Srpanj 16, 2025, 14:44:30 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Haqos expro 1200 vanjski filter  (Posjeta: 180504 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline croat92

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: Haqos expro 1200 vanjski filter
« Odgovori #450 u: Ožujak 16, 2012, 12:29:29 poslijepodne »
Da stvarno  :klap: za 300 kn cak, ja mislio izdvojiti 500 kn usteeda od 200kn  :)  to je najbolji filter do 500 kn jel da?

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #451 u: Ožujak 16, 2012, 19:31:18 poslijepodne »
To je jedini filter do 500kn, barem sto se ponude u trgovinama tice.  ;)

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #452 u: Ožujak 16, 2012, 20:18:59 poslijepodne »
jedini minus je koliko wata trosi filter a koliko sam citao smanji se protok bar za 50 %..

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #453 u: Ožujak 21, 2012, 18:25:41 poslijepodne »
jedini minus je koliko wata trosi filter a koliko sam citao smanji se protok bar za 50 %..
da, ali njegov maximalan protok i jest od 500-700l/h.. sto iskreno ne znaci bas nista, ipak se gleda njegov rad, a to je za pohvalu, tako da minusa nebi trebalo biti kod njega za te novce, jer u toj cijeni nema boljeg filtera.. ja sam prezadovoljan, voda kristalna, tako da nemam zamjerki, preporucio bi ga svakome..  ;)

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #454 u: Ožujak 21, 2012, 19:17:52 poslijepodne »
da, ali njegov maximalan protok i jest od 500-700l/h.. sto iskreno ne znaci bas nista, ipak se gleda njegov rad, a to je za pohvalu, tako da minusa nebi trebalo biti kod njega za te novce, jer u toj cijeni nema boljeg filtera.. ja sam prezadovoljan, voda kristalna, tako da nemam zamjerki, preporucio bi ga svakome..  ;)
slazem se u potpunosti  ;)

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #455 u: Ožujak 21, 2012, 21:12:31 poslijepodne »
Moram i ja pohvaliti filter  :D, stvarno realna cijena za jedan vanjski filter i za ono što nudi, a nudi sve što nude ostali puno skuplji filteri. Voda ulazi u filter, prolazi kroz filter materijale i izlazi u akvarij. I to je to. Cijela mudrost i način rada svih filtera - ulaz, posuda sa filter materijalom, izlaz.
Kad bi čovjek išao praviti DIY varijantu filtera istog kapaciteta kao i Haqos možda bi nešto malo uštedio ali čemu se zamarati kad ga u većini slučajeva kupiš za 300 kn sa filter materijalom, i radi ko urica  :up:

Offline TOMOZUKE

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #456 u: Ožujak 22, 2012, 09:02:20 prijepodne »
U potpunosti se slažem sa zadnjim postovima :klap: :klap: :klap:

Offline fishman

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #457 u: Ožujak 22, 2012, 19:43:29 poslijepodne »
Mogu samo reći da ga imam već 2.5 godine i ne mogu se požaliti. Radi kao i prvog dana, vrijedi svake kune i još više. Dobije se isto što "poznate" akvarističke firme naplaćuju troduplo tako da ga svakome prporučam. :up:

Offline ZLovric

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 58
« Odgovori #458 u: Ožujak 24, 2012, 21:01:12 poslijepodne »
Problem mi je pravila "vata" u jednoj košarici. Mislim da ga je dosta gušila. Stavio sam vrećice od krumpira umjesto nje i sada je to sasvim pristojno. Ponovit ću još jednom... BEST BUY filter na ovim terenima.
Činjenica je da za te novce skoro ne možeš napraviti niti  DIY kanister filter, a svi znamo kako takvi izgledaju  :nerv: (a kada bih ga ja radio - i sigurnost bi bila jako upitna  :'(  )

Offline Najki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #459 u: Ožujak 28, 2012, 21:59:13 poslijepodne »
sutra stavljam u pogon dotični filter, a pošto još nisam imao vanjski filter, neznam dal treba one keramičke valjčiće izvadit iz one mrežaste vrečice ili ne?? dal je potrebno aktivni ugljen stavljat u filter, pošto ću tek startat akvarij, i stavit ću unutra panj i grane loze koji nikad nisu bili u akvariju. ako je potrebno stavit aktivni ugljen, dal ga je potrebno isprat prije stavljanja u filter, jer mi onak preko vrečice izgleda dosta prašnjav, pa me strah da mi tu prašinu ne ubaci u akvarij. Možda su vama glupa pitanja, al ja sam tek počeo s akvaristikom, tak da...  :-[

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #460 u: Ožujak 29, 2012, 05:02:00 prijepodne »
netrebas vaditi keramiku iz mrezice,ugljen ti nije potreban,ali ako nemas zamjenu za njega neka stoji,isperi ga malo
Totalna Steta

Offline Therion

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #461 u: Ožujak 29, 2012, 09:44:29 prijepodne »
Ja sam ugljen izbacio u startu, a valjke sam izvadio jer mogu bolje rasporediti po košari.

