Kolovoz 04, 2025, 16:29:24 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: upit za savjet iskusnijih,  (Posjeta: 5149 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: upit za savjet iskusnijih,
« Odgovori #25 u: Rujan 01, 2008, 17:34:23 poslijepodne »
evo dodao sam rasvjetu ,sada je na 218w + 4 reflektora. i dalje se ciklira .... -?

Offline ifrancuz

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Predsjednička fotografija
« Odgovori #26 u: Rujan 03, 2008, 09:41:43 prijepodne »
jurgen88, mrak ti je akvarij!
Zagreb

Offline Crazy-a3

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
« Odgovori #27 u: Rujan 03, 2008, 13:00:02 poslijepodne »
slagat cu rio 400, mislim napravit tzv. miješani setup, imam dosta bilja iz starog akvača htjeo bih stavit skalare i botie,puževe  . sad me brine ovo. rio ima 2 x 54w, pošto to nece biti 100% biljni akvarij da li mi treba još svijetla ?
- misim otapat co2, ali bez gnojenja.
-i vulkanit kao substrat
DA LI TO IMA KAKVOG SMISLA :roll:
-od filtera imam eheim 2028 i unutarnji juwel jumbo. jel mi mozete dati savjet što da stavim u koji filter( kakav materijal)

- imam još jedan problem. skalarma mi smeta co2 , tj. ako ne upuhujem zrak u akvarij sa skalarima počnu teško disat nakon nekog vremena. počnem upuhivat zrak i za pola sata sve ok .Skalari su oko 12 cm (njih 6 na 112 litara)

Navest cu ti svoj primjer pa ti odluci dali dodavat lampe ili ne:
 Imam identicni akvarij u kojem je za sad 12 skalarai neonke i koji filtrira Tetratec Ex 1200, unutarnji filter je izvadjen nedavno i to u manje od 3 minute ( ijako je nemali broj clanova foruma radio doktorate o vadjenju tog filtera koristeci zice od gitara, nozeve za filetiranje, skalpele :laugh: )
Lampe su: Aqua -glo i Power glo (T8 svaka 40wata)i ima dovoljno svjetla i za zahtjevne biljke poput: Cryptocoryne wendtii brown i Alternathera reineckii lilacina a Hygrophila difformis je pocela toliko rast da je prerasla 1/3 akvarija u 2 tjedna (sto meni pase jer je aq. nanovo formiran a ti imas jos jace osvjetljenje.
Podloga u akvariju su tri kante supstrata i kvarcni pjesak.
I da naglasim da ne koristim co2 i ne dohranjujem bilje
Eto, akvarij funkcionira dobro, ne fali svjetla, sve raste super i napreduje besprijekorno

Sto se tice tvog manjeg akvarija tu ima jedan veliki problem, a to je full premalo mjesta za tvoje skalare pa od toga ocito krece i sve ostalo jer cim upalis co2 njima nedostaje kisika, e sad ili u vodi opcenito ima premalo kisika ili je prevelika kolicina co2 :D
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #28 u: Rujan 03, 2008, 17:43:42 poslijepodne »
ok, co2 mi pokazuje da ga imam dovoljno, u ovom akvariju još nisu bili skalari, oni su bili u biljnom od 180 litara. tamo mi se to događalo, možda če u ovom biti bolja situacija."MOŽDA" vjrovatno neće.