Kolovoz 24, 2025, 08:51:23 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Kupnja akvarija, pomoc  (Posjeta: 1688 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pop911

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kupnja akvarija, pomoc
« u: Srpanj 19, 2008, 12:35:52 poslijepodne »
htio bih kupiti akvarij cca 60 litara sa svim sto dolazi uz njega. Preporucite mi kaj se isplati kupiti i najvaznije, gdje!

Hvala unaprijed

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Kupnja akvarija, pomoc
« Odgovori #1 u: Srpanj 19, 2008, 14:43:02 poslijepodne »
Jedan savjet: kupi najveći akvarij kaj si možeš priuštiti.
Pošto si početnik, najbolje kupi gotov komplet. Znači - staklo, rasvjeta, filter i poklopac.
Najvažnije:  http://www.akvarij.net/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=498
Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline Lefty

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 19, 2008, 14:44:10 poslijepodne »
Pa mislim da bi to bil Juwel Rekord 60, ako se ne varam nekih 600-700kn tank, filter, grijac, poklopac, rasvjeta... a treblo bi ga biti u vecini trgovina koje prodaju opremu za kucne ljubimce/akvarije... Na puno mjesta sam zamjetio juwelove akvarije, tak da mislim da nije problem nabavit...

ali ako mozes (svatko ce ti preporucit) uzmi barem 100 litara ;)

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #3 u: Srpanj 19, 2008, 15:35:55 poslijepodne »
Svakako,poslušaj prethodna 2 mišljenja,vjeruj nama koji smo to prošli,za ne puno više novaca možeš dobiti i Juwel reckord120,što je super za početak,prednost mu je što je dugačak,ali mu je mana što je i relativno uzak. 31cm.. Imaš ga opisanog pod opremom na početnoj strani..Ili malo pronjuškaj po oglasima..Svako malo neko prodaje akvarije raznih litraža,a ako su u dobrom stanju,to je isplativa kupnja,naravno ako je i unužna oprema uključena u cijenu..

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #4 u: Srpanj 19, 2008, 16:59:40 poslijepodne »
eto možeš kupiti gotov komplet, a možeš ga i sam raditi, a za 1000kn imaš akvarije od preko 200 litara, pa ti se bolje isplati, ak ne misliš mijenjati svakih par dana vodu u 60-litrašu.
Varaždin...

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #5 u: Srpanj 19, 2008, 19:19:44 poslijepodne »
Ja kupio za 800 kn akvarij aquastar 96 l sa poklopcem, filterom i grijačem. Ne bih ga preporučio isključivo zbog slabe rasvjete koja se teško nadogradjuje u DIY varijanti.
Inače je OK.

I da, ne kupuj ispod 100 l, ako ikako možeš.  :up:
Zabok

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #6 u: Srpanj 19, 2008, 21:02:15 poslijepodne »
Za pocetnika preporucam Juwel Rio125, ima sve sta je potrebno i rasvjeta se lako nadogradjuje ako postanes zahtjevniji biljni akvarista ;)

ali prije svega bi se trebao odluciti dali ces imati biljni ili ciklidni AQ pa prema tome birati i AQ ;)

Offline tbusljet

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 20, 2008, 00:56:56 prijepodne »
Pa mislim da bi to bil Juwel Rekord 60, ako se ne varam nekih 600-700kn tank, filter, grijac, poklopac, rasvjeta... a treblo bi ga biti u vecini trgovina koje prodaju opremu za kucne ljubimce/akvarije... Na puno mjesta sam zamjetio juwelove akvarije, tak da mislim da nije problem nabavit...

ali ako mozes (svatko ce ti preporucit) uzmi barem 100 litara ;)

i ja predlazem isti akvarij, ali racunaj da ce ti za akvarij trebati jos dosta stvari i potrepstina i da se pri kupnji juewla koji je kostao 600 kuna meni cifra popela na cca. 950kn... tako da... inace je sam akvarij ok, preporuka da u njega zasadis nesto bijaka i drzis gupije, molije i ostale zivorotke... pozz!