Offline ZLovric

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #462 u: Ožujak 29, 2012, 10:17:41 prijepodne »
Ja sam ugljen izbacio u startu, a valjke sam izvadio jer mogu bolje rasporediti po košari.
Meni nešto malo tih valjaka, pa sam kupio još toga. Isto sam dodao bioballsa, jer mi se činilo da ih je malo. U jednu košaru sam stavio vreću od krumpira (ili jabuka), jedino spužve nisam dirao.

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #463 u: Ožujak 29, 2012, 11:39:04 prijepodne »
i ja sam kupio još keramičkih valjčića, tak da ih nebi trebalo biti premalo! Vreča od krumpira ide na mjesto di je po defaultu ugljen ili ide ispred spužvi??

Offline Therion

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #464 u: Ožujak 29, 2012, 12:05:46 poslijepodne »
i ja sam kupio još keramičkih valjčića, tak da ih nebi trebalo biti premalo! Vreča od krumpira ide na mjesto di je po defaultu ugljen ili ide ispred spužvi??

Također sam kupio još jedan paket keramike tako da je sad još i ostalo. Iako, razmišljam da izbacim balls-e i stavim ostatak keramike. Uz paket keramike sam uzeo i set spužvi tako da su sad kod mene u prve dvije košare spužve, a u druge dvije keramika i balls-i. Ribe se ne bune ja još manje!  ;)

Offline dexter-vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #465 u: Ožujak 29, 2012, 12:16:44 poslijepodne »
I od mene haqos ima prolaznu ocjenu  :klap:
Samo što sam i ja kao i mnogi drugi morao kupit još keramike i bioballsa ali isplatilo se  :up:

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #466 u: Ožujak 30, 2012, 09:21:04 prijepodne »
jučer navečer je filter stavljen u pogon i sve 5! Prvih par minuta je malo šuštilo nešt u njemu, vjerojatno zrak, al od onda je sve super. Filter držim u ormariću za akvarij i mogu reči da je nečujan i neprimjetan! Jedino što se čuje je mreškanje površine vode  :D Jedini problem kod stavljanja u pogon mi je bilo to da nisam nikako mogao napumpati vodu s onom ručnom pumpom koju ima u sebi. Stiskao sam i stiskao, al nikako  :punch: vidlo se da malo povuče vodu kad stisnem onaj gumb, ali se sam nešt malo prelilo preko vrha cijevi... Onda sam prešao na alternativu u vidu lijevka, kojega sam stavio na ulaznu cijev filtera i kroz njega nalijevao vodu i tako napunio filter... Kad sam vidio da se voda popela skoro do vrha ulazne cijevi spojio sam je na onaj plastični nastavak, koji se nalazi unutar akvarija i priključio filter u struju... Odma je fino povukao vodu i radi sve kako treba! Do sad nisam imao ni jedan vanjski filter, al meni se ovaj protok koji ima Haqos čini i više nego dovoljan za moj akvarij od 250 litara... Tolko za sad od mene, javit ću se kroz neko vrijeme s izvještajem (nadam se dobrim)  :D

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #467 u: Ožujak 30, 2012, 09:47:30 prijepodne »
Kad montiras filter i cjevi(dakle prazan kanister),jednom ili dva puta stisnes taj veliki gumb i voda odma krene u kanister.Sacekas desetak sekundi da se napuni,uklj.u struju i to je to.Ako slucajno neide voda kroz rupice na izlazu,jos par puta stisnes gumb i krenut ce.Naravno ispravno moras spojiti cjevi...Siroka na IN,uska na AUT
Totalna Steta

