Srpanj 23, 2025, 15:51:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Prazan akvarij u roku godinu dana  (Posjeta: 1030 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Meduza

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Prazan akvarij u roku godinu dana
« u: Kolovoz 19, 2008, 14:05:57 poslijepodne »
Bok!
Ja sam stari član ali sam zaboravila lozinku :)

Imam Rekord 60.Sa molijima, platijima, 1 skalarom, 1 botiom (mislim kubotai) i ancistrusom. Moliji su bili pred cca godinu dana apsolutno poludili i množili se nevjerojatnom brzinom. Nekako sam uspijela podijeliti ribe i onda sam nabavila skalara, kao jel, biološku kontrolu množenja molija. Platiji su imali 3 mlada i ta su još uvijek tu.

Evo što se dogodilo od onda do sad:
Mlade ribe koje su ostale kod mene su narasle do veličine 2-3-4 cm (kako koja) i ostale na toj veličini svo vrijeme, iako su već stare i preko godinu dana.  Odrasli moliji i platiji, prvo su se, praktički preko noći prestali razmnožavati, a onda su svi pougibali, jedan po jedan, u razmacima od par tjedana do par mjeseci (znači, svakih par mjeseci jedna riba ode), neke od mladih su isto uginule. Ancistrus, skalar i botia su ok.

Sad znači imam 3 platija, i 4-5 molija, kod mene rođenih koji su ostali zamrznuti u vremenu, uopće ne rastu.

Htjela bi kupiti nove ribe, da ipak napučim malo taj akvarij, ali čisto me strah šo će biti s njima.

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
Odg: Prazan akvarij u roku godinu dana
« Odgovori #1 u: Kolovoz 19, 2008, 14:21:35 poslijepodne »
Pozdrav! Iskreno i Botia i skalar narastu preveliki za taj akvarij,a Botie osobito vole društvo vlastite vrste,probaj se koncentrirat na neke male jatne vrste

Offline Meduza

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Kolovoz 19, 2008, 14:32:07 poslijepodne »
I jednome i drugome je akvarij knap, slažem se, ali oni su dobro. Problem je sa živorotkama. Any ideas?

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #3 u: Kolovoz 19, 2008, 15:25:57 poslijepodne »
Pa to si i htjela, biološku kontrolu...  :rotfl:
Dobro da nisi uzela oskara za biološku kontrolu, već ti bi i prst odgrizel!

Skalara van, ove zamrznute u vremenu van, svježu krv živorotki unutra, karantena za nove ribe obvezna.  :nerd:
Zabok