Srpanj 20, 2025, 17:16:30 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Procurio akvarij  (Posjeta: 4188 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kizo1973

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
    • http://www.xanadu.hr
Procurio akvarij
« u: Srpanj 23, 2008, 15:51:52 poslijepodne »
Prije cca 2 godine sam u Tukanu-Sesvete kupio akvarij (160 lit) i stalak, cca nekih 3000,00 kn.
Znači 2 godine je akvarij u funkciji.
E, sad. Obzirom da imam potrganu nogu (motor) doma sam na bolovanju. Kad pogledam akvarij fali mi jedno 10 litri vode, a oko njega sve mokro. Na brzinu ispraznim akvarij, zbrinem ribe i biljke (kod kuma) sve očistim  i na spoju dna i stražnje stranice rupa od nekih 2 cm (fali silikona). Sad postavljam pitanje, kako može tvornički akvarij tak procurit i koga mogu za jaja objesit jer je garancija istekla? To je bilo negdje oko 11.00 sati. Da nisam na bolovanju iscurila bi mi sva voda (jer se s posla  vraćam u 17.00), digo bi mi se parket, burazu ispod mene bi vjerovatno otplal plafon itd.
Sad sam u nedoumici dali da se i dalje bavim tim hobijem i strepim da bu mi sve u redu kad dođem doma.
Obratite pažnju na svoje akvaće da se to ne bi desilo i Vama.

Kad poslikam sve ću dokumentirat.

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
Odg: Procurio akvarij
« Odgovori #1 u: Srpanj 23, 2008, 16:47:56 poslijepodne »
to je dosta česta pojava kod tih strojno rađenih akvarija, to im je jedina boljka! ;D
Varaždin...

Offline Tomek_87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Srpanj 23, 2008, 17:18:20 poslijepodne »
 :o opako !! Ja ima juwel rio180 star cca 3 godine pa nikad ništa osim šta mi je vrisnula pumpa za filter ...

Moja prepuruka je da cjeli akvari iznutra izrežeš silikon (ne između stakla nego samo u čošku) i ponovo ga za silikoniraš ondosno zaljepiš s specijalnim ljpilom-brtvilo iz njemače WURTH tuba ti košta cca 70kn otparno na -40 do +120 ... i to drži ko šašavo to ljpilo nemožeš lako zrezat niti skinut

Npr: s tim ljpilom sam ja zaljpio spojler na autu , i kad sam išo skudat spojler moro sam brusilicom skidat dolje  :roll:

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #3 u: Srpanj 23, 2008, 17:33:04 poslijepodne »
To ti je jedina "loša" stvar u akvaristici koju svi mi moramo imati na umu,da nam se prije ili kasnije može dogoditi.Nemože ti nitko dati garanciju da ti akvarij neće propustiti...

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #4 u: Srpanj 23, 2008, 19:04:59 poslijepodne »
Pa da to se i meni dogodilo...uglavnom nemozes nista napravit osim pocistit sve i sanirat stetu...
Uglavnom u osiguranju imas osiguranje od procurenja akvarija bio je lik na akteru koji je govorio o tome to ti je jedini spas ali neznam koliko je nas na to osigurano....
A kaj se tice hobija gle ovo je minimalna steta ljudi su prezivjeli stravicne prometne nesrece pa se i dalje voze u autima =) tak ces i ti
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Boris RI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Kolovoz 19, 2008, 14:38:39 poslijepodne »
Meni se osobno dogodilo takvo sranje prije nekih mozda 6 mj. i ja sam svoj komplet rastavio, očistio i  uz pomoć moderatora (ekipe sa foruma) ponovno sastavio tj. polijepio. Za sada sve funkcionira ko bog.

pozdrav
Boris_RI

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 19, 2008, 15:37:37 poslijepodne »
mislim da je ovo stvarno rijedak slučaj da se do dogodi, mene to nebi obeshrabrilo. Ipak je to predivan hobij da te jedna ovakva greška izbaci iz takta...

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #7 u: Kolovoz 19, 2008, 20:11:58 poslijepodne »
Ja imam noćne more od toga.
Raspravljala sam sa dečkom da kad ćemo se selit i kupit veći aq da se nekej ispod police napravi ko plastićna kada. Treba biti na podu malo povišena,sam da stane unutra 50 lit. Fino je se obuće sa tapetom u boju ormara, pa ono, bar da ne scuri sve na pod. Ne bi bilo loše da imaš neku elektrniku u aq kada voda padne ispod određene visine da ti javlja na mobitel: ALARM ALARM RIBE NA SUHOM  :D
Zagreb

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Kolovoz 20, 2008, 16:47:20 poslijepodne »
pa ak hočeš biti ful ziher ima za kupit ona stakla sa folijom između, koja kad pukne staklo ne izleti na sve strane već ostane na mjestu. Što se silikona tiće, a to... ne štediti na tubama kada se radi akvarij.

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #9 u: Kolovoz 29, 2008, 13:58:17 poslijepodne »
A šta reći nego šit hepn. Ako ti je garancija istekla ne možeš ništa po pitanju vješanja nekog za genitalije, ali možeš raditi na smirenju svojih živaca i iznova upogoniti akvarij. Kao što su rekli prethodnici, popravi što se popraviti dade, pa sve iz početka u najboljoj namjeri. Poplava je uvijek prisutan rizik ovog hobija, pa kad se desi rizični slučaj možeš se samo nadati da se nije dogodila poplava kao posljedica pucanja stakla - jer tada sve iscuri u vrlo kratkom vremenu, i sve što je plivalo ugine ako se stvar desi kad nisi kod kuće - inače imaš šanse čuti lomljavu i pokupiti ribe koje se koprcaju na suhom. Poplave nisu tako česte, a kad se i dese staklo rijetko puca, češće se desi da popusti silikon pa voda curi kap-na-kap pa kad primijetič fali nekoliko litara - baš kao što se tebi desilo.

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #10 u: Kolovoz 30, 2008, 18:07:59 poslijepodne »
Zbog tih kap-po-kap bi ja jednu plastičnu kacu ispod cijelog ormarića. Zadrži 20-30lit a ne digne ti se pod i ne trebaš susjedima krpat plafon
Zagreb

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 01, 2008, 15:25:58 poslijepodne »
A šta reći nego šit hepn. Ako ti je garancija istekla ne možeš ništa po pitanju vješanja nekog za genitalije, ali možeš raditi na smirenju svojih živaca i iznova upogoniti akvarij. Kao što su rekli prethodnici, popravi što se popraviti dade, pa sve iz početka u najboljoj namjeri. Poplava je uvijek prisutan rizik ovog hobija, pa kad se desi rizični slučaj možeš se samo nadati da se nije dogodila poplava kao posljedica pucanja stakla - jer tada sve iscuri u vrlo kratkom vremenu, i sve što je plivalo ugine ako se stvar desi kad nisi kod kuće - inače imaš šanse čuti lomljavu i pokupiti ribe koje se koprcaju na suhom. Poplave nisu tako česte, a kad se i dese staklo rijetko puca, češće se desi da popusti silikon pa voda curi kap-na-kap pa kad primijetič fali nekoliko litara - baš kao što se tebi desilo.
ja se čak toliko ne bojim poplave koliko požara zbog struja+voda

ali takve stvari čovjek pregrmi za gušt.