Srpanj 18, 2025, 09:46:09 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Haqos expro 1200 vanjski filter  (Posjeta: 181056 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Haqos expro 1200 vanjski filter
« Odgovori #325 u: Siječanj 16, 2012, 20:25:27 poslijepodne »
Ukratko - da, isplati se.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #326 u: Siječanj 16, 2012, 21:57:01 poslijepodne »
da definitivno se slazem sa kolegom, isplati se naravno! za te novce se dobije jako dobar filter, sto ajmo reci jako dobro odrađuje svoj posao.. tako da tko god ga uzme nece fulati i pozalit se!  :up:

Offline collins22

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #327 u: Siječanj 16, 2012, 22:27:43 poslijepodne »
da definitivno se slazem sa kolegom, isplati se naravno! za te novce se dobije jako dobar filter, sto ajmo reci jako dobro odrađuje svoj posao.. tako da tko god ga uzme nece fulati i pozalit se!  :up:
hvala, puno,
ali ipak prema pisanju vidim da se odmah isplati uzeti jos par dodataka i spuzvi , da mi se ne dogodi kao i Alenu sa povratom ...
ili da se zadovoljim kupljenim pa vidim kako ide?

p.s sad imam staklo kao poklopac pa me zanima koliko su debele ( fi ) te dvije cijevi za vodu ?

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #328 u: Siječanj 16, 2012, 23:21:13 poslijepodne »
da filter je super.. mozes uz njega uzet jos 1-2 paketa spuzvi, znaci u jednom paketu imas crnu i bijelu spuzvu, a u filteru dobijes crnu i plavu, tak je kod mene, i jos stavis ove dvije, i mozes postaviti jos keramike ako ti zelis, i mislim da bi odrađivao super posao.. ja sam narucio jos 2 paketa spuzvi, sutra mi je dostava, tako da se nadam da cu nesto iskemijat s njima i da ce biti sve kak treba..  ;)

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #329 u: Siječanj 17, 2012, 12:06:55 poslijepodne »
hvala, puno,
ali ipak prema pisanju vidim da se odmah isplati uzeti jos par dodataka i spuzvi , da mi se ne dogodi kao i Alenu sa povratom ...
ili da se zadovoljim kupljenim pa vidim kako ide?

p.s sad imam staklo kao poklopac pa me zanima koliko su debele ( fi ) te dvije cijevi za vodu ?

ja sam uzeo još jedan komplet spužvi i kutiju keramičkih prstenova. izbacio ugljen i stavio novu spužvu i keramiku dodao postojećoj (i još je ostalo u kutiji).
fi većeg (iz akvarija) crijeva je 21, a plastične cijevi je manje jer se utakne u crijevo (nisam mjerio), fi dolaza u akvarij je ja mislim 16 (nisam mjerio!), a plastična cijev opet manja!

ovo za 21 sam ziher jer sam bušio stol fi 22

Offline collins22

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #330 u: Siječanj 17, 2012, 16:19:29 poslijepodne »
zakon,,,hvala na full brzim odgovorima ( kao i obicno )  :klap:
idem ubrzo u nabavku,,,cim se sretnem sa novcima

Offline azaja

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #331 u: Siječanj 19, 2012, 08:10:55 prijepodne »
Da li ima skimmer za površinu za haqosa? Imam ga nekih 6 mjeseci i sve radi super ali bi volio da je povrsina skroz prozirna? Isto tako me zanima da li postoji drugacija mlaznica za vodu? Sad imam onu ravnu cijev koja je dugacka kojih 30 cm.
Every product comes with a free novel about a spanih hero named Manual.

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #332 u: Siječanj 19, 2012, 08:16:14 prijepodne »
Pretpostavljam da se moze staviti surface skimmer od Eheima ili JBL-a.
Ja sam umesto spraybara drzao samo onu "lulicu" (sto ostane kad skines spraybar).
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline azaja

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #333 u: Siječanj 19, 2012, 11:38:11 prijepodne »
Da li je itko to napravio? Spojio surface skimmer od eheim-a ili jbl-a na haqos-ove cijevi? Ne znam koliki je fi ulazne cijevi.
Every product comes with a free novel about a spanih hero named Manual.

Offline Najki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #334 u: Siječanj 20, 2012, 23:30:53 poslijepodne »
i ja sam naručio ovaj filter... :) nadam se da ce se iskazat! Iskoristio sam i popust od 20% koji dobiju svi koji lajkaju elegancereef facebook stranicu  8)

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #335 u: Siječanj 21, 2012, 06:13:22 prijepodne »
Da li je itko to napravio? Spojio surface skimmer od eheim-a ili jbl-a na haqos-ove cijevi? Ne znam koliki je fi ulazne cijevi.