Offline blue

• Punopravni član
« Odgovori #468 u: Ožujak 30, 2012, 11:36:58 prijepodne »
jučer navečer je filter stavljen u pogon i sve 5! Prvih par minuta je malo šuštilo nešt u njemu, vjerojatno zrak, al od onda je sve super. Filter držim u ormariću za akvarij i mogu reči da je nečujan i neprimjetan! Jedino što se čuje je mreškanje površine vode  :D Jedini problem kod stavljanja u pogon mi je bilo to da nisam nikako mogao napumpati vodu s onom ručnom pumpom koju ima u sebi. Stiskao sam i stiskao, al nikako  :punch: vidlo se da malo povuče vodu kad stisnem onaj gumb, ali se sam nešt malo prelilo preko vrha cijevi... Onda sam prešao na alternativu u vidu lijevka, kojega sam stavio na ulaznu cijev filtera i kroz njega nalijevao vodu i tako napunio filter... Kad sam vidio da se voda popela skoro do vrha ulazne cijevi spojio sam je na onaj plastični nastavak, koji se nalazi unutar akvarija i priključio filter u struju... Odma je fino povukao vodu i radi sve kako treba! Do sad nisam imao ni jedan vanjski filter, al meni se ovaj protok koji ima Haqos čini i više nego dovoljan za moj akvarij od 250 litara... Tolko za sad od mene, javit ću se kroz neko vrijeme s izvještajem (nadam se dobrim)  :D

Pozdrav Najki
Da li si ga prije stavljanja u pogon napunio vodom a zatim pritiskao gumb za pumpanje i startanje sifona?

Offline texlip

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • 150 L Biljni
« Odgovori #469 u: Ožujak 30, 2012, 12:18:30 poslijepodne »
Bas imaju u ER novi uvoz ovog filtera pa si ga mislim nabaviti, kazete dobar, i cijena mu dobra 300 kn.
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #470 u: Ožujak 30, 2012, 12:54:56 poslijepodne »
jel ga ima u pet centru i po kojoj cijeni?
baš sam sad gledala na elegance reefu i digli su cijenu na 400tinjak kn.
Our fears are only what we tell them to be...

Offline ZLovric

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #471 u: Ožujak 30, 2012, 13:02:26 poslijepodne »
Haqosa ima jedino Elegance Reef, a sada je kao što su već prije kolege rekli, izuzetno povoljan - samo 300 kuna.
Cijena je takva jer kad uplatiš moraš čekati neko vrijeme dok stigne cijela narudžba od proizvođača. Inače puna cijena je bila oko 450 kuna.

Offline aquapero

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
    • Aparments
« Odgovori #472 u: Ožujak 30, 2012, 13:03:37 poslijepodne »
nisu digli nego toliko dodje filter..a avansna narudžba je 300kn..bas sam nedavno narucio ga i sad cekam da dodje 8)

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #473 u: Ožujak 30, 2012, 13:32:29 poslijepodne »
evo i ja ga naručih upravo. ;)
« Zadnja izmjena: Ožujak 30, 2012, 13:41:56 poslijepodne od IV@N@ »
Our fears are only what we tell them to be...

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #474 u: Ožujak 30, 2012, 14:51:19 poslijepodne »
Kad montiras filter i cjevi(dakle prazan kanister),jednom ili dva puta stisnes taj veliki gumb i voda odma krene u kanister.Sacekas desetak sekundi da se napuni,uklj.u struju i to je to.Ako slucajno neide voda kroz rupice na izlazu,jos par puta stisnes gumb i krenut ce.Naravno ispravno moras spojiti cjevi...Siroka na IN,uska na AUT
jučer navečer je filter stavljen u pogon i sve 5! Prvih par minuta je malo šuštilo nešt u njemu, vjerojatno zrak, al od onda je sve super. Filter držim u ormariću za akvarij i mogu reči da je nečujan i neprimjetan! Jedino što se čuje je mreškanje površine vode  :D Jedini problem kod stavljanja u pogon mi je bilo to da nisam nikako mogao napumpati vodu s onom ručnom pumpom koju ima u sebi. Stiskao sam i stiskao, al nikako  :punch: vidlo se da malo povuče vodu kad stisnem onaj gumb, ali se sam nešt malo prelilo preko vrha cijevi... Onda sam prešao na alternativu u vidu lijevka, kojega sam stavio na ulaznu cijev filtera i kroz njega nalijevao vodu i tako napunio filter... Kad sam vidio da se voda popela skoro do vrha ulazne cijevi spojio sam je na onaj plastični nastavak, koji se nalazi unutar akvarija i priključio filter u struju... Odma je fino povukao vodu i radi sve kako treba! Do sad nisam imao ni jedan vanjski filter, al meni se ovaj protok koji ima Haqos čini i više nego dovoljan za moj akvarij od 250 litara... Tolko za sad od mene, javit ću se kroz neko vrijeme s izvještajem (nadam se dobrim)  :D

Pozdrav Najki
Da li si ga prije stavljanja u pogon napunio vodom a zatim pritiskao gumb za pumpanje i startanje sifona?

sve sam tako napravio... ali voda nije htjela sama poteči... kad bi stisnuo onaj gumb, malo bi potekla, al bi opet stala... tak da sam ga morao startat na način koji sam opisao prije...