Slozen je mali juwel, evo kako je to islo...
Dakle ovaj mali Juwelic koji ima svoju pricu sam za sebe (neki ce znati kakvu) je konacno upogonjen.
Prije 4 mjeseci sam stavila mociti zemlju

Prije 3 mjeseca sam imala namjeru namjestiti akvarij. Nisam. No bar je zemlja zaista dobro namocena

Na pocetku bijase... zemlja.

A zatim 5 kila sarenog sivo-crnog sljunka.

Pa onda crnog na vrh svega (poput slaga, samo sto nije).

Da, malo izgleda ko kakica ovako mokar bez vode. Prala sam ga bar pol sata u komadu, u pocetku je iz njega izasla nevjerojatna kolicina crne gadosti. I nisam oprala kako treba jer sam izgubila volju/kicmu. Vodu sam sipala polaaaaaako. Prednost ovog krasnog malog akvarijica je, izmedju ostalih, da se voda moze uredno sipati kroz filter pa u akvarij ulazi nisko i ne nosi pjesak okolo.
Iii, tako sam pocupala nesto nana, microsoruma i crypti iz Sushi Spa akvarija (ne zelite znati kako on sada izgleda...), poslagala sve to na i oko panja, te lijepog bijelog kamena koji mi radi kontrast.
Panj ce vjerojatno uskoro van, cim prikupim dovoljno bilja da ne izgleda jako prazno akvarij.
Danas su uselile betta bebe (10 njih od 1 cm), i naravno da bi sve bilo prelijepo da nisam odmah skuzila da imaju ich

Odmah je ukapano costapura. Nista strasno, pocetna faza a jos ni ne pokazuju sve simptome.
Problem se desio samo jedan - nisam se odmah sjetila da je u filteru po defaultu spuzva-ugljen. Izvadila sam nakon cca 15 min od stavljanja lijeka. Neznam koliko se profiltriralo

Ah da, sa rijeci na sliku:

Detalj, bijela ribica na crnom sljunku:

I da budem iskrena, nemam pojma kakva je ovo riba. To je misterija. Potomak je 2 crvene bette. A ona bijela. I to metallic bijela. Hehe, volim bette..

Namjeravam dodati jos wati, taman stane, al za ovo bilje sada nije hitnoca pa nek bude. Svijetlo ceka spremno da mi opet opadne razina lijenosti u krvi.