Svi skimmeri imaju standardne nastavke za cijevi (unutrasnji promjer/vanjski promjer u mm). Na JBL Top Clean pasu 9/12, 12/16 i 16/22 cijevi. Na Eheim Surface extractor direktno pase cijev 12/16, no moze se prilagodit i za veci promjer ako mu se utakne sira U cijev. Fluval Surface skimmer ima nastavke za 12/16 i 16/22, ali isto kombinacijom cijevi gore mozes nabiti prakticki bilo koji promjer. Sudeci po prijasnjim postovima Haqos ima cijevi promjera 16/22, pa ti Fluval i JBL taman pasu.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #336 u: Siječanj 23, 2012, 10:57:18 prijepodne »
propišao Haqos ...brtva valjda... mislim da radi u komadu oko 2 godine... drugim riječima, mijenjanje gumica je preporučljivo nakon godinu i pol, da ne bi imali, kao ja odjučer, fino dignut laminirani parket koji se baš ne da tako lako sredit...

Offline traxman

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #337 u: Siječanj 23, 2012, 11:05:56 prijepodne »
UH, grdoooooooo!
Moj je star bome isto tu negdje  :nerv: :nerv: :nerv:
Znaci preporuka ici u nabavku brtve?

A daj reci, jel si ga kaj "dirao" koji dan prije ili je sam od sebe poceo curiti? Kaj je jako poceo curiti? Nisam nikad imao takvu situaciju, pa neznam kaj se moze ocekivati. Mislio sam da ako nesto pocne pustati, bude to polako slinilo... Da se nije jako zacepio, pa je od pritiska poceo pustati na brtvi?

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #338 u: Siječanj 23, 2012, 12:23:50 poslijepodne »
nije bio začepljen, nisam ga dirao..ok, jesam u biti, dok sam crijeva dan prije vadio i vraćao u ormari sam ga zdrmao, valjda mu nije pasalo... nego. čini mi se da je curkao i ranije, a nisam vidio jer nije bilo puno...jer je parket lagano načet i na dijelovima koji sad nisu bili smočeni... tepih je ispred akvarija čupavi pa se ne kuži... mala je skužila vodu jer je nekaj kopala oko akvarija, dobro  da je i dobro da je nedjelja bila , inače je moglo biti veselo , veselo Turopoljci...

a gle..nikad nisam gumicu mazao vazelinom... pederska posla, lijen sam :D

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #339 u: Siječanj 23, 2012, 15:32:34 poslijepodne »

Eheim Silicon Spray  :a045k:
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #340 u: Siječanj 23, 2012, 16:58:09 poslijepodne »

Eheim Silicon Spray  :a045k:
di to naci?
brijem da je vazelin lakse za naci... :)

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #341 u: Siječanj 23, 2012, 17:28:53 poslijepodne »
di to naci?
brijem da je vazelin lakse za naci... :)

Imas u Aquashopu: LINK, iako jos trenutno nema zaliha u Hr., da se naruciti preko maila. Ja sam sa tim jednim sprejem odrzavao 5-10 filtera (sto svojih, sto od kolega) negdje vise od tri godine, tako da ako nemas hrpu filtera taj spej ce ti trajati jako, jako dugo. Nanosim ga svaki put kada otvaram filter sto realno nije niti potrebno ako je brtva masna.
Vazelin je lagano naci, no njegov efekt je samo privremen, nakon sto otvoris filter poslije par mjeseci brtva ti je skroz suha jer se vazelin ispere. Sprej od Eheima se drzi na brtvama cak i na filteru kojeg otvaram svakih godinu-godinu i pol dana.
« Zadnja izmjena: Siječanj 23, 2012, 17:32:37 poslijepodne od Kori »
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #342 u: Siječanj 23, 2012, 19:21:06 poslijepodne »
tnx, mozda se dam u trosak, no koliko vidim cijena je nekih 100kn, nije bas jeftino! a bojim se da cu ga imati za 10god. mozda prije propadne :)
trebam nazvat tamo u elegance reef i pitat kolko je jedna brtva za taj filter. ak je 20-30kn, onda mi se vise isplati uzimati brtve svakih godinu dana  :D
budem pito, pa cu da odvagnem!

ali bome ti vanjski filteri su fakat opasni, nedo Bog da procuri nicim izazvano, a nema nikog doma :(
uvjek sam bio misljenja da se to desava kad ocistis filter pa ga zatvoris i onda brtva popusti, nikad da samo od sebe krene curiti. mislim moze, ali to mora onda biti fakat da slini. nije to opet tak ni veliki tlak ... neznam! nadam se da se to nece desiti meni :(

