Srpanj 20, 2025, 19:59:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bojko , a šta sad ?  (Posjeta: 1054 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline schox

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Bojko , a šta sad ?
« u: Listopad 09, 2004, 14:15:00 poslijepodne »

Vratio sam ženku socolofa u akvarij, naveae kad je bio mrak , do jutra jadna je jedva preživjela, sad sam je ponovo uhvatio i vratio mladima ali znam da ne smije dugo . ZAnima me kaj da radim , natjerava ju mužjak ko vrag svoju mater, sva je spoeupana. Ako imaš neki recept, pucaj!!

Naravno to se ne odnosi samo na Bojka, ali buduai da se on uvijek javi , ovako ee prije snimiti post

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Bojko , a šta sad ?
« Odgovori #1 u: Listopad 09, 2004, 21:11:00 poslijepodne »

Eto:ciklidi,pa M'buna ciklidi nisu izuzetak su jako inteligentne ribe.Pošto smo vee upoznali,da su m'bune,medju koje se svrstava i Pseudotropheus socolofi,koje žive u grupi,ta grupa jeste jedna harmonieka cjelina,koja ima neke svoje teritorije u akvariju,koje su njihova "vlast".

Pošto si ti izvadio jednu ženku,naravno odvojio si je iz vrste i prilikom povratnje,kako si napisao,ostali stanovnici nju jure,a prednjaei pogotovo vodeei mužjak.To je sasvim prirodno ponašanje ciklida.Ipak izvadjena ženka,a sad ponovno vraeena u akvarij,predstavlja za tu grupu odnosno za vodeeeg mužjaka uljeza.

U takvim primerima postupak vraeenja ili adoptacije ciklida jeste sledeei:

• najbolje je to raditi kad se promeni voda

• potpuno promjeniti dekoraciju,kako bi svi ciklidi i ova majka,bili ravnopravni u traženju nove teritorije,to je najbitnije.Isto tako se radi i kod ubacivanja nove vrste

• sad ciklid ee zaboraviti na uljeza,neee ga ni primjetiti,pošto ee tražiti svoje nove teritorije.

• Posle toga akvarij napunimo vodom i uživamo

• akvarij ee nam vrveti od aktiviteta ciklida-
    • [/list][/list]