Srpanj 25, 2025, 06:12:40 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: g.rosea vs. l.parahybana  (Posjeta: 1584 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spaljeni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
g.rosea vs. l.parahybana
« u: Kolovoz 19, 2008, 16:17:20 poslijepodne »
pa evo...znam da u zadnjem postu sam napisao da bi nabavio g.roseu al čitajuči stare teme vidio sam to https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=19306.0
pa sam pomislio "ako imam samo jednu barem da bude poštena" a tamo piše da ne zahtijeva puno a je velik(raspon nogu dostiže cca 25cm) i vidio(na netu)sam da njene iritirajuče dlake su efektivnije od ostalih manjih tarantula tako da ne namjeravam je držat u rukama ni ništa ;D...pa sam vas htio pitat šta mislite o mojoj odluci i ako može više informacija o l.parahybani...
di bi je moogao nabavit tu kod nas?
dali neko prodaje malene paukiće (što manje to bolje...pomogučnosti 4-5cm na manje)???
i mi se čini da bi trebala jestnormalno...ne da ne jede po par mjeseci ko g.rosea

Offline Spaljeni

• Punopravni član
Odg: g.rosea vs. l.parahybana
« Odgovori #1 u: Kolovoz 19, 2008, 16:18:55 poslijepodne »
sorry ako vas tolko gnjavim ::)

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Kolovoz 20, 2008, 00:09:05 prijepodne »
pa gledaj na tebi je da odlucis..
Gramostola je jako usporena i cijele dane je na jednom mjestu, jede svake prestupne godine, raste jako jako sporo i na kraju je manja od L. parahybane
Parahybana je puno aktivnija gotovo nikad ne odbija hranu jede i pljen koji je veci od nje..puno brze raste i na kraju je najmasivniji pauk na svijetu =)
pa ti odluci  8)
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 20, 2008, 11:53:46 prijepodne »
pa ja ču onda l.parahybanu jer je aktivna,brzo raste i ne odbija hranu...a to šta je najmasivniji pauk na svijetu me privlači još više ;D...samo sad problem je nabavit...inače sam iz rovinja

Offline N@meless

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #4 u: Kolovoz 20, 2008, 18:57:15 poslijepodne »
Ma ja sam uzeo banu i odlićna tarantula...
Pojede sve kaj joj daš, a ono sa dlačicama moraš paziti, ne ju zezati, mene još nije ni jednom...

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 20, 2008, 21:26:23 poslijepodne »
da pročitao sam da njene dlačite(iritirajuče) su efektivnije od ostalih tarantula :punch:...a i T.Blondi ima jače iritirajuče dlačice :dead:

Offline N@meless

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #6 u: Kolovoz 21, 2008, 19:42:19 poslijepodne »
Ma nemoj da ti to zbog dlačica utječe na tarantulu, ak češ ju gnjaviti skoro svaka će te okinuti, to su display životinje nisu za diranje, tak da u pravilu ju ni nesmiješ daviti...

Al kolko je god bana aktivnija od drugih, nije ni ona aktivna, ja neznam kaj ti oćekuješ od pauka, al to su noćne životinje i ne kreću se previše a pogotovo ne po danu...

Evo npr. moja se zavukla u kućicu i ne izlazi već jedno tjenad dana... al to je skroz normalno...
Ban ti bar redovito jede pa je zbog toga atraktivnija od drugih, te ti je barem to prilika da ju vidiš...
Rosea zna da ne jede po par mjeseci, pa ak se još i negdje zavuće stvarno ko da ju nemaš ispadne..

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 21, 2008, 21:38:17 poslijepodne »
ne namjeravam je gnjavit(to je ko da mene neko drži u kavezu i da me čakča štapom X-()
i ja ne očekujem ništa od pauka osim da me ne zajebava i da me neplaši(mislim da se nebi ozljijedio nekako...zato i neču držat ništa u terariji osim kučice i podloge...možda koja biljcica)