Ako imas ribe osjetljive na bloat, zaboravi proteine, stavi samo povrce, a mesnu hranu im daj tu i tamo kupovnu iz nekog suhog izvora.
Iako mislim da ne mozes pogrijesiti ako uzmes mix povrca i ispadne ti toga jedna salica za bijelu kavu,pa unutra smeljes jednog kuhanog skampa ili kozicu, to ce ti biti mesnog udjela manje od 2,3 % ukupnih sastojaka, sto je sigurno prihvatljivo.
Malo sam se jos raspitao oko pripreme hrane, imas pojam kod obrade hrane - extrudirano sto znaci istisnuto pri povecanom pritisku i temperaturi (koristi se i u plasticnoj industriji). Na taj nacin je hrana lakse probavljiva. Ne znam da li se sva kupovna riblja hrana prokuha prije susenja, mozda stave u sirove sastojke neke konzervanse i tako sprijece kvarenje, ali ako se ne obradi toplinski sigurno je teze probavljiva i zato dolazi do bloata. Kod mesojeda mozda to ne igra ulogu, ali algojedi znaju biti osjetljivi.
Zbog toga ja sve kuham, pogotovo meso!
Nakon pecenja sve ide u freezer tak da nemas konzervansa sto ti je isto vrlo bitno.
Inace citao sam nedavno kako je primjeceno da se u zadnje vrijeme umrli ljudi puno teze, tj. sporije (mislim cak do 8 x) raspadaju, jer su puni konzervansa kojeg unosimo za zivota hranom, pa nas bakterije puno sporije probavljaju.
Zato vjerujem i ribe teze probave sirovu hranu punu konzervansa, od ove diy.
Eto.
Mozda sam ti nesto uspjeo odgovoriti, a mozda i nisam.