Dosta sam ekspimentirao sa lampama i za sad mi je najljepša kombinacija : Sylvania daylightstar (sa UV STOP filterom protiv algi, ali je skupa kao sam vrag, 150 kuna za 60 cm), Philips Aquarelle i Hagen Aqua-glo. Ove dvije zadnje potieu rast biljaka a ne zacrvene biljke i vodu kao gro-lux-ice a istieu crvenu boju kod riba te plave crte kod neonki i toekice kod ramireza. Probao sam umjesto daylightstar staviti Philips Aquasky ali on mi baca nekako hladno svjetlo (zelenilo biljaka postane tamnije a ja više volim svjetliji, topliji akvarij, onak, svjetlo zelen), a umjesto aquarelle stavio sam power-gloi boje su mi bile prekrasne ali mi se eini da i alge vole tu lampu a i bilje mi je bilo blizu površine "sprženo". U ovoj kombinaciji bilje raste ko ludo ( svaki tjedan bacam brdo).Rasvjeta je kompromis izme?u moguenosti, potreba bilja, osobnog ukusa i potreba riba i eini mi se da ti ne gine kupovanje par razlieitih lampi i eksperimentiranje. Opeenito skoro svi akvaristi hvale Aqua-glo pa s njom nemožeš pogriješiti. Sorry na dužem postu .