najlogičnije mi je bilo u otvor OUT, ali da vidim da nisam slučajno pogriješio, inače filter radi najnormalnije poslije zahvata :D
ako je to neka vrsta nepovratnog ventila kao sto pretpostavljam onda ona ide na usis filtera negdje. Obicno sve pumpe to imaju na usisu zato da ne izgube vodu jer onda jako tesko ili nikako ne mogu ponovo povuci. Moj fluval to ima na kosarici. I hidropak na vrtu isto ima u kosarici.

Offline crasho

• Punopravni član
« Odgovori #634 u: Rujan 20, 2013, 18:11:32 poslijepodne »
ok, gumb je riješen, sad ne znam gdje ova kuglica zaokružena ide, najlogičnije mi je u otvor OUT zato što je cijev tamo sužena, da se stavi u IN propala bi

EDIT: pa moguće je onda da kuglica vrši funkciju nepovratnog ventila da voda ne krene nazad kroz OUT u filter?
evo slika:

Offline Mali Zeleni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
    • Drveni kutak
« Odgovori #635 u: Rujan 20, 2013, 19:42:50 poslijepodne »
Da to ti je kao neki nepovratni ventil koji ne radi uopce kak spada ... hahah Isprobao sam i voda je išla i sim i tam ali naravno slabije. Ima kuglica neku malu funkciju ali nista ozbiljno .
I ja sam isto imao iznenadenje kad sam svojeg rastavio jer mi je od nikud izletila kuglica.
Ako pogledas unutra u cijev vidjet ces da ima oblik bas da kuglica sjedne i zaštopa cijev ako voda oće krenut natrag.

Offline gašo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • Žuja je zakon
« Odgovori #636 u: Rujan 22, 2013, 15:53:00 poslijepodne »
I mene je nedavno počeo zafrkavati taj veliki "gump" tj. pumpica. Riješio sam to na način da sam rastavio fil. i lagano nauljio tj. podmazao one dvije gumene brtve na njemu. Sada bolje klizi gore-dole kad pumpam! :D :D :D

Offline RedFish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #637 u: Listopad 16, 2013, 16:38:30 poslijepodne »
I kakva su iskustva sa ovim filterom na duže staze?
Planiram uzeti jednog pa me zanima.  :)
“Svijet je opasno mjesto za život, ne zbog ljudi koji su zli, već zbog dobrih ljudi koji ništa ne poduzimaju”
Albert Einstein

Offline celinjo33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • askalafanza
« Odgovori #638 u: Listopad 16, 2013, 16:42:34 poslijepodne »
Pozz
ja imam2 kom.oko 2 godine ,i nema nikakvih problema,odrdjuje ono za sta je konstruiran  :)

Offline RedFish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #639 u: Listopad 16, 2013, 16:46:39 poslijepodne »
Vidim da su svi prezadovoljni s njim, tako da ću ga sigurno uzeti.
“Svijet je opasno mjesto za život, ne zbog ljudi koji su zli, već zbog dobrih ljudi koji ništa ne poduzimaju”
Albert Einstein

Offline deki00

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #640 u: Listopad 16, 2013, 17:40:19 poslijepodne »
Da kucnem u drvo, evo meni radi već 2 godine i još uvijek je tih! Skoro pa nečujan hehe! Jednom sam ga samo otvorio da zamjenim nešto  bioballs sa Symbiont, nije bio ni prljav toliko!

Offline Mali Zeleni

• Punopravni član
    • Drveni kutak
« Odgovori #641 u: Listopad 16, 2013, 20:23:12 poslijepodne »
Ja nisam prezadovoljan s njim. Nema dovoljan protok za neki ozbiljan akvarij od 100L.
Za manje je ok.

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #642 u: Listopad 16, 2013, 21:11:35 poslijepodne »
ja ga mislim uzimat za 160 l,ne razumim kako mos rec da nije ni za akavrij od 100 l kad mladji brat perfektno cisti akvarije od 70 l cak i vece :) i da ima duplo manji protok od deklariranog opet je dovoljan za akvarije od 160 l npr :)  jako velik broj ljudi je zadovoljan s ovim filterom primjedbe su rjetko kad vidjene tao da ce ovaj filter  jos jako dugo vremena ostat best buy canister filter  :up:

Offline crasho

• Punopravni član
« Odgovori #643 u: Listopad 16, 2013, 22:17:12 poslijepodne »
ja ga mislim uzimat za 160 l,ne razumim kako mos rec da nije ni za akavrij od 100 l kad mladji brat perfektno cisti akvarije od 70 l cak i vece :) i da ima duplo manji protok od deklariranog opet je dovoljan za akvarije od 160 l npr :)  jako velik broj ljudi je zadovoljan s ovim filterom primjedbe su rjetko kad vidjene tao da ce ovaj filter  jos jako dugo vremena ostat best buy canister filter  :up:

best buy je dok ti ne zatreba neki dio, a onda gledaj u filter 3 mjeseca dok stigne nešto iz kine, dok neke dijelove ne možeš ni kupiti kao npr. silikonsku brtvu za spoj ventila i glave, u prilog mojoj tvrdnji ide činjenica da sam prodao kompletni haqos u dijelove u roku 2 dana

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
Odg: Re: Haqos expro 1200 vanjski filter
« Odgovori #644 u: Listopad 17, 2013, 06:44:37 prijepodne »
Možeš kupiti nove ventile bez problema za malo kuna, a brtvu vrlo lako napraviš sam.

