Kolovoz 24, 2025, 17:36:02 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Što napraviti kad filter crkne?  (Posjeta: 1820 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DANNY

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Što napraviti kad filter crkne?
« u: Srpanj 16, 2008, 21:49:09 poslijepodne »
Filter TETRA 1000 IN mi trokira, radi,ali ne izbacuje vodu (naravno,istekla je garancija),može li se to popraviti,tko to popravlja,i da li se uopće isplati? Novi filter sam kupila,ali ako se ovaj da popraviti,bilo bi ga dobro imati u rezervi.Thanks!
DANNY

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
Odg: Što napraviti kad filter crkne?
« Odgovori #1 u: Srpanj 17, 2008, 11:11:57 prijepodne »
Bok!Jesi li ga probala rastaviti i očistiti..Možda je samo prezaštopan,a možda ti je pukla osovinica rotora,to se može zamijeniti.Rastavi(skroz dok ne dođeš do rotora),očisti,pogledaj,da li se vidi kakvo puknuče,pa javi..

Offline DANNY

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 19, 2008, 19:07:22 poslijepodne »
Rastavila sam ga skroz i ne vidim ništa slomljeno,no kad ga uključim kao da zapinje i ne vrti se jednakomjerno,več rošče i ne vuče vodu.Imam osječaj kao da se nešto izlizalo ili da fali nekakva gumica ili neš slično.Jel si vi sami popravljate filtere ili postoji nekakav servis,majstor,tako nešto? Šteta mi ga je baciti ako je kvar neka sitnica,a mislim da je.
DANNY

Offline Vele bit

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 19, 2008, 19:42:11 poslijepodne »
Ako rošće..postoji mogučnost da je zapela neka prljavština,pijesak il nešto takvo..Tako je meni bilo na Eden-u 501.. a roktao je sve u 16,dok pri dnu rotora nisam sve sa štapićem za uši namočenim u ocat,da pokupi eventualni kamenac očistio..Sad radi ko beba. A dok god ima rezervnih dijelova koje možeš sam zamijenit,škvadra vjerojatno sama promijeni,a da ti baš nešto ode u glavi filtera koji je hermetički zatvoren,to se nema šta popravljat..

Offline DANNY

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 20, 2008, 08:28:44 prijepodne »
A ništa, sad ću ga natočati s octom.pa ako je kamenac,dobro,ako nije,onda ide u kontejner!
DANNY

Offline Vele bit

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 20, 2008, 10:59:22 prijepodne »
Ako ništa ne upali,probaj pitati tamo gdje si ga kupila da li je netko imao isti problem,i kako su to rješili,pa ako dio nije skup,možeš probat zamjenit,ali ako dođe recimo 100 kuna,ne isplati se,a za 150 dobiješ mrak novi filter.Pazi ovo,meni je na Ehemu starom 20 godina,vlastitom nepažnjom pukla osovinica rotora,ali sva sreča na onom djelu koji ulazi u rotor,tako da ju stijenke rotora drže skupa,i mali radi ko beba več pola godine sa puknutom osovinom,jednako nečujno i jako kao i prije..E to ja zovem filter  :respekt-ss: .. Sretno!