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #343 u: Siječanj 23, 2012, 19:49:55 poslijepodne »
bjeli vazelin ti je i vise nego dovoljan(nije ga i eheim davao s svojom opremom?), a u biti, svako ulje/mazivo je dobro za zastitu, glavno da prekrije i neizlaze vodi ili zraku i tako stiti od propadanja..jedino sto u akvaristici moras paziti da nije otrovno za vodene organizme
-pa opasni su kad nam uvaljuju smece od kvalitete, zamisli koliko u svjetskoj industriji postoje mnogo veci tlakovi i protoci pa necujes da svako malo negdje nesto pukne ili procuri preko brtve(btw.kako bi se onda ona ekipa u podmornici osjecala :) ) a najbolje mi kad cujem da si sam kriv za to, dobar je filter samo treba biti njezan..majku mu, s zenama nisam toliko njezan ko s tim filtrima, em ga naulji laganim potezima, em ga njezno primi za rucicu dok rukujes, em ovo, em ono....sad jos samo fali da ga pocnem u kino vodit :)

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #344 u: Siječanj 23, 2012, 20:28:59 poslijepodne »
bjeli vazelin ti je i vise nego dovoljan(nije ga i eheim davao s svojom opremom?), a u biti, svako ulje/mazivo je dobro za zastitu, glavno da prekrije i neizlaze vodi ili zraku i tako stiti od propadanja..jedino sto u akvaristici moras paziti da nije otrovno za vodene organizme
-pa opasni su kad nam uvaljuju smece od kvalitete, zamisli koliko u svjetskoj industriji postoje mnogo veci tlakovi i protoci pa necujes da svako malo negdje nesto pukne ili procuri preko brtve(btw.kako bi se onda ona ekipa u podmornici osjecala :) ) a najbolje mi kad cujem da si sam kriv za to, dobar je filter samo treba biti njezan..majku mu, s zenama nisam toliko njezan ko s tim filtrima, em ga naulji laganim potezima, em ga njezno primi za rucicu dok rukujes, em ovo, em ono....sad jos samo fali da ga pocnem u kino vodit :)
a cuj, znas kak to ide. prije pukne, prije kupis novi koji ima fantastican novi "feature", ali je jos tanji i njezniji i tako u krug :(
bijeli vazelin, kazes!? budem malo progooglo, da vidim sta ljudi pricaju...

sad jos samo fali da ga pocnem u kino vodit :)
:D :D :D

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #345 u: Siječanj 23, 2012, 20:52:16 poslijepodne »
Umjesto vazelina mozes i melem , a mozda i maslinovo ulje bi moglo ? Za melem sam dobio preporuku covijek je koristio na Ex 1200 i sve 5 , a za maslinovo ulje ti nez bas al opet nekako msm da bi moglo  ;)

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #346 u: Siječanj 23, 2012, 20:56:51 poslijepodne »
pa da, zato i izdaju novu seriju svakih par godina, da imas na sta potrositi novce.
-petroleum jelly na engleskom, to ti se vec dugo koristi za zastitu gumenih djelova a siguran je za vodene organizme(mislim da silikonsko mazivo jace prijanja i duze drzi od vazelina, teoretski, ali ja nisam primjetio neku veliku razliku, filter i tako neces godinama ostaviti u nekom podrumu bez servisiranja)

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #347 u: Siječanj 23, 2012, 21:08:12 poslijepodne »
Umjesto vazelina mozes i melem , a mozda i maslinovo ulje bi moglo ? Za melem sam dobio preporuku covijek je koristio na Ex 1200 i sve 5 , a za maslinovo ulje ti nez bas al opet nekako msm da bi moglo  ;)
melem i sadrzi bijeli vazelin. A nis, ak ne nadjem po ljekarnama cisti bijeli vazelin, onda ide melem :D

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #348 u: Siječanj 23, 2012, 21:12:27 poslijepodne »
pa da, zato i izdaju novu seriju svakih par godina, da imas na sta potrositi novce.
-petroleum jelly na engleskom, to ti se vec dugo koristi za zastitu gumenih djelova a siguran je za vodene organizme(mislim da silikonsko mazivo jace prijanja i duze drzi od vazelina, teoretski, ali ja nisam primjetio neku veliku razliku, filter i tako neces godinama ostaviti u nekom podrumu bez servisiranja)
naso sam vec engleski termin. gledam na ebayu,
cijena je za 20-50g nekih 5-8$. nadam se da nije kod nas marža 200% :(

jedno pitanje, imam cini mi se u garazi slilikonski sprej za zastitu (naravno) gumenih dijelova, neznam jel bi to smio korisiti. strah me da nije jos neka kemija unutra, kaj bas nije draga vodnenim organizmima.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #349 u: Siječanj 23, 2012, 21:22:57 poslijepodne »
mislim da ti to vecina apoteka drzi, mozda i svoje rifuzno prodaje, neko malo pakiranje ti dosta..ja imam od 200gr vec 10 il vise god a nisam 10-15% potrosio :)
stvarno nemam pojma,silikonska maziva se prodaju i za zastitu metalnih povrsina, itd, s puno spojeva koji tu nesmetaju da bolje odbija vodu i takve stvari. mislim da bi trebalo pisati pure silicone, sve drugo trebas biti kemicar da bi znao jel otrovno. ja radije nebih riskirao, vjerojatno ces naci u apoteci bjeli vazelin za 20-30kn