Sent from my iOCEAN X7 using Tapatalk 2

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #645 u: Listopad 17, 2013, 07:56:31 prijepodne »
Ja ga imam na 120 litara I vrti vec preuo godinu dana,odraduje posao odlicno uz neodgovornog vlasnika koji ga nije cistio skoro godinu dana!:D kad sam ga kupovao malo se raspitao I odmah narucio jednu rezervnu brtvu I ventile.

Offline crasho

• Punopravni član
« Odgovori #646 u: Listopad 17, 2013, 08:39:16 prijepodne »
Možeš kupiti nove ventile bez problema za malo kuna, a brtvu vrlo lako napraviš sam.

Sent from my iOCEAN X7 using Tapatalk 2

nisam mislio na glavnu brtvu nego na brtve koje se nalaze u kapi na svakoj strani ima po 2 i to su silikonski mali oringovi fi mislim 17 koje ne možeš kupiti nigdje a voda fino kaplje , ventili nemaju veze sa tim i ne znam kako se prave brtve :)

Offline Mali Zeleni

• Punopravni član
    • Drveni kutak
« Odgovori #647 u: Listopad 17, 2013, 10:17:40 prijepodne »
Ma daj pa imaš tih gumica za kupiti u vodoinstalaterskim dućanima il u dućanima kaj prodaju gumice...
Ak imaš sliku daj stavi pa da vidim. Neda mi se sad mojeg rastavljati radi te gumice. :)

Ne znam kaj da ti kažem. Svi ga hvale da im je super ali meni jednostavno nije. Imao sam ga na akvariju 120L i nije imao dovoljan protok vode.
Usporedbe radi Tetra Ex 700 kojeg sam nedavno kupio ima veći protok od mojeg Haqosa. Napisao sam mojeg jer ne znam kak je kod drugih.
Haqos sam sad stavio na 50L akvarij i super je :D
« Zadnja izmjena: Listopad 17, 2013, 10:25:05 prijepodne od Mali Zeleni »

Offline crasho

• Punopravni član
« Odgovori #648 u: Listopad 17, 2013, 12:07:40 poslijepodne »
Ma daj pa imaš tih gumica za kupiti u vodoinstalaterskim dućanima il u dućanima kaj prodaju gumice...
Ak imaš sliku daj stavi pa da vidim. Neda mi se sad mojeg rastavljati radi te gumice. :)

a čuj, mislio sam isto tako, obišao preko desetak trgovina i svuda sam našao gumene brtve, a to nije isto što i silikonska zato što nije ista pokretljivost tih zglobova koji se mogu okretati za 360 stupnjeva i zato što je guma kruća, kako god, više nemam navedeni filter, a sliku nemam tako da jbg :)

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #649 u: Listopad 17, 2013, 13:35:44 poslijepodne »
Mali Zeleni: to je kako kazes kod tvojeg, znaci tvoj je izuzetak medju izuzetcima, znaci s njim nesto ne stima, ili ga posalji na popravak, ili mu zamjeni kompletnu glavu sa rotorom i svime sto ide uz njega, jer cini se da ima gresku.. ja sam taj filter imao na akvariju od 200lit sa 50 malawaca, nemam rijeci za filter imao je solidan protok i rad kako treba, voda je bila kristalna.. također frend ga je drzao na akvariju od 300lit samog sa hrpu ciklida, voda je bila kristalna, tako da nemozes pisat da nevalja filter, za te novce je kako kazu predobar i bolji nemozes naci u toj cijeni i to nov.. imao sam tetru ex700 također na malawiju od 200lit, i nikako nije mogao odradjivati kao haqos, nikako.. voda je bila zamucenija i dosta dugo mu je trebao da odradi posao i da vodu dovede u red, bar na 50% kao haqos.. tako da nemozes tako pisat.. tvom nesto nestima i s njim nesto nije u redu.. a sto se tice protoka, protok mu je tu negdje kao tetri ex700, a kutija haqosa je veca i ima vise prostora za sve staviti unutra, tako da i to je veliki plus.. toliko.. Lp
« Zadnja izmjena: Listopad 17, 2013, 13:39:24 poslijepodne od alen_